Bezuslovan upis godina - Stav Parlamenta

Started by hulio_salinas, 08-10-2007, 18:11:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Weishaupt

Pa naravno da su to morali da znaju!
Meni nije jasno kako nisu, mozda su dobili 'trenutni' napad gubitka razuma?! :hmm

zvecarka

sto se tice bezuslovnog upisa godinas licno mislim da to uopste nije dobra stvar jer ispiti ce samo da se gomilaju i na kraju cemo biti apsolventi sa ko zna koliko ispita!
posto su studenti koji obnavljaju II godinu obavezni da predju na bolonju danas je ministarstvu prosvete podneta molba da studenti koji to zele mogu da nastave studiranje po starom programu... po zakonu nam je to dozvoljeno a fakultet imam utisak i ne zeli da se potrudi to da omoguci... izvinjavam se ako gresim...
molba izgleda ovako:

MINISTARSTVO PROSVETE
NEMANJINA 26, BEOGRAD
MINISTAR PROSVETE ZORAN LONÈAR

MOLBA

Po¹tovani ministre,
s obzirom na donetu odluku na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu kojom se studenti koji obnavljaju II godinu, a studiraju po starom nastavnom planu i programu, obavezuju da preðu na nov program po Bolonjskoj deklaraciji, pi¹emo Vam ovu molbu sa nadom da æete nam izaæi u susret i omoguæiti da nastavimo studije po zapoèetom nastavnom planu i programu. Ova odluka je doneta pre 10 dana bez moguænosti da se studenti izjasne da li prihvataju ovakav naèin studiranja.
•   Predmeti u I godini po starom nastavnom planu i programu

1.   Matematika
2.   Fizika
3.   Neorganska i op¹ta hemija
4.   Biologija sa humanom genetikom
5.   Organska hemija I
6.   Sociologija

•   Predmeti u II godini po starom nastavnom planu i programu

1.   Analitièka hemija
2.   Organska hemija II
3.   Fizièka hemija i instrumentalne metode
4.   Botanika
5.   Anatomija sa histologijom

•   Predmeti u I godini po novom nastavnom planu i programu

1.   Uvod u farmaciju
2.   Matematika
3.   Fizika
4.   Biologija sa humanom genetikom
5.   Anatomija
6.   Op¹ta i neorganska hemija
7.   Organska hemija I
8.   Statistika u farmaciji
9.   Histologija
10.   Botanika
11.   Strani jezik farmaceutske struke I
12.   Fizièka hemija
13.   Organska hemija II
14.   Analitièka hemija I

•   Predmeti u II godini po novom nastavnom planu i programu

1.   Analitièka hemija II
2.   Instrumentalne metode
3.   Farmaceutska hemija I
4.   Op¹ta biohemija
5.   Imunologija
6.   Fiziologija
7.   Farmaceutska mikrobiologija
8.   Bromatologija
9.   Farmakognozija I
10.   Farmaceutska hemija II

Problem je u tome ¹to se od studenata zahteva da do oktobra 2008. godine polo¾e razliku ispita, zaostale i nove ispite, ¹to je u proseku oko 15 ispita. Mi mislimo da je nemoguæe polo¾iti sve to za 5 ispitnih rokova. Sledeæe godine æemo doæi u situaciju da opet obnovimo II godinu i izgubiæemo pravo studiranja na bud¾etu, ¹to znaèi da æemo III, IV i V godinu studirati kao samofinansirajuæi studenti i plaæati ¹kolarinu koja trenutno iznosi 130 000,00 dinara. Mi imamo legitimno pravo da nastavimo studije po starom statusu do 2011. godine.
Razlog zbog kojeg je na¹ fakultet doneo ovakvu odluku je navodno mali broj studenata koji æe obnoviti godinu, a Vi procenite da li je 40-50 studenata malo na ukupan broj od 325.

Nadamo se da æete uzeti u obzir na¹u molbu i omoguæiti nam da nastavimo studiranje po zapoèetom programu. Unaped zahvalni.

09.10.2007. u Beogradu                                                                Udru¾enje studenata II godine
                                                                                                           Farmaceutskog fakulteta   

Aleksandra

Ja cu sad da obnovim trecu,a imam zaostale ispite iz druge...Jel moze neko da mi odgovori po kom programu cu polagati u januaru i sledecim rokovima ispite iz druge,npr organsku?Posto niko na faxu ne zna bas tacno da mi kaze...
I naravno da treba da se odobri bezuslovan upis,ovi koji su protiv toga su verovatno dali uslov i njih ne treba da se tice da li ce meni u apsolventskom ostati 20 ili 5 ispita,nek gledaju svoja posla,a ako ima ljudi kojima to znaci neka podrze akciju...

nasty girl

polagaces ih po onom programu po kom si ih slusala tj. po starom programu...

pereca

Weishaupt

Neznam sat da vam kazem da vam bude lakse.Morate izdrzati, nemojte se predati! :wall: :help2: :box :Z

vucko81

Pereca nisi sama ima nas jo¹ dosta koji nismo dali uslov. :PI:

pereca

Znam. Zato i pokusavam da nadjem pametno resenje.

vucko81

Weishaupt

Pa ako hoces da zavrsis ovo sr.. od faksa, a potrosio si vec tri,cetir,pet godina, onda ti je realnije da ga zavrsis,i da pokusas pride da ostanes normalan,a ne da zavrsis ko psihijatrijski slucaj.u najboljem slucaju imaces omiljene likove na pikado tabli.

zvecarka

oni koji nisu dali uslov za drugu godinu i predju na bolonju po kom programu polazu zaostale ispite koje su odslusali iz druge god?

vucko81

Najbolje je za sve da nam odobre jo¹ rokova  :PI:

Lence

vucko81

zvecarka

za odobravanje rokova postoji posebna tema ali mislim da se trazi decembarski rok... a oktobar 2 slazem se da je veoma potreban....