Najčešće greške zbog kojih muškarac ostane sam

Started by Mashrum, 04-12-2007, 01:45:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Al-Jasmina

Samo to...da budes iskrena  :cvet
Boli ali je hrabrost&istina bolje resenje od zavlacenja i lazi..  :wink:

SLATKIS

Quote from: Al-Jasmina on 13-02-2008, 22:07:44
Na Mashrumin esej bih dodala
da ima momaka koji se relativno rano u vezi izjasne da vole devojku, i ako je devojka osetila da njena osecanja nisu podjednako duboka i jaka i takodje oseca da se to nece promeniti - sta joj ostaje sem da presece pre nego sto se dechko isuvise veze?
:ohwell:

istina jass



:Bog :Bog

Mashrum

Quote from: stef on 13-02-2008, 16:58:38
kako da objasnis devojci koja ima problem sa kontrolom, da ima takav problem, ti je tada menjas, a to je kontrola? :roll: :hm

Stef, ne menjaš je, ti samo bacaš svetlost na zamagljen deo njene podsvesti, koji je ko zna gde potisnula i zaključala;  usmeravaš je i pomažeš da spozna, vidi problem, krivo ubedjenje u koje veruje. Ti je ne kontrolišeš, već želiš da joj pomogneš da shvati ko je prava ona, bez nametnutih uverenja iz detinjstva. I da nije odgovorna za ta svoja uverenja. Tada je bila dete. A dete ne može da bude odgovorno za tudje usadjene misli u njenoj glavi(tipa- to tako treba da bude, i nikako drugačije), i loš osnovni roditeljski tretman i loš način pokazivanja ljubavi.

Vrlo je moguće da osoba pokazuje neku vrstu besa, otvorenu ili zatvorenu.
Bes i ljutnja je normalna reakcija na nešto što nije u redu, kada se s nečim ne slažemo.
U ovom slučaju je osoba nesvesna izvora svog besa.
Kao devojčica nije ispoljila svoj bes ka kontroloru, jer je mislila da je on u pravu (dete će uvek misliti da je roditelj uvek u pravu i onda kada on to nije) a kako bes mora negde biti usmeren, onda ga usmerava na sebe, jer ˝nije bila dobra˝. Ljutnju gura u sebe..i onda postaje tužna. Ubrzo zato što ove nametnute stvari ne drže vodu, ona ih zaboravlja i zatura negde u mozgu. Jer je tako lakše živeti. Ali je tužna i dalje, samo što sada ne zna zašto je tužna.

I tako vreme prolazi, a ona je ubedjena da svaki muškarac s kojim ulazi u vezu, želi da je kontoliše.
A i sama nema pojma ZAŠTO tako misli, ali to nije ni bitno s njenog stanovišta, jer razlog ne postoji.
A razlog postoji, i rešenje. Ono je zaključano u mozgu.
Treba ga pažljivo i sa puno ljubavi i strpljenja otključati.


Nije to kontrola, nema šanse da jeste. Onda bi svi dobri psiholozi i psihijatri (tu ne spadaju oni koji samo prepišu lek, i isprate pacijenta na vratima, bez da se udubljuju u problem) bili kontolori, a ne lekari duše.


Sve ovo naravno važi i za muškarce.



*************
Ovakoj, ako se moderatoru čini da je ovo iskrivudalo od glavne teme..zamoliću da zajedno sa mojim postom iznad otvori novu temu – Udarači ReCaka. Hvalavi.
Tagovi: muškarci,žene,zašto,recke ili tako već nešto..



stef

 Sorry, mozda sam se ja pogresno izrazio, ne mislim ja da je to kontrola, nego bi ta devojka to dozivljavala kao kontrolu...bar tako mislim. Nemam bas nekog iskustva na tom polju, ali mi deluje logicno da ce reagovati besom i ljutnjom na svaku mogucu promenu. Duboko verujem da su te osobe i narcisoidne, kao neki mehanizam odbrane, da ne budu one krive, i ostale u statusu kvo.

Mashrum

Pa i skapirala sam da devojka to dozivljava kao kontrolu od decka.
Objasnih ti zasto to tako dozivljava, to jest koren toga.

Mislim da nisu takve osobe narcisoidne. Ali mehanizme odbrane svakako imaju.

dirigent

Moj drugar mi je jednom rekao . Ako devojka posumnja da si je prevario , samo govori nisam , nisam . Cak i ako postane ocigledno , i ako ima jasnih dokaza , pravi se blesav i govori nisam ja...
       Ako priznas posle ce to da ti natrljava na nos za svaku sitnicu i ako ostane sa tobom.
       
       
       

shmizla

Pa, da super je to, a sta bi ti uradio da tebe tvoja devojka prevari, i ti na to sumnjas, a ona samo govori nisam nisam? Cak plus ako je ocigledno???
Ja bih decka za takvu stvar (ako znam da me je prevario, a on to negira, i pravi se blesav) ostavila istog momenta, pa makar ga volela najvise na svetu, jer on pravi budalu od mene!!!

dirigent

Pa presao bi preko toga ako je volim . I ako veza skladno funkcionise.

Nightmaster

Preko prevare ne traba prelaziti nikako. Sut-karta podhitno. Trba reci istinu, ma kakva god ona bila. In lies are short legs :batina

dirigent

Zavisi kako na to gledas. Mene devojka nikad nije prevarila , a i da jeste oprostio bih joj jer sam sa svakom imao kvalitetnu i ispunjenu vezu. Svi govore o ljubavi , a zapravo se radi o sexu. Samo je bitno da nadjes nekoga sa kojim se razumes i sa kojim si na istim talasima.

shmizla

A zasto bi on mene prevario ako me voli? Ja licno nikad nisam i necu prevariti decka sa kojim sam u vezi, ako ni zbog cega drugog onda zbog postovanja, ako dotle dodje, postenije je da ga ostavim... A kad bi mene neko prevario, to znaci da me ni ne voli, ni ne postuje, kao osobu! Mozda bih pristala na neke pregovore o nastavku veze, mada ni u to nisam sigurna, kada bi mi on sam priznao sve, i pokazao da se pokajao, ali da ja saznam to,i da znam da me je prevario 100%, a on negira, ma ostavila bih ga odmah!

cvjetic

Mashrum,fantasticno si objasnila neke stvari! :pljes:
ja sam ubijedjena,i moje ubjedjenje ostaje takvo: sve potice iz porodice,djetinjstva,nacina odrastanja i vaspitanja!
a sad...moze se desiti i da se osoba koriguje sama po sebi...ali neko ko je gledao konstantno isto ponasanje u kuci dok je odrastao,smatra da je to prihvatljivo i normalno,makar to bilo i svakodnevno lemanje!
skoro sam procitala da je otac prebio svog 16-togodisnjeg sina i da je zavrsio u urgentnom centru,sve sa prelomima...strasno!

AquArius

Razlozi.
Ne - razlog.

Temu za taj jedan imamo.
Varate??? Kad??? (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,1120.0.html)
.

simnix

Quote from: Ivana_89 on 04-12-2007, 20:04:22

ka¹njenje (ok je da devojka zakasni ponekad, ali da mu¹karac kasni  :nonono: to me ba¹ nervira)......

Jel te :)