Da li je bolji Yahoo Mail ili Gmail?

Started by pop, 26-09-2007, 12:06:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

pop

Da li je bolji Yahoo Mail ili Gmail?
Autor: E.B. | 26.09.2007 - 08:00

Trenutno se Yahoo i Gmail bore za prevlast i veæi broj korisnika. Svaki od ovih provajdera ima svoje prednosti i mane, a mi vam predstavljamo neke od njih.

Èetovanje: Dok Yahoo Messinger ne nudi opciju za èetovanje sa korisnicima drugih mesind¾era, Google Talk nudi tu opciju.
Skraæenice na tastaturi: Oba mejla imaju prilièno pristojne moguænosti na tastaturi iako su potpuno razlièiti.
Skladi¹tenje: Ovde je Yahoo Mail apsolutni pobednik jer nudi neogranièen prostor. Gmail mo¾e da ponudi samo 3GB prostora za èuvanje poruka.
Opcija SMS: Kada je Yahoo Mail predstavio beta verziju, u njoj je bila veæ instalirana moguænost slanja SMS-ova kontaktima preko mesind¾era. Iako ova opcija jo¹ uvek nije za¾ivela, Yahoo je na pravom putu.
Kontakti: Yahoo Mail ima daleko sreðeniji Address Book nego Gmail.
Sme¹tanje poruka: Ukoliko ¾elite da smesite neku poruku u odreðeni folder, to mo¾ete da uradite u Yahoo jednostavnim pokretom Drag and Drop. Naravno, Gmail ima ovu opciju, ali za to je potrebno da svaki mejl oznaèite u labeli sa strane, pa onda da pronaðete folder gde ¾elite da smestite tu poruku i tek tada mo¾ete da prebacite ¾eljeni melj u ¾eljeni folder.
Obele¾ivaè: Gmail je uspeo da svojim labelama potuèe Yahoo foldere, ako ni zbog èega ono zbog toga ¹to nemaju klasièan oblik. Jedan mejl mo¾ete da oznaèite koliko god hoæete puta.
Zapisi sa èeta: U ovome je Gmail takoðe prevazi¹ao Yahoo jer su zapisi sa èetovanja inkorporirani u klasièan mejl.

izvor www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)

nasty girl

imam nalog i na gmailu i yahoo i iskreno vise mi se svidja gmail...

pop

Mislim da je to stvar navike. Koristim Yahoo vec 9 godina, tako da sumnjam da bih ga menjao, ali evo zanimljivog teksta za one koji se dvoume  :wink:

marer_86

Quote from: pop on 26-09-2007, 12:23:47
Mislim da je to stvar navike. Koristim Yahoo vec 9 godina, tako da sumnjam da bih ga menjao, ali evo zanimljivog teksta za one koji se dvoume  :wink:

i ja sam na yahoo-u vec nekih 5 godina i mislim da je "stvar navike" ucinila svoje :K (pogotvu sad kad je neogranicen storage) iako imam otvoran nalog na hotmail-u, hotmail koristim samo zbog MSN-a!

Maslacak

yahoo imam veæ 100 godina, ali ga koristim ba¹ kao marginalni mail, jer mi je nekako glomazan i komplikovan. meni nisu potrebna neka velika pode¹avanja ni opcije.

gmail kod mene dobija prednost najvi¹e zato ¹to postoje pode¹avanja za pop3  tako da mi mailovi sti¾u u mail client na kompu, i ne moram da ih èitam na webu :)

Bred

gmail ima mnogo, mnogo bolju spam zastitu  :wink:

Maslacak

ne, to se ovako ka¾e: gmail IMA spam za¹titu :>
¹alim se, znam da je ima i yahoo, ali zaista je sa te strane poprilièno defektan.

tarantulica

Meni je yahoo bio u¾asno komplikovan, za sve je bilo potrebno bar 5 koraka da bi se odradilo...
Tako da nisam za gmail, nego protiv yahoo-a...

Sad sam na hotmailu i super mi je...   :happy:

Girl

Ja na gmail-u dobijam bar 5 spamova dnevno ( koji idu direktno u folder 'spam'), a na yahoo-mailu skoro nikad nisam spamove ni dobijala. Nijednu adresu nisam nigde javno objavljivala.

Bla_bla_blaaaa

mrzi me da citam sta pise gore...yahoo... :wink:

Wiseguy

Definitivno dajem prednost gmail-u, posebno zbog vec gore navedene karakteristike da moze da se cita mail i preko client-a na kompu, a ne mora da se otvara sada jos glomaznija strana yahoo-a. Gmail ima i notifier koji stoji u quick launch-u i ako si non-stop online, to je strava stvar.

nasty girl

ja sam vec napisala koritim ijedan  drugi podjednako....

u gmailu nikada nisam dobila spam, azato u yahoo oko 50 po danu...

Natasa

imam oba i 100% je bolji gmail po mnogim funkcijama koje nudi...za one koji se manje razumeju glavno sto vide je MANJE spama, sto jeste velika prednost. mada ima i drugih jako dobrih.

pozz

Pedja

Џи мејл  :>  је бољи дефинитивно.

*

Meni je gmail definitivno mnogo bolji zato sto ima, ja mislim, vise memorije, a drugo, kao sto ste vec naveli, neuporedivo manje spamova... Mislim ima ih i ovamo, ali to ako zaluta neki, zato na yahoo-u da ne komentarisem  :box