Nova fotokopirnica na faxu!!!!

Started by Darker, 16-10-2007, 13:41:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Lm, u toj novoj kopirnici nije dozvoljeno kopiranje niceg od zvanicnih udzbenika fakulteta, direktiva odozgo  :roll:

Enea


Wlada

Значи само за скрипте?  :hmm

Enea

kada ti ass daju tri papira za postupak neke vezbe koju nemash u praktikumu, ti odmah odes i kopirash.. a ne da chekash ceo dan da se smiluju da ti kopiraju..


nasty girl

Evo cenovnika usluga....
(http://img229.nono9.us/my.php?image=nestoea1.jpg)




Zahvaljujem se mnogo devojkama iz fotokoprinice koje su mi dale cenovnik...

sandric

ok cene bar je nesto jeftinije sad na faxu

Wlada

Чак су нам и хемијске даровали  :K ... Супер!

Ksenija

Quote from: Wlada on 21-10-2007, 18:26:17
Чак су нам и хемијске даровали  :K ... Супер!

ma salis se?! :lol2:

pig_am_am

ali i dalje praktikumi se prodaju u onoj staroj... :roll:
i to tipa 10 listova- 250 dindzi.

Adonis_Vernalis

Quote from: Bred on 17-10-2007, 15:12:27
Lm, u toj novoj kopirnici nije dozvoljeno kopiranje niceg od zvanicnih udzbenika fakulteta, direktiva odozgo  :roll:

Ta "direktiva" odavno postoji. Vrlo je logicna: ne moze fakultet istovremeno izdavati zvanicne udzbenike, prodavati ih u skriptarnici i "piratizovati" ih fotokopiranjem. To bi bilo isto kao kada bi "Grand Production" prodavao originalne CD-ove i, paralelno, imao u nekakvoj garazi mali pogon s velikim tirazom piratskih verzija onoga sto zvanicno proizvodi. Ili, kao kada bi "Nectar" prodavao vocne sokove, a istovremeno ih pravio i u "kucnoj radinosti". Sto ne ide - ne ide.

mikele

Скроз је логично да је забрањено копирање(на факсу) издања које издаје факултет или било који професор.О томе нема приче и то треба тако да буде.
Е сада ако професори и даље остављају сав материјал са предавања(фолије и слично) у старој копирници,ви лепо купите један примерак у старој копирници,па га(мислим на примерак) умножите у новој копирници.А трошкове некако поделите на равне части(ваљда се тако каже) :wink:

AquArius

Ok, vec drugi put nalecem na knjige koje izdaje fakultet.
To na nasem fakultetu NE postoji.
Profesor napise knjigu i pronadje izdavaca za istu.
Nismo mi ni blizu TMF po tom pitanju.

Neka me neko ispravi, ako gresim.

Izvinjavam se na off-u.

Adonis_Vernalis

Aqua, nije off, nego mala digresija.

Na fakultetu jos uvek (naglasavam: jos uvek) nema izdavacke delatnosti, ali ce je vrlo uskoro biti. To kao prvo.

A kao drugo, fakultet stoji iza svakog objavljenog udzbenika, bez obzira na to ko ga je objavio. Da bi neki udzbenik postao udzbenikom, mora proci kroz odredjenu proceduru. Autor napise tekst i od Nastavno-naucnog veca (NNV) trazi imenovanje recenzenata (barem dva), koji ne moraju biti sa naseg fakulteta, ali moraju biti vrlo poznati siroj naucnoj i strucnoj javnosti po ekspertizi iz oblasti koje pokriva materija udzbenika. NNV predlozene recenzente ne mora da prihvati, vec ih moze imenovati i drugacije. Po obavljenoj recenziji, autor prilaze sva ta misljenja i trazi od NNV da ih prihvati, sto NNV opet ne mora da uradi.

Sustinski se nista ne menja. Jos uvek ih ne izdaje, ali stoji iza njih. U cemu je razlika?

AquArius

Hehe, znala sam. Nisam ni pomislila na to da fakultet ne stoji iza njih. Moralno i svakojako drugacije! Da se razumemo, drugacije i ne bi smelo da bude. Mora fakultet biti u nekoliko odgovoran za svoje profesore i njihovih ruku delo.

Ali, kada fakultet ima izdavacku delatnost, cini mi se i da je odgovornost veca, da tada postoji literatura za vise predmeta, da postoji manje izgovora zasto nekih nama neophodnih knjiga za odredjene veoma vazne predmete nema. Literatura, priznacete jeste veliki problem na farmaciji, ili je bar bio, a stanje se popravlja mic po mic. Naravno, od instituta do instituta. Gnozija je lep primer kako bi trebalo resavati pitanje literature ili bar smer u kome treba ici.

Bred

Dobro, ali se takodje zna da ako studente hoce da fotokopira knjigu-on ce je svakako kopirati a ne treba ni da isticem da su knjige uglavnom skupe u "originalu".
Takodje je dobropoznato da je nas fakultet na periferiji i da se studenti treba da se cimaju da bi sve knjige kopirali u gradu-dakle ovde se samo studentima otezava.
Ali s druge strane-ako hoces da kopiras, moras i da se pomucis  :wink: