univerzijada i kalendar nastave

Started by philoserbiana, 04-03-2009, 12:32:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

philoserbiana


Trajanje nastave: do 31.05.
Aprilski ispitni rok: 01-24.04.
Kolokvijumska nedelja za Bolonjce: 13-16.04.
Uskrs: 17-20.04. (petak i pondeljak neradni dani)
Prvi maj: 01-03.05. (petak neradan dan)
Junski ispitni rok: 01.06-10.07.
Septembarski ispitni rok: 31.08-15.09.
Oktobarski ispitni rok: 21-30.09.
Pocetak skolske godine:
I godina: 01. oktobar
Ostale godine: 05. oktobar

Junski ispitni rok
Junski ispitni rok traje 6 nedelja. 20. juna ce studenti biti iseljeni iz studentskih domova (najverovatnije samo prva dva bloka Studentskog grada). Junski rok se deli na dva dela: do i od 20. juna. Preporuka uprave fakulteta je da se studentima omoguce po dva alternativna termina za polaganje ispita. Oni predmeti koji ne budu mogli da organizuju dva termina (a takvih je jako malo), svoj termin ce predloziti do 20. juna, kako bi iseljeni studenti mogli da polazu u prvoj polovini roka.

anacid

Pitanje; Sto se tice apsolvenata, da li isto vazi da se bira jedan termin junskog roka? Da li ove godine nece biti apsolventskog julskog roka?

stancca


Jasna

Stvarno je bezveze da nemamo julski ispitni rok! :djavo
Neka nama junski bude do 20. a julski posle toga i necemo se zaliti! :ok:

Bred

nastavak sa naslovne ...

- Svaki fakultet BU æe prema moguænostima promeniti kalendar nastavnih i ispitnih aktivnosti. Tako æe osam fakulteta, izmeðu ostalih Ma¹inski, Elektrotehnièki, Matematièki, Saobraæajni sa ovim aktivnostima zavr¹iti do 20. juna. Ostali fakulteti æe do tog datuma zavr¹iti sa prvim terminima za ispite i odmah potom dati drugi rok, tako da æe studenti moæi da biraju kada æe polagati ispite. Kako volonteri Univerzijade i oni koji se iseljavaju iz Studentskog centra ne bi bili o¹teæeni skraæenjem junskog ispitnog roka, za njih su pojedini fakulteti uveli i dodatne rokove posle takmièenja - obja¹njava Aleksandar Joviæ, predsednik Studentskog parlamenta.
Meðutim, ima i fakulteta koji ne mogu da skrate studijsku godinu zbog praktiène nastave.
- Recimo, praktièna nastava na Poljoprivrednom fakultetu se obavlja u prirodi, pa je samim tim vezana za odreðeno godi¹nje doba i zato se ne mo¾e pomerati. U sliènoj situaciji je i Medicinski fakultet èiji studenti imaju praksu na klinikama, pa moraju sa njima da se usagla¹avaju - dodaje Joviæ.
Milan Podunavac, dekan Fakulteta politièkih nauka, ka¾e da su za volontere uveli predispitni i ispitni rok u junu i jedan predrok u avgustu. Inaèe, redovni rok na FPN je skraæen za deset dana, pa traje od 15. juna do 5. jula. Sa druge strane, na Veterinarskom fakultetu nema nikakvih promena, ni ¹to se tièe termina ni broja rokova, tako da studenti ispite mogu polagati od 1. do 30. juna.
Osim junskog roka, zbog Univerzijade se skraæuje i menja prvi termin polaganja prijemnih ispita na Univerzitetu u Beogradu za svr¹ene gimnazijalce i srednjo¹kolce. Tako æe buduæi bruco¹i najverovatnije predavati dokumenta od 21. do 24. juna, prijemne ispite polagati od 26. do 29, dok æe rezultate saznati 30. juna. Konaèna odluka o rasporedu upisnih aktivnosti trebalo bi da se zna u èetvrtak, 21. maja, nakon sednice Vlade Srbije. Tada bi trebalo da se donese odluka o upisnim kvotama za ¹kolsku 2009/10. nakon èega æe Ministarstvo prosvete raspisati konkurs sa pravilima upisa na osnovne studije.
Dodatni problem sa kojim su se pojedini beogradski fakulteti (Ekonomski, Farmaceutski, Ma¹inski…) suoèili u ovom periodu je i pitanje mesta gde æe odr¾ati prijemne ispite, s obzirom na to da to neæe moæi kao prethodnih godina na Beogradskom sajmu. Jedino re¹enje, prema reèima dekana, jeste da se iskoriste postojeæi kapaciteti na drugim fakultetima.
- Prema na¹em okvirnom rasporedu, prijemni ispit iz matematike biæe odr¾an 26. juna, a iz fizike dan kasnije. Zbog velikog broja zainteresovanih, ispit iz matematike nam je kritièan, pa smo ga odr¾avali na Sajmu. Po¹to æe ove godine te prostorije koristiti takmièari na Univerzijadi, sa dekanima Graðevinskog, Tehnolo¹kog, Arhitektonskog i Ma¹inskog fakulteta smo se dogovorili da pozajmimo njihove sale tog dana - ka¾e Miodrag Popoviæ, dekan Elektrotehnièkog fakulteta.

Iseljenje iz Studenjaka do 20. juna
Za potrebe Univerzijade moraæe ranije da se oslobode i prostorije Studentskog centra kako bi se u njih smestili takmièari i 12.000 volontera. Prema reèima predsednika studentskog parlamenta, iseljavanje studenata iz Prvog bloka mora biti zavr¹eno najkasnije do 20. juna, a naknadno æe biti re¹eno da li treba osloboditi i Drugi blok.

http://www.blic.rs/temadana.php?id=93155

stancca

A rad studentske sluzbe posle julskog ispitnog roka,tj preko leta,zna neko... 037??