Odnos lekara i farmaceuta

Started by Bred, 16-10-2007, 14:09:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

katarina

Adonis_Vernalis

Hmmm... Nekima sam i rekao da sam od njih nesto novo naucio i da sam im na tome zahvalan. Kome bih to rekao, a kome precutao, zavisilo je i od te osobe. Onima "napucanima i nafuranima" ne bih davao priliku da likuju.

katarina

Mislim ja uvek odam priznanje onom koji me necemu nauci, a mislim da je to u nasem odnosu sa lekarima preko potrebno, jer bi se ta netrpeljivost daljim cutanjem samo produzila. Ipak treba da nam bude cilj da imamo sto kvalitetniji odnos.
Sa druge strane, mozda ce me bavljenje ovim poslom ipak nauciti da je bolje u nekim situacijama da postupam kao vi.

igrackica

Mene ta mrznja nikada nije dotakla i verujem da ni nece. Mi smo mesani po prirodi stvari, roditelji su mi lekari, sve njihove kolege me obozavaju, podrzavaju i razumeju i gradimo kvalitetan odnos i pravimo lepe planove za buducnost!
Sve je to individualno i zavisi od dobre volje pojedinca!
Lekari SU sujetni, ali to nije nista novo i moze se izaci na kraj.
Uostalom, nismo ni mi bolji, medju sobom vodimo veciti rat ciji je smer tezi, a ne u odnosu sa drugim profesijama. Mislim da svako treba sebe da preispita i to je vec pola puta do produktivnog odnosa sa lekarima i ostalim bliskim profesijama!

pig_am_am

kad sam htela da upisem medicinu,otisla sam kod nekih prijatelja koji su porodicno svi lekari.
bas oni su me ubedili da ne upisujem to.
oni su veoma cenjeni i veoma dobri lekari. kao i jedan lekar,koji radi negde na bulevaru,od koga sam prvi put u zivotu cula za eritromicin (dobro,bilo je davno).
postujem i svog lekara,koji me je izlecio kao i moju sestru. veoma sam zahvalna.
sve zavisi kakav je ko covek.

mada i neki dobri ljudi nisu imuni na seme mrznje koje seju u njih profesori (neki),koji se obracaju deci sa drugog smera (prisutnim)
"ovi sa smera" ili "pravi farmaceuti" (a sa smera su lazni  :>)
a ta deca studiraju u istoj zgradi. pa sta li tek misle o deci iz "tudje" zgrade...

ipak,mislim da tudjoj frustriranosti necu vise da posvecujem paznju.
ako je neko gladan ega,nek se nahrani.
devojci u belom mantilu sa stetoskopom sam se osmehnula i rekla joj
"cao koleginice"

Bred

Quote from: Adonis_Vernalis on 01-11-2007, 09:19:29

Uvek mi je bilo zao onih koji su me mrzeli. Jer nisu imali pojma koliko je lepo ne mrzeti me. Taj stav mozete ekstrapolirati i na sopstvene "slucajeve". Devojka s belim mantilom i stetoskopom vam je mogla biti dobra koleginica i saradnica, ako ne i prijateljica. Ovako, odabrala je da vam bude losa rivalka. A to je vec njen problem...
:Bog

Ankh

Quote from: pig_am_am on 28-10-2007, 12:31:29
...."pa kod tebe na fakultetu su svi fensi"

da je neko gledao,sem prodavca,bilo bi mu smesno, jer devojka bese fensi, sa pola kg sminke, a ja bejah kezual,sa sve neocesljanom kosom  :>
Ekhm, ja bih bila slobodna da vam oponiram, tj. da vam jedna doktorica da svoje (zlobno) misljenje  :K2:.
Mlada koleginica sa medicine je malko pobrkala stvari.
Kad sam ja studirala, pre 1.000 godina, a kako vidim i sada, devojke sa medicinskog pretezno jesu "fancy", ali devojke sa farmacije su pretezno "classy". Ako smem sebi da dam jos slobode: razlika mozda mladom svetu nije ne znam kako vidljiva, ali verujte da meni jeste itekako, a TEK je bakicama generacije moje majke, recimo.
Classy znaci i biti negovan, nositi jednostavne stvari, imati stila, birati reci, imati attitude, ne drzati se mode po svaku cenu, posebno ne jeftine, biti obrazovan i nacitan, imati kulturu i umeti se drzati u svakoj prilici, izgledati prirodno na stiklama i jos sto-sta...
"Trendy" i fancy" moze biti i "classy", ali vrlo retko - od oko 450 doktora sa kojima sam u redovnom kontaktu, vecina su zene, a za JEDNU smatram da je i trendy i classy. Sebe ne ubrajam nigde, jer ja sam se rodila kao decko  :K2:, pa cemo taj deo da zanemarimo.

Fancy... je nesto malko drugacije. Ekhm :). Dakle, moje skromno misljenje je da je vas ukupan izgled i stav prevario koleginicu sa medicine. Ona se izrazila kako je znala i umela, izrazavajuci i svoje komplekse u toj prici, lol, ali meni je greska prilicno ocita.
Nadam se da ne zamerate na usputnoj opasci - ja imam u kuci jednu classy, koja tako deluje i kad je u famericama, i kad se ne oceslja, i kad je na stiklama, i to je to....
Izvinjavam se na engleskim izrazima, ne znam kako se ovo sve kaze na srpskom :).

Bred

Ne, ne , skapirali smo ...  :wink:

A Vama hvala sto hvalite farmaceute a posebno koleginice i dizete im moral ...  :K2:

Mi smo nekako uvek iskomplekirani time da nismo dovoljno dobri kao lekari a svako u tome ima udela-od nas samih pa do profana (frcka je spomenula primere sa svog faxa ...)

Zbog toga me je i odusevila profesorka Medenica koja je maltene na samom pocetku svojih predavanja u II godini rekla da mi treba da budemo svesni da smo, parafraziram, "dovoljno lepi, pametni i da imamo dovoljno znanja da SVAKOM pariramo pa i lekarima i da zbog toga ne treba da budemo iskompleksirani" ...  :wink:

Ankh

Ne treba da se zahvaljujete, jer su to proste cinjenice, sve sto pisem, dakle - mi ne znamo (ni blizu) ono sto vi znate, i obrnuto, potrebni smo jedni drugima, itekako, a ima jos jedna stvar....

Mislim, srce me boli sto ovo moram da kazem  :K2:, ali je takodje istina: imam jednu prijateljicu koja je profesor na medicinskom (Novi Sad), prosle godine je dosla sokirana sto na opstoj medicini ima slobodnih mesta. Posto je i clan neke komisije koja se bavi statistikom studija, bila je zapanjena i time sto je na farmaciji prolaznost iz prve u drugu godinu 100%, za razliku od ostalih smerova....

A ja sam bila zapanjena sto je ona zapanjena  :K2:. Stvar je jako jednostavna: vremena su se promenila. Na farmaciju se ne upisuju i vrlo dobri, kao sto je sada na ostalim smerovima, upisuju se najbolji od najboljih, konkurencija je strasna, nista cudno nije da se deca i godinu dana pripremaju, i ma koliko se doktorima to ne dopadalo, vi nas u samom startu sijete za dve glave, a tako je i nadalje.
Mislim, fakat je da mi je, kako rekoh, itekako sujeta bila pogodjena, jer kad sam ja konkurisala, 1981., bilo je 5 kandidata na jedno mesto, i ja sam sa dve cetvorke i par diploma bila pri dnu liste, ali - ne bi covek verovao - Tito je umro  :K2:, i danas je 2008., a ko razume - shvatice.
A ja na poslu vidjam bas mnogo studenata svega i svacega, i verujte da je opste misljenje da su najlepse damice devojke sa farmacije i arhitekture, izvinjavam se zenskom svetu koji studira ma sta drugo  :love:. Najvise radim sa koleginicom koja je beogradski djak, 1948. godiste, ona kaze da je tako bilo i kad je ona studirala, pa sad gledajte.... :).

max