Prijemni ispit 2008-e i tok upisa

Started by EddieH, 30-06-2008, 06:51:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Scharlize

Ja sam na budzetu... :~ Hvala vam svima sto ste nas bodrili...  :cvet :cvet :cvet I sad,dugo,lepo,toplo leto... Konacno da se odmorim od svega.

ðurða

e pa Scharlize svaka èast  :cvet
imaæe¹ puuuuuuuno vremena da se pripremi¹ za fax

Adonis_Vernalis

Molim sve clanove Foruma koji su prijemni ispit polagali (i polozili) u skamijama numerisanim sa 25-28 (redovi) da mi se jave na pm.

Hvala!

... RazocarAna...

Epa cao svima... Da mi je neko rekao da cu biti u ovoj situaciji, verovatno mu ne bih verovala. Ali, eto, desilo se, pa me zanima da li ima jos nekoga ovde kome se desilo isto/slicno, ili da li mozda neko moze da mi pomogne da odlucim sta dalje.
Predpostavicete i sami, nisam dobro uradila prijemni, i necu se upisati ni na SF(Imam 37 poena iz gimnazije, 10 iz mate i 20 iz hemije, a prijavila sam se za MF)
Cinjenica je da dolazim iz XIV gimnazije(drustveni smer), i da se verovatno nisam dovoljno spremala, ali ipak je to JEDINO sto zelim da studiram i zasta sam ocajna sto je ispalo ovako =((
Ali bilo kako bilo, moram da smislim sta cu dalje...Danas sam bila na fakultetu i dekanka(recimo da joj je to zvanje) mi je rekla da mogu da prebacim polozene ispite sa TMF-a i PMF-a na farmaciju sl.god, i da ako ocistim CELU god ne nekom od tih fakulteta ne moram da ponovo polazem prijemni. :hmm
Ja i dalje ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da cu izgubiti celu god, i stalno se nadam da postoji neka sansa da to nadoknadim
Znam da sam dosadna, ali ako neko ima BILO koju informaciju koja bi mogla da mi pomogne, ili mozda neku novu ideju, molim vas recite... :Bog
Stvarno sam OCAJNA i ne mogu da se sastavim vec dva dana... Unapred hvala =)                        

jelena89

analiticku hemiju na pmfu (opsta hemija, pa posle preusmerenje na analiticku).

sestra u parizu radi za farmacutsku kompaniju, otisla je na postdiplomski tamo, i dobila je ugovor jos pre neogo sto je zavrsila tamo sve.. ne znam ni sta cu raditi u parizu, samo da se vec vidimo :ohwell: a posle sto kaze bla, da uzivam u parizu sa sestrom..

milica_d

Cestitke svim kolegama koji su upisali,a oni koji nisu,glavu gore,zivot ide dalje...

Posebne cestitkice Tashi... :cvet :ljubav:

Bla_bla_blaaaa

Da, svima koji su prosli cestitamo...a ostali, mozda neki imaju sanse da upadnu posle prozivke  :cvet

Samo se nemojte nervirati :nene:

jecaperec

cestitam svim novim kolegama!!! :~ :~ :~ :~

EddieH

ja sam na 268 mestu  :roll:
da li cu ipisati fakuletet ? znam da svake godine odustane nekoliko ljudi, e sada da li ce odustati njih 8 :D da bih usao na samofinansiranje ?
ja mislim da hoce :D  :igra: :igra:

milica_d

Eddi i ja mislim da ces upasti...Drzim ti palceve pa se javi posle prozivke... :wave:

Bla_bla_blaaaa

I ja mislim da hoce... :cvet
Nije bas svakom svejedno da da 130 000...palceve i dalje drzimo

EddieH

pa nije bas ni meni svejedno da se ispruzim za 1500 evra  :lol2: ali bolje to nego da pauziram godinu
i ovo ce da mi bude jedan motiv vise da vise ucim i da sve ispite dam do oktobarskog roka i da se prebacim na budzet :D
vidimo se  KOLEGE

Adonis_Vernalis

Ovako, da vam kaze vas profa...

Ovo sto cu vam napisati posebno se odnosi na RazocarAnu, ali i na sve one koji javno/tajno boluju zbog srece/nesrece da su primljeni/odbijeni na nasoj kakvoj-takvoj, a ipak nekakvoj i najboljoj u Srbiji Farmaciji...

Nemojte bolovati, niti ocajavati. Ocaj i bol nisu dobra osecanja. Znam da zvucim kao sektas, ali... nisam JA od njih pokupio terminologiju, nego sektasi od mene, jer ja pozitivne vibre vec 15 godina emitujem unaokolo, pa ko ih pokupi - pokupio ih je.

RazocarAna (razocarana Ana, pretpostavljam...), patis nad unapred izgubljenom godinom. Dobro, razumljivo je to. Ali, zamisli sledecu situaciju: ja sam rodjen 1968. i polozio prijemni 1987. godine. Onda sam MORAO da odem u vojsku i izgubim ni manje ni vise nego celu GODINU, e da bi (kao sto se par godina kasnije pokazalo) raspadnutoj Otadzbini oduzio vojnicki dug. Unapred sam bio "osudjen", kao zdrav i prav mladic, da izgubim korak sa svojom generacijom i utopim se u identitet (pretezno zenske) generacije rodjene 1969, dakle, celu godinu mladje. To se MORALO. Ti sada nista ne moras. Pokusaj da usvojis iskustvo nekoga koji je nekad nesto morao, i pokusaj da taj svoj OCAJ posmatras drugim ocima.

Da ne bih patetisao, niti lupetao: nisi ti nista izgubila. Mozda si i dobila, ali toga jos nisi svesna. Strebaj hemiju i matematiku, i probaj iduce godine, ako ti je bas toliko bitno. Ne kazem da ti nije bitno, ne kazem da je nevazno, jer, ako bas TI nikada ne upises Farmaciju, mozda ce neki od nasih Instituta ostati bez sjajnog i vrednog asistenta? Ili, celokupna srpska Farmacija bez inteligentnog i predanog farmaceuta?

Momci i devojke, svi koji ste "otpali", shvatite: nista nije propalo, niti je vreme izgubljeno. Vi svoje vreme merite na jedan nacin. Ja svoje na drugi. A Struka meri vreme sopstvenim metrom, i pritom je se ne ticu, ni najmanje, nase licne drame/tragedije. Ona ide svojim putem.

Glavu gore!

A ako ne razumete o cemu pisem, onda iskoristite cinjenicu da, odnedavno, ima nekoliko farmacija u Srbiji: Novi Sad, Nis, Kragujevac, pa i privatna farmacija u NS. Obilje mogucnosti. Citav dijapazon diploma.

Nadjite se! ;)

tasha_90

Quote from: milica_d on 02-07-2008, 13:49:52
Cestitke svim kolegama koji su upisali,a oni koji nisu,glavu gore,zivot ide dalje...

Posebne cestitkice Tashi... :cvet :ljubav:
hvala mico, al mislim se dobro sta cu raditi... moji su spremni na 130000, ali meni je mnogo...
sad se ramisljam o godini na hemijskom... pa posle nazad na farmaciju... koko to inace ide???jel znate nekoga ko je to uradio??? hvala svima na podsci... :cvet

Bla_bla_blaaaa

Onda bi morala da polazes opet prijemni, a kad ga polozis da preneses neke ispite...

Mada neko gore spomenu da ako das sve u roku na PMF-u ili TMF-u ne moras da polazes prijemni