Otvorena Robna kuæa na Terazijama

Started by Bred, 22-12-2008, 21:26:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Beta
Beograd -- U Beogradu je otvorena renovirana zgrada Robne kuæe "Beograd" na Terazijama.

Kupcima æe biti ponuðeni proizvodi vi¹e od 27 domaæih i stranih robnih marki. U obnovu robne kuæe na Terazijama, koja se prostire na vi¹e od 4.000 kvadrata, ulo¾eno je èetiri miliona evra, a zaposleno je vi¹e od 250 ljudi, rekao je novinarima generalni direktor Robnih kuæa "Beograd" Krsta Sandiæ.

To je treæi objekat lanca Robnih kuæa "Beograd" koja je otvorena, nakon ¹to su "Verano" i grèka "Marfin investment grup" krajem 2007. kupili tu kompaniju u steèaju za 360 miliona evra, naveo je on.

On je dodao da je robna kuæa u Zemunu poèela da radi 13. decembra, a danas pre podne otvorena je i robna kuæa na Du¹anovcu.

Prema njegovim reèima, do 15. februara naredne godine planirano je otvaranje 15 robnih kuæa od ukupno 32, a poslednja bi trebalo da bude otvorena do kraja marta.

Popularna "Beograðanka", koja zauzima 16.000 kvadrata, kako je naveo, biæe otvorena izmeðu 15. februara i 1. marta.

Procena je da æe se u svim objektima robnih kuæa obezbediti vi¹e od 6.000 radnih mesta, od èega æe oko 2.000 biti otvoreno u Beogradu, kazao je Sandiæ.

Za modernizaciju svih objekata u lancu, koji zauzimaju ukupno 240.000 kvadratnih metara, planirano je ulaganje od oko 70 miliona evra.

On je naveo da æe osnovni sadr¾aj svih robnih kuæa èiniti odeljenja sa kozmetikom, odeæom, obuæom, nakitom, sportskom opremom, a u veæim objektima i odeljenja sa belom tehnikom i elektronikom, name¹tajem, kao i supermarketima, uz dodatne sadr¾aje poput kafea, banke, igraonice.

Osim brendova italijanskog lanca robnih kuæa Koin, na Terazijama æe, izmeðu ostalog, biti ponuðena i italijanska konfekcija Ovijese, odeæa za ¾ene "Noti dog" i nakit od venecijanskog murano stakla Antika murina.

Koncept Robnih kuæa "Beograd" je promenjen jer se, kako je reèeno u tom preduzeæu, kompanija vi¹e ne bavi trgovinom, veæ izdaje prostor za maloprodaju i upravlja njime.

b92