Sprema se treæi nastavak filma „Balkan ekspres“

Started by Bred, 11-01-2007, 12:04:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Gaga ponovo u ulozi Popaja

U planu je snimanje filma „Balkan ekspres 3“, po scenariju Gordana Mihiæa. Branko Baletiæ, koji je re¾irao prvi deo ovog kultnog filma, ¾eli da okupi staru ekipu glumaca, tako da æe Popaja, lopova ne¾nog srca, ponovo zaigrati Dragan Nikoliæ (u drugom delu ga je menjao Berèek), Bora Todoroviæ je Pik, Tanja Bo¹koviæ je opet Lili, tu je i èuvena Tetka - Olivera Markoviæ, a u Kazablanku, koja je „naravno u ©vajcarskoj“, pove¹æe ih Bata ®ivojinoviæ.

- Prièa, kao i pro¹li put, poèinje bombardovanjem, ali ne 1941. godine, veæ NATO bombardovanjem 1999. Likovi, veæ u ozbiljnim godinama, u ovo, opet ludo vreme, poku¹avaju da na stare naèine malo pobolj¹aju svoju egzistenciju: pomalo su muzikanti, pomalo lopovi... Ali, vreme se promenilo i mali lopovi te¹ko izlaze na kraj suoèeni sa svetskom i lokalnom politikom, koja neminovno utièe na njihovu sudbinu. Ali i oni, na svoj naèin, spontano i nesvesno, utièu na glavne tokove. To je opet prièa o malim lopovima, la¾nim muzikantima, koji, u prelomnom istorijskom momentu, kada na njih, takve kakvi jesu, niko ne raèuna zasijaju nekim lepim unutra¹njim sjajem i uèine ne¹to po èemu æe biti upamæeni. To je dokaz da ne postoje neva¾ni ljudi i da èesto u ¾ivotu mogu prijatno da nas iznenade oni koji naizgled ne zaslu¾uju na¹e poverenje - otkriva radnju Mihiæ.

- I kod Gordana i kod mene postoji ogromna ¾elja da se ovaj film snimi - ka¾e Branko Baletiæ, reditelj, i dodaje:

- Razgovarao sam i sa glumcima Draganom Nikoliæem, Tanjom Bo¹koviæ, Borom Todoroviæem... I svi su veoma raspolo¾eni, ali mali problem predstavljaju njihove godine. Olivera Markoviæ ima vi¹e od osamdeset, Bora Todoroviæ je blizu osamdesete, Bata se jo¹ nije oporavio od operacije... Te¹ko je u tim godinama i tom zdravstvenom stanju glumiti... Ali, dobro, videæemo. Drugi problem trenutno predstavlja novac.

S. Stankoviæ

blic

hulio_salinas

ne svidja mi se ideja... hm... ne volim ponovna okupljanja starih asova u istom stilu...

Smrda

...i igranje na staru slavu...
sem toga,da nisu malo matroi...za to...
bolje da ostave film,kao sto jeste...
a ne da ga upropaste...

nasty girl

nece od toga nista narocito ispasti, bice slicno kao i sa andjelima...


jeca87


Bred

pa, npr, meni se bela ladja ne svidja jer su glavne likove kao sto Pantic I Sida zamenili drugim glumcima. Ipak su NIkola Simic i Ruzica Sokovic neprevazidjeni...