Pogodnosti elektronskog bankarstva

Started by Bred, 10-07-2008, 11:40:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92
Beograd -- Bankari ocenjuju da je elektronsko bankarstvo jo¹ nerazvijeno u Srbiji i oèekuju "bum" primenom Zakona o elektronskom potpisu.

Graðani Srbije koji imaju tekuæi raèun u banci, sve èe¹æe umesto klasiènog plaæanja raèuna na ¹alteru koriste usluge elektronskog bankarstva. Umesto da èekate na ¹alteru da bi ste platili raèun, uz paket elektronskog bankarstva to mo¾ete da uradite kod kuæe.

Jedino ¹to vam je potrebno je raèunar i internet konekcija, elektronskim nalozima mogu da se plate struja, voda, telefon.

"Ono ¹to je takoðe zanimljivo na¹im klijentima je oroèavanje sredstava i kreiranje trajnih naloga, moguænost da praktièki odreðenom dinamikom svakog meseca izvr¹avate svoje obaveze. To je jako zgodno ako imate fiskne obaveze, na primer kablovske televizije i interneta, ne mo¾e vam se nikad desiti da ostanete bez tih usluga zato ¹to ste eventualno zaboravili da platite", ka¾e direktor elektronskog bankarstva "Unikredit banke" Miroslav Bulat.

Za plaæanje raèuna na ¹alteru po¹te ili banke zaraèunava se provizija od 15 do 20 dinara, mada mo¾e biti veæa. Bankari ka¾u da za pet raèuna, veæ prelazite cifru od 100 dinara, a upravo toliko ko¹ta paket elektronskog bankarstva za koji nema ogranièenja u broju transakcija.

"U svakom dobrom servisu elektornskog bankarstva imate uvid u istorijat transakcija tako da ako nekad izgubite raèun za telefon pa onda vam iskljuèe telefon, a vi morate na uvid da dostavljate raèun, a nemate ga, to je komplikacija. Ako ste uplatitli preko lektronskog bankarstva vi samo treba da kliknete mi¹em i da i¹tampate taj nalog i da time doka¾ete da ste zaista platitli telefon", ka¾e potpredsednik izvