Povuèeno mleko za bebe "Aptamil 1"

Started by Bred, 29-01-2009, 14:28:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

  Izvor: B92
Beograd -- Mleko u prahu za bebe “Aptamil 1” nemaèkog proizvoðaèa “Milupa” povuèeno je iz prodaje nakon ¹to su u njemu primeæene tamne grudvice.

Sa teritorije èitave Srbije povuèeno je 7.200 kilograma “Aptamila 1“ nakon ¹to je nekoliko roditelja prijavilo sanitarnoj inspekciji da se u kupljenim pakovanjima nalaze sitne tamne grudvice koje se ne rastvaraju.

Kako saznaje B92 od pomoænice ministra zdravlja doktorke Svetlane Mijatoviæ, sanitarna inspekcija izvr¹ila je vanredno uzorkovanje proizvoda, a rezultati o ispravnosti biæe poznati za desetak dana.

Prema njenim reèima, bojazni za roditelje nema jer su sve kolièine proizvoda povuèene sa tr¾i¹ta dok se ne dobiju rezultati.

"Juèe je prosleðen uzorak za laboratorijsko ispitivanje uzoraka mleka koji su naðeni u prometu kako bismo jo¹ jednom laboratorijski potvrdili ispravnost ove serije koja je uvezena. Pre nego ¹to je uzet uzorak i otvorena je jedna vreæica, u samom magacinu gotovih proizvoda gde se nalaze ove serije uvezenog mleka i organoleptièki, znaèi ovako okom, u tom otvorenom pakovanju nisu naðene nikakve gromuljice, tako da oèekujemo laboratorijske analize koje æe biti gotove za desetak dana, pri èemu su potro¹aèi u tom smislu za¹tiæeni jer neæe kupovati dok laboratorijski jo¹ jednom ne potvrdimo", rekla je Mijatoviæeva.

U Gradskom zavodu za javno zdravlje ka¾u da je u de¾urnom centru “Halo beba” u toku noæi od 130 poziva 80 bilo u vezi sa povuèenim mlekom.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=01&dd=29&nav_category=12&nav_id=341921