Prvi Internet Park u Srbiji

Started by djuice, 10-06-2008, 14:31:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

djuice

Studentski park u Beogradu, zahvaljujuæi Telenoru, postaæe prvo mesto na otvorenom u kome æe svi posetioci moæi da proveravaju mailove i besplatno surfuju putem brzog Telenorovog Interneta.

U sredu 11. juna u 11h, u Studenskom parku uz nesebiènu podr¹ku Telenora sveènao æe se otvoriti prvi Internet park u Srbiji, èime æe se Beograd pribli¾iti svetskim metropolama, u kojima se veæ du¾e vreme primenjuju ovakvi koncepti. Na otvaranju prisutnima æe se obratiti Goran Stupar, medija koordinator Telenora i Igor Ivanoviæ, marketing menad¾er za biznis usluge Telenora.

http://www.personalmag.co.yu/?p=2432

Bred


Lero


djuice

Prvi internet park u Srbiji
Autor: Tanjug | 11.06.2008 - 12:17

U Srbiji je otvoren prvi internet park, u Studentskom parku u Beogradu, gde æe graðani moæi besplatno sa svojim laptopovima i mobilnim telefonima da pregledaju mejlove i surfuju globalnom informatièkom mre¾om.

Besplatnu mre¾u postavila je kompanija Telenor, a ¹irom parka æe korisnici moæi da prikljuèe svoje prenosne raèunare, zatim PDA ureðaje i mobilne telefone novije generacije i to na dva naèina: preko vajreles (be¾iène) konekcije ili preko USB modema.
Brzina protoka je oko 1,8 megabajta u sekundi, koju je Telenor obezbedio preko svoje 3G mre¾e mobilne telefonije. Predstavnici Telenora su najavili da æe u toku sledeæe nedelje i u drugim gadovima Srbije biti otvoreni internet parkovi.
Beograd se na ovaj naèin prikljuèio evrpskim i svetskim metropolama, koji su pokriveni besplatnim be¾iènim internetom.

http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=45142

Bred

Univerzitetski park nalazi se u naju¾em centru Beograda (u starom gradskom jezgru) u sklopu Studentskog trga.

Универзитетски (Студентски) парк
Univerzitetski (Studentski) park

Bio je poznat i kao Panèiæev park, a naziva se jo¹ i Studentski park. Za vreme turske vladavine ovde je bilo tursko groblje, koje je uklonjeno polovinom 19. veka. Potom je na jednom delu dana¹njeg parka napravljena najveæa i najpoznatija pijaca (uklonjena tek 30-ih godina 20. veka).

Prvi urbanista Beograda, Emilijan Josimoviæ, smatrao je da ovom prostoru dolikuje ne¹to reprezentativnije od pijace, pa je posle 1869. godine, kada su poèeli radovi na regulaciji, skratio za polovinu Veliku pijacu, a preostali deo pretvorio u park. Prve urbane konture park dobija krajem 19. veka, kada je u njemu otkriven spomenik Josifu Panèiæu, a definitivno je uoblièen 30-ih godina 20. veka preno¹enjem spomenika Dositeju Obradoviæu sa Kalemegdana i podizanjem sada¹nje barokne ograde. Spomenik Josifu Panèiæu je postavljen 1897. godine a njegov autor je srpski vajar Ðorðe Jovanoviæ.

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A3%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA

Lero

Offtopik  :roll:
Jel postoje moderatori na ovom forumu

Bred


Lero

Nije, super je
Svasta sam naucio

Bred

jeste super samo je steta sto ga mangupi demolirase ...
:batina :nonono:




Lero

Prokleta vikipedija, da nije bilo nje ne bi ni znali odakle da ga ukradu

Bred

#10
ma sigurno.
hahahaha.
:siza:
ae na topic!



:news:
Internet park trajao tri dana
| Izvor: Tanjug
Beograd -- Opremu za be¾ièni Internet kompanije Telenor, koja je postavljena 11. juna u Studentskom parku u Beogradu, o¹tetili nepoznati vandali.

Portal za be¾ièni Internet je polomljen i i¹aran bojom u spreju, a jedan od dva USB modema za prenosne raèunare, na klupama za sedenje, takoðe je polomljen. Prema reèima nekolicine stalnih posetilaca Internet parka, taj vandalski èin poèinjen je najverovatnije u noæi izmeðu subote i nedelje.

Kompanija Telenor u sredu je otvorila prvi Internet park u Srbiji, u Studentskom parku u Beogradu, da bi posetioci u naredna tri meseca mogli besplatno sa svojih laptopova, mobilnih telefona i PDA ureðaja da pregledaju elektronsku po¹tu i surfuju globalnom informatièkom mre¾om.

Otvoren Internet park i u Ni¹u

Kompanija Telenor navodi da ne odustaje od otvaranja Internet parkova u Srbiji Telenor je danas otvorio Internet park u Ni¹u, a planira otvaranje i u Novom Sadu.

"Nadamo se da æe Internet park dobro funkcionisati u Ni¹u i da æe dogaðaji u Beogradu pokrenuti teme bezbednosti u parkovima i pona¹anja ljudi", ka¾u u Telenoru.

Internet park u Ni¹u otvoren je u parku Vojvode Bojoviæa. U parku su, kao i u Studentskom trgu na Beogradu, prikljuèci za USB modeme postavljeni na tri klupe, a park je pokriven be¾iènim Internetom brzine od 1,8 megabita u sekundi.

Planirano je da probni period, tokom kojeg æe Ni¹lije moæi besplatno da koriste Internet, traje mesec dana, uz moguænost da se produ¾i.

b92