Preminuo Nenad Bogdanoviæ

Started by nasty girl, 27-09-2007, 20:15:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

nasty girl

Beograd -- Danas je posle te¹ke bolesti umro gradonaèelnik Beograda Nenad Bogdanoviæ.

Nenad Bogdanoviæ je roðen 12. maja 1954. Posle zavr¹ene Matematièke gimnazije diplomirao je i magistrirao na Elektrotehnièkom fakultetu. Bavio se telekomunikacijama, na istra¾ivaèkim i razvojnim, a potom i na menad¾erskim poslovima, najpre u "Pupinu", a zatim i u drugim firmama iz ove oblasti.

Od 1992. èlan je Demokratske stranke, koja ga je veæ 1993. izabrala za predsednika zemunskog odbora, potom potpredsednika Gradskog odbora i poverenika za Beograd.

Bio je i potpredsednik ekspertske "Vlade za Beograd" DS-a i GSS-a do septembra 2000. i predsednik Gradskog odbora Beograda Demokratske stranke do 2004.

Od 2000. do 2004. bio je predsednik Izvr¹nog odbora Skup¹tine grada Beograda.

Od oktobra 2004. bio je gradonaèelnik glavnog grada Srbije. Bio je prvi gradonaèelnik Beograda izabran na neposrednim izborima za tu funkciju.

Prijatelji i saradnici, ali i politièki protivnici, opisivali su ga kao promi¹ljenog, suzdr¾anog, preciznog i veoma energiènog èoveka.

Vlada Srbije izrazila sauèe¹æe

Povodom smrti gradonaèelnika Beograd Nenada Bogdanoviæa, Vlada Republike Srbije izrazila je sauèe¹æe èlanovima porodice Bogdanoviæ i Gradu Beogradu.

Bogdanoviæ æe ostati upamæen kao jedan od najsposobnijih najefikasnijih politièara i menad¾era u Srbiji i najzaslu¾niji je za progla¹enje Beograda gradom buduænosti Jugosistoène Evrope, navodi se u saop¹tenju Vlade.

Potpredsednik Vlade Srbije Bo¾idar Ðeliæ je istakao, kako se navodi, da je ovo tragièan gubitak za Bogdanoviæevu porodicu, Beograd i celu Srbiju i da njegov rad i entuzijazam nikada neæe biti zaboravljeni.

Sahrana u nedelju

Gradonaèelnik Beograda Nenad Bogdanoviæ biæe sahranjen u nedelju, 30. septembra, saop¹tila je veèeras zamenica gradonaèelnika Radmila Hrustanoviæ.

U Skup¹tini grada, Hrustanoviæeva je rekla da æe sutra u podne biti odr¾ana vanredna sednica gradskog parlamenta, dok æe u 13 sati biti otvorena knjiga ¾alosti u koju æe graðani moæi da se upi¹u do utorka uveèe.

Taèno vreme i mesto sahrane biæe naknadno saop¹teni.

Zamenica gradonaèelnika je rekla da je Bogdanoviæ zadu¾io Beograðane svojim predanim i nesebiènim anga¾ovanjem i radom i ocenila da je "izgoreo na poslu".

"Dugujemo mu seæanje, po¹tovanje i poèast", kazala je ona.

Ona je zahvalila Beograðanima zbog toga ¹to su se u proteklih ¹est meseci interesovali za svog gradonaèelnika i nesebièno nudili pomoæ, kao i medijima koji su "ljudski" izve¹tavali o bolesti Bogdanoviæa i tako pokazali po¹tovanje prema njegovoj porodici.

U sveèanoj sali Skup¹tine grada bila je istaknuta fotografija Nenada Bogdanoviæa, dok su zastave Beograda i Srbije bile spu¹tene na pola koplja.

Prisustvovali su supruga ubijenog premijera Ru¾ica Ðinðiæ, potpredsednik Vlade Srbije Bo¾idar Ðeliæ, ministar pravde Du¹an Petroviæ, ministar odbrane Dragan ©utanovac, ministar bez portfelja Dragan Ðilas kao i predstavnici gradske vlasti Bojan Stanojeviæ, Gorica Mojoviæ i drugi.

Demokratska stranka je, u dana¹njem saop¹tenju, navela da je ta stranka odlaskom Nenada Bogdanoviæa izgubila mnogo, a Beograd i Srbija jo¹ vi¹e.

