Promenjeni studijski programi oba smera

Started by hulio_salinas, 24-01-2008, 20:51:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Danas su na sednici NNV-a usvojeni svi predlozi korekcije studijskih programa u skladu sa zahtevima akreditacije - integrisane akademske studije oba smera (MF i MB), specijalistièke i doktorske studije. U prilogu vam dostavljamo dva najbitnija - integrisane akademske studije za smerove MF i MB.

Svi predlozi su izglasani sa 90-100 glasova ZA i sa 10-16 glasova PROTIV. Ovakvi rezultati glasanja su nas malo iznenadili, jer je pro¹le nedelje odluèeno da æe glasanje za studijske programe biti tajno, ¹to nam je ostavilo mesta za neizvesnost i nepredvidivost.

Generacije Bolonjaca prelaze na novi program odmah poèetkom narednog semestra. Svi ispiti koje su polo¾ili, biæe priznati. ESPB æe se biti korigovani u skladu sa novim programom. Ne va¾i stara raèunica.

...

Sledeæeg èetvrtka je opet NNV na kome æe se glasati za mnogobrojne pravilnike, koji su neophodni za proces akreditacije. Najva¾niji je Pravilnik o studiranju. Posle NNV-a æemo vam i njega postaviti na forum kako biste se upoznali sa mnogim stvarima koje niste znali, a koje su sada definisane Pravilnikom.

Cecilly

A kako ce se prvoj godini racunati Anatomija i Histologija?
Po ovome su spojeni u II semestar...hocemo li mi onda samo Histologiju slusati?

hulio_salinas

Mislim da ćete slušati Histologiju, jer ste već praktično završili Anatomiju.

Tako je i sa drugom godinom, smer MB, gde su spojeni predmeti Imunologija i Imunohemija. Pošto su već odslušali Imunologiju, u sledećem semestru će slušati Imunohemiju.

anita

#3
Da li mi i u sledecem semestru slusamo strani jezik, ili nam se racuna iz prve godine? Glupo pitanje, tek sada sam primetila i za statistiku.IZVINI.. :stid:

Wlada

Анатомију полажемо регуларно, као и хисологију.
О томе како ће се решити здруживање оцена биће договорено са продеканом за наставу.
За нас је битно да више нећемо имати 14 већ 12 предмета (статистика и језик су враћени на више године).
Битно је напоменути да је овај програм у доброј мери направљен уз сарадњу са студентима  :wink:

hulio_salinas

anita, odgovor mo¾e¹ naæi ovde: Pitajte predstavnike godine (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,10305.msg190707.html#msg190707).

mima140186

Divno... :shock Fiziologija sad nosi 10 ESPB. Ko obnovi godinu umesto 16 000 ¹to bi plaæao ispit, sad æe plaæati 20 000. Koliko su nam pomogli sa poenima, toliko su i odmogli. A nisu samo fiziologiji poveæali broj ESPB.

hulio_salinas

Mima, neki predmeti su morali da dobiju jo¹ ESPB da bi se nadoknadio broj poena koji je izgubljen pomeranjem Bromatologije i Farmakognozije. Sve ima dobre i lo¹e strane. Nemojte se samo hvatati za lo¹e. Iskoristite ova olak¹anja. :cvet

dokolenko

Da li postoji uslov za studente prve god?

Wlada

#9
60 ESPB за прелазак на наредну годину са буџетским статусом.