Savet Farmaceutskog fakulteta - III sednica (2007)

Started by hulio_salinas, 19-04-2007, 14:38:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Uh. Drzava za budzetske studente placa malo vise nego sto samofinansirajuci placaju za sebe. U onom izvestaju sam rekao da je cena kostanja priblizna.

Nepreciznost se odnosi na to. Izvinjavam se sto sam rekao da je cena kostanja priblizna, a ne razlicita za 10-15 hiljada.

Htedoh da naglasim da je razlika zanemarljiva i da samofinansirajuci student placa sebi kompletno skolovanje (nastavu, vezbe, profesore, asistente, potrosni materijal, reagense...). OK?

Ne znam u cemu je problem...

Al-Jasmina

Ah, u gomili novca...
:ohwell: u tome je uvek problem :wall:

Darker

Hulio, hvala. Ljudi, hvala na podr¹ci.
©to se aqua-inog pitanja tièe - naravno da je Fax pop nad popom, samo ¹to je Marko mnogo lo¹ prvi pop:-)(pope, ni¹ta lièno, hahahah)
Elem, mislim da je ona varijanta sa uèionicama i prekrajanjem menze, odgovor patrijarha, da se tako izrazim, ali ajde d ase pravimo da nam fax stvarno ¾eli najbolje... Mada meni stvarno nije jasno poskupljenje ¹kolarina, mislim, da li u te ¹kolarine ulazi i cena ¹tampanja plakata o sapunu u wc-u, ili je tih 10 000 bilo presudno za sapun u istom???
Posle obrazlaganja poskupljenja prijava ispita za 100 %, ekologijom???( a onda za NG sve¾e iskasapljena jelka od 5 metara u holu), ni¹ta im vi¹e ne verujem...

pereca

Da se razumemo, mislim da sve sto potrosim na fakultetu - treba i da platim. Kroz skolarinu ili kroz neke druge razne "nadoknade".
Ali samo zelim da znam sta sam gde i kad platila.
Preciznije, naravno da cu da platim 130000 din, ali da znam sta sam platila time, a sta sam platila sa onih 200 din na farmakognoziji (nisam nista polomila), da li treba da nosim sapun jer nije ukljucen u cenu, kao sto rece Darker, sta placam sa 200 din za prijavu ispita, da li treba da nosim deterdzent u laboratoriju, da li treba da placam kopiranje za potrebe fakulteta...?
Zasto je komplikovano da se napravi precizna specifikacija troskova od skolarine.
Pa nastava se odvija decenijama unazad na nasem fakultetu i svaki institut, pa tako i uprava treba da vec ima jasnu sliku sta koliko kosta.

Ako bi neko bio ljubazan i lepo nam objasnio sve, dao nam specifikaciju troskova, onda ni ja ne bih imala utisak da se sve na ovom fakultetu placa iz dzepa studenata. Stoga, hajde da jednom zavrsimo sa ovom starom dosadnom pesmicom. Naucili smo je napamet, vreme je za korak napred.

Natasa

Pereco skroz podrzavam! Odlicno si rekla.
Svi nesporazumi, ili bar pocetni dolaze iz nekomunikacije - da znamo na sta i kad dajemo novac, mnogo bi bilo drugacije ... ili bar jasnije za pocetak.

Koliko je moguce saznati ovakve stvari? I ne samo saznati, vec mnogo vaznije,  da postane praksa da to bude informacija dostupna njenim potrosacima (tj studentima)? ...izvinjavam se ako je ovo vec pitamo, ili obradjivano...

yeca

Uh, koliko predloga.
:pljes:  :pljes:  :pljes:
Ja æu se osvrnuti na kafiæe na¹e mile em drage  :K
Ni ja, kao jo¹ neko pre mene, nisam zadovoljna uslugom bakice N: takodje mislim da je usiljena ljubaznost, podgrevanje bajatih peciva (prisilno podgrevanje jer i ona sama zna da to od juèe/prekljuèe mora da proda a ni sama nije sigurna da l' bi jela), zatim vi¹e puta sam kupila bake rools kome je istekao rok (jo¹ onaj sa sirom pa je malo kisio  :nonono:) i lepo sam oti¹la, pokazala im, uredno dobila izvinjenje i novo "sve¾e" pakovanje i sve bi bilo OK da im se sutradan nije desilo isto...
Naravouèenije nisu izvukli i na pamet im nije palo da provere proizvode i njihov rok trajanja...  :roll:

A Marko je car, slu¾i peciva u tanjirima na kojima su tragovi, vrlo jasni tragovi pepela od cigara... i tako  :run

Nego, meni je palo na pamet, npr. za sledeæe proleæe (a mo¾da i zimu kako je krenulo) da se u svrhe ispijanja kafa, pu¹enja, dru¾enja i svega onoga ¹to se u kafiæu radi, aktivira ona terasica kod Instituta za jezike, etiku - znate na ¹ta mislim??
Udjete na faks, pièite samo pravo, sidjete na stepenice pa krenete desno ka imunologiji i sa leve strane ona terasica sa sve itisonom koji upija i ki¹u i sneg i sunèa se a niko nikad na nju nije kroèio (ili mo¾da jeste??).
Nije velika ali mo¾e da bude odlièan dodatak novom, jeftinom, studentskom kafiæu koji æe (nadam se) doæi na mesto veæ postojeæeg.
Ako se novi kafiæ uglavi u menzu, imaæemo sadr¾aj iz tanjira na glavama - mislim da ljudima koji se hrane u menzi treba omoguæiti da bar imaju gde da sednu k'o ljudi - ovaj prostor mislim da im je sad taman.

Ta terasica je i blizu ovog kafiæa - dakle usluga æe biti brza, a jo¹ suna¹ce kad opali.... ih, ne mo¾' da ne valja  :happy:

Samo evo veæ mi se javljaju potencijalni problemèiæi: ta ideja mo¾da mo¾e da smeta profesorima na pomenutom institutu (divnoj Francuskinji i ostalima) a vrlo verovatno da æe smetati ljudima koji su u èitaonici a na koju ta terasa gleda pravo.

Al' eto... Mislim da je fin predlog pa bar mo¾e da se uzme u razmatranje.

katarina

1.Ne verujem da baka Nevena ne proverava datume, jer da proverava, verovatno joj se to ne bi desilo 2 puta! To sto si navela da je uradila je drsko i bezobrazno! Al, bar ima ciste soljice za kafu!(za razliku od Marka)

2.Predlog o terasici je "pao" istog trenutka kad je pala ideja da se Marko "ukine"!

yeca


Al-Jasmina

Ma Yeco ne smeta nikome,
nego o tome da DOBIJEMO terasicu mastamo vec godinama :>

yeca


Al-Jasmina

Hmm.. ovo postaje tema "Zadaci za novog dekana"
Pitanje je koliko je to izvodljivo iz vise razloga, iako je tako privlachna ideja :happy: