Bezuslovan upis godina - Stav Parlamenta

Started by hulio_salinas, 08-10-2007, 18:11:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

katarina

QuoteJedino jo¹ ostaje da ih privatno tu¾imo po okonèanju studija!

Meni ne pada na pamet da ikog tuzim posle studija, onaj odozgo sve gleda i sabira(ili oduzima). Bitno je sta cemo sad da uradimo! I za nas i za buduce generacije! Sistem skolovanja se menja, postaje rigoroznije, moci ce da studiraju samo najbolji ili oni koji imaju para, nemam nista protiv da ja  ako "padnem" na samofinansiranje da placam ispit i 500 dinara, ali zasto placati ispite ako smo NA BUDZETU!!!??? OK mi je da platim 5 din za listic i utrosen toner, ali sta to toliko kosta ostalih 195 din? Ma nemam vise reci!

Weishaupt

kakav ugled,kada na¹i profesori tezgare (ili su do pre neku godinu) na nekim od tih fakulteta, oni im daju autoritet,a nas zavlaèe.Na¹ faks nije najbolji,i tu nema rasprave.ako uèi¹ neke stvari iz 10-20 godima starih knjiga,a farmacija se kreæe napred svaki dan, tu nema mesta za neko vadjenje.
Bre ja znam ljude koji su 1972 imali isti praktikum iz organske,kao i ja 1999. godine,to je tek pre neku godinu promenjeno,a koliko je jo¹ takvih predmeta_

*

to sto placamo ispite, a na budzetu smo nije ni meni jasno :hmm, ali je to valjda za drugu temu...

Ako zelimo zaista da uvedemo i novi rok, sto mislim da je sjajna ideja, makar ga i placali, ili zelimo da PROBAMO da omogucimo bezuslovni upis godina, sto mislim da za ovu godinu nema teorije, onda je STVARNO vreme da se ujedinimo, zaboravimo na licne interese, i da se izborimo za to...
Prema tome, pametnije nam je da iznesemo konkretne predloge sta moze da se uradi, nego da se pljujemo medjusobno :nene:

cvjetic

Weishaupt
da,totalno si u pravu za dio o komunikaciji!
ljudi znaju samo da odmah i na prvu loptu napadnu Parlament!mene to nervira!niko nije sjeo i razmislio o tome da li je to ispravno i da li postoji bolje rjesenje!po meni je mnogo bolje ono sto je Parlament predlozio,a to je dodatni rok...za trenutnu situaciju...a ne svi se naprzili na ideju da ostave svoj autogram negdje...niko vise ni ne pita za sta...ma daj da potpisem peticiju!

i kako nikome od vas nije pala na pamet ta cinjenica od koga je ovo sve krenulo?zar vam ne smrdi tu nesto?ja sam se zapitala dobro...jer sam 5 godina na ovom faksu,i jos nisam cula da je neko podrzao studentsko misljenje...a napali ste svi odmah na Parlament...vecina tih ljudi je samo prolupala i dobila bore...

Ksenija

Quote from: * on 08-10-2007, 23:09:07
to sto placamo ispite, a na budzetu smo nije ni meni jasno :hmm, ali je to valjda za drugu temu...

Ako zelimo zaista da uvedemo i novi rok, sto mislim da je sjajna ideja, makar ga i placali, ili zelimo da PROBAMO da omogucimo bezuslovni upis godina, sto mislim da za ovu godinu nema teorije, onda je STVARNO vreme da se ujedinimo, zaboravimo na licne interese, i da se izborimo za to...
Prema tome, pametnije nam je da iznesemo konkretne predloge sta moze da se uradi, nego da se pljujemo medjusobno :nene:

apsolutno se slazem
Ksenija:
ja se apsolutno slazem..

Weishaupt

ok,kako misli¹ da promeni¹ pona¹anje fakulteta prema studentima_Pogotovo ¹to sada nas dele na Bolonjce i stare,ko da smo mi stari bo¾e me oprosti za kontenjer!
A stalno se neko prepametan pojavi da ka¾e kako je to ok?!
Peticija,i da fakultet da unapred ¹ta on planira sa nama.U krajnjoj liniji dodatni rok,dodatna kinta od prijava za faks,mo¾da im taj momenat bude po volji!

anica_maja

cini mi se da sam negde videla da ima i prastarih, ako nije na f.hem imas ispit za one koji su upisali pre 2000. posle 2000. i bolonjce. bruka

cvjetic

ja jos nikoga nisam cula da je rekao da je to u redu...

ja sam stara...da li treba da se osjecam ugrozenom?imam jos 8 ispita,malo li je...imam i ja da gulim...da ne pricam sto mojim najblizim prijateljima visi godina o koncu sad..upravo ta peta...ja bih najvise voljela da se to izgura...ali po koju cijenu?i na kakav nacin?
i ovcama treba pastir...svako gura svoj interes...

zasto vi inovatori niste prisustvovali sjednicama Parlamenta?njihova vrata su svima otvorena...a ne,necemo milom,hocemo silom...sve na buku...

Weishaupt

Daj da prekinemo sa tom prièom, o tome ko je kriv,to nas neæe izvaditi iz blata u koje smo upali, bar da je blato! :namcor

Masha

Quote from: Ksenija on 08-10-2007, 22:34:52
Pa taj rok ,dodatni vanredni koji ce da se trazi,do sada nije postojao..
mi necemo da ga imenujemo oktobar II jer je nas fax ocigledno alergican na tu rec...
ali realno gledano zato sluzi taj rok kako god ga nazvala,da student kome fali 1 ispit za uslov ,ima sansu(taj rok) da polozi i da uslov...
taj rok ce biti SAMO za one kojima fali 1 ispit za uslov

Ja sam razumela da ce studentski parlament da se angazuje da u sledecoj skolskoj godini postoji jos jedan rok, a koji, to ce naknadno da se dogovore. Nisam razumela da oni urgiraju da se sada odobri oktobar 2. Mislim da je jos jedan rok super stvar. Ako se vodim logikom da su nekada davno kod nas postojali i mart i decembar onda mi pada na pamet da to moze biti jedan od ta dva roka. Ali, videcemo sta ce da ispadne.

cvjetic

Quote from: Weishaupt on 08-10-2007, 23:31:07
Daj da prekinemo sa tom prièom, o tome ko je kriv,to nas neæe izvaditi iz blata u koje smo upali, bar da je blato! :namcor
vrati se na prvu stranicu,i procitaj svoj prvi post...pa mi onda reci ko je poceo sa prebacivanjem krivice...

anica_maja

<<--------<  moracu gospodja miru da angazujem da ispita stvar

a da cvjetic da nisi ti advokat parlamenta pa ih toliko branis?

Weishaupt

cvjetic

Stojim iza toga! Sve tu pi¹e i neæu poricati.ali ti nastavlja¹ sa time!
Pogledaj svoje postove! I to onda kada smo se svi malo iskulirali!

cvjetic

Weishaupt
i ja stojim za svojih rijeci,ali je najlakse doci i baciti bombu pa se posle praviti lud!i ovde si se samo ti iskulirao,ako ne primjecujes...
a dobro procitaj moje postove i shvatices koliko su nam stavovi i misljenje isti...razlikuju se samo u tome sto ja ne osudjujem prelako taj Parlament,jer su ucinili dobre stvari...ja malo gledam i sta je iza...

shvatas li ti mene uopste?

willie the scot

svi zelimo isto.ne treba se raspravljati, treba samo krenuti na vreme. odmah pokrenuti pitanje uslova za sledecu godinu.

niko ne mora da dozvoli bezuslovan upis sledece godine. mogu jednostavno da izbroje studente i da kazu da predju na bolonju- izvolite 20 ispita gospodo...a dok to polozite predjite malo na samofinansiranje. to je malo verovatno da bi uradili, ali je moguce. ko se usprotivi-"zasto niste ucili kolega, zar niste svesni da se vremena i nacin studiranja menjaju?"

u vezi roka...kada su rokove ukinuli( martovski rok) ja sam bio prva godina i isli smo da blokiramo trosarinu.

zavrsava se predavanje iz biologije- ulaze iz organizacije i objasnjavaju zasto je bitno da se pridruzimo protestu. slusam komentare ljudi oko sebe:"idemo, ma idemo...sta ukidaju, bre..."

posle 10 min. pocinje predavanje...pun amfiteatar i nas deset ispred. say no more.

pet godina kasnije isti ljudi iz tog amfiteatra se bore za dodatni rok.

sa ovakvom podrskom nije cudo sto organizacija ne sme da istupi cvrsce.