Odg: Za¹to astrologija nije nauka

Started by SPAJALICA, 29-01-2010, 13:27:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SPAJALICA

Mo¾da bi bila uvreda NAUCI, REÆI DA JE ASTROLOGIJA - NAUKA!

Davno sam tra¾ila odgovor na ovo pitanje, da li ona jeste ili nije, i uvek sam nalazila na suprotstavljene strane! Kao staro pitanje-¹ta je strije-koka ili jaje?....
Ono ¹to mi je simpatièno, vodeæi se zdravim razumom, je sledeæe....
Poznato je recimo, da mesec, kao nebesko telo ima uticaj na plimu i oseku, a po¹to smo i mi prilièno "vodena" biæa, postoji moguænost, da utièe i na nas u izvesnom smislu.
Za¹to onda ostala nebeska tela ne bi imala izvestan uticaj na nas? Jer mi nismo izolovani od Kosmosa kao takvog.... Ali èovek se oslanjao na tumaèenja prirode na razlièite naèine tokom istorine. Prvo je koristio mitove, potom religiju, nakon toga nauku....
Ne mogu da ka¾em da me u tom adolescentskom i pubertetskom periodu nije zanimalo i zabavljalo izvesno predviðanje buduænosti".....Da li se dopada¹ deèku, da li æe ti priæi...." ali svrstavati astrologiju u rang nauke , malcko mi doðe neozbiljno.
Èini mi se da ljudi imaju intuiciju, ali kao da tra¾e u astrologiji neko opravdanje umesto da veruju sebi. Uostalom, kome treba da zna ¹ta æe biti sutra....CARPE DIEM! :K2:

SPAJALICA

Ups! Sorry zbog dupliranja posta!

Bred