Oskrnavljen spomenik Stamboliæu

Started by Korisnicko Ime, 20-02-2007, 16:53:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Beograd, Novi Sad -- "Hvala, Legija", grafit kojim je oskrnavljen spomenik ubijenom biv¹em predsedniku Srbije Ivanu Stamboliæu, obrisan je jutros.

Na spomeniku je plavim sprejom æirilicom ispisano "Hvala, Legija" i nacrtan krst sa èetiri ocila. Slu¾benici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici obavili su uviðaj na mestu dogaðaja, saop¹teno je danas. Sprejem ispisane poruke su se zbog vlage poèele razlivati, pa je grafit uklonjen, objasnila je policija.

Advokat Nikola Baroviæ, pravni zastupnik porodice Stamboliæ i jedan od èlanova Odbora za istinu o Ivanu Stamboliæu, ¹okiran je skrnavljenjem spomenika.

Baroviæ ka¾e da je Stamboliæa ubio re¾im Slobodana Milo¹eviæa na zverski naèin i da se zverstva nastavljaju.

"I sada, na svim suðenjima za dela koja je poèinio Milo¹eviæev re¾im, pojavljuju se aktivni pripadnici Bezbednosno-informativne agencije i ®andarmerije, koji poku¹avaju da daju alibije ubicama", ka¾e on.

"Dok god takvi ljudi budu u dr¾avnim institucijama, u BIA, u ®andarmeriji, takve bestijalnosti æe se ponavljati", ka¾e Baroviæ.

Ivana Stamboliæa oteli su i ubili pripadnici "crvenih beretki" 2000. Spomenik Stamboliæu nalazi se na lokalnom putu od Iri¹kog venca ka Vrdniku, na Fru¹koj gori, gde je ubijen i baèen u jamu s kreèom, a gde su ostaci njegovog tela i pronaðeni.

Predsednik Izvr¹nog veæa Vojvodine Bojan Pajtiæ ocenio je da je skrnavljenje spomenika Stamboliæu "vandalski èin i slika dru¹tva u kojem ¾ivimo".

"Platili smo ogroman danak bezakonju i zloèinima iz devedesetih godina, a sada plaæamo ceh èinjenici da se u poslednjih nekoliko godina planski èini mnogo da se zloèini relativizuju, a zloèinci amnestiraju. To neæe proæi", poruèio je predsednik Izvr¹nog veæa Vojvodine.

Pajtiæ je dodao da "u ime Vojvoðana" izra¾ava "prezir prema ljudima koji zloèince velièaju, a ¾rtve ponovo ubijaju".

"Ako neko poruku zahvalnosti jednom ubici potpi¹e krstom, simbolom hri¹æanstva i ljubavi, to nedvosmisleno pokazuje koliko se zlo odomaæilo u Srbiji. Zaboravlja se da onaj ko zlo ne progoni - praktièno zapoveda da se zlo èini, a ko pravda zloèin, taj postaje sauèesnik", naveo je Pajtiæ.

Izvor B92

cvjetic


Roben

ово не заслужује коментар неке људе стварно треба вешати на сред ТЕРАЗИЈА

Korisnicko Ime

jednostavno ne mogu da razumem takve umove
strasno

Smrda

Quote from: Roben on 20-02-2007, 16:57:52
ово не заслужује коментар неке људе стварно треба вешати на сред ТЕРАЗИЈА
naopacke za nozni palac i onda batinom.... :batina :batina
sreca pa je grafit nestao...
samo pitanje je sta uraditi da se ne ponovi?

Wolf

Sto ne ostave mrtve na miru? Cemu sve to?

mikele

Свашта ће човек код нас да види и да чује. :shock :shock :shock
Ја мислим да су то неки напаљени клинци који не знају шта ће са собом.
Мада можда и грешим :hm :hm :hm

stef


Darker

Ma to su ista ona deca koja drmaju autobus dok se voze i skaèu i vièu iz sve snage: dabogda se bas prevrnuo!!!