"Kao èlanovi stranke, njegovi dugodi¹nji saradnici i prijatelji, nastaviæemo putem kojim smo zajedno i¹li - da se borimo za bolji ¾ivot, da menjamo dru¹tvo, da uvedemo Srbiju u Evropsku uniju, kao ¹to je zahvaljujuæi njemu Beograd pro¹le godine progla¹en za grad Buduænosti ju¾ne Evrope", navodi DS.

Povodom Bogdanoviæeve smrti potpredsednici DS-a sutra æe odr¾ati konferenciju za novinare.

avgogh

nikad mi nije bio simpatican, ali zao mi coveka... to je valjda normalno... zna li neko od cega je bolovao?

Maslacak

Ja sam znala da je bolovao od raka i da je veæ neko vreme u poodmaklom stadijumu...
Mislim leukemija, ali neprovereno.
A nije ni va¾no u su¹tini.

Sole

covece!!!  :shock
ne mogu da verujem, citam naslov teme i mislim da se radi o nekom drugom... :hmm
a005
meni se ovaj covek bas dopadao i kao sto mi je zao svakog tako mi je i zbog njega.
nisam znala da je bio bolestan, mada sam cula da se neko vreme vec nije pojavljivao... strasno... :pst

pop

On je bio blizu mog poimanja idealnog politicara - obrazovan, strucan, kulturan, sa besprekornim rezimeom, covek koji ne mora da sharmira i bude nesto preterano simpatican, nego da dobro obavlja svoj posao. Na zalost, to ne mogu da kazem za mnogo njih, bilo iz koje stranke dolazili. Iskreno mi je zao sto ga nema vise i sto nema vise takvih ljudi u svim strankama.

zoe

Ех, Попе, слажем се са тобом. Много ми је жао овог човека. Ретки су такви...

willie the scot

skroman i tih politicar...one of a kind.

mali veliki covek.

jecapereca

I meni je zao sto ga vise nema.Tih, nenametljiv i vredan
Jako puno je ucinio za Beograd

Darker

Ba¹ sam se ¹oknuo kad sam èuo, mada sam znao da je bolestan... Sve vi¹e relativno mladih umire nenasilnom smræu... :ohwell:

Wlada

Da imao je rak krvi!
Stvarno je bio vredan covek i razuman. Mnogo je toga ucinio za Beograd i ne bi smeo da se zaboravi.

zabica

Nije u pitanju leukemija vec rak limfnog sistema, sto moze da se leci samo ako su uoci u bas ranoj fazi (znam blizak primer), tako da on nije imao srece sto se toga tice. Ima sigurno 4,5 meseci kao se on povukao iz javnog zivota. Steta.

Girl

Quote from: pop on 27-09-2007, 22:10:15
On je bio blizu mog poimanja idealnog politicara - obrazovan, strucan, kulturan, sa besprekornim rezimeom, covek koji ne mora da sharmira i bude nesto preterano simpatican, nego da dobro obavlja svoj posao. Na zalost, to ne mogu da kazem za mnogo njih, bilo iz koje stranke dolazili. Iskreno mi je zao sto ga nema vise i sto nema vise takvih ljudi u svim strankama.

Quote from: Darker on 28-09-2007, 01:05:55
Ba¹ sam se ¹oknuo kad sam èuo, mada sam znao da je bolestan... Sve vi¹e relativno mladih umire nenasilnom smræu... :ohwell:

Quote from: Wlada on 28-09-2007, 07:40:17
Da imao je rak krvi!
Stvarno je bio vredan covek i razuman. Mnogo je toga ucinio za Beograd i ne bi smeo da se zaboravi.

Vi ste sve rekli..

olgica

Ja tek sad videla. Strasno.

mikele

Quote from: pop on 27-09-2007, 22:10:15
Попе лепо си све рекао.
Хоћу само да додам да је једино градска влада радила свој посао како треба у целој нашој земљи,а за то је највише заслуга имао управо господин Богдановић.Београд од пре 3-4 године не може да се пореди са Београдом данас,а све то захваљујући управо њему и људима које је он водио.
Штета :ohwell:

lijepa bosanka

Nisam znala da je bolestan.. :ohwell:
Tako da sam se ¹okirala kada sam jutros èula!
Iskreno mi je ¾ao! :ohwell:
Bio je fin,pristojan,¹kolovan gospodin,bez obzira na njegovo stranaèko opredeljenje!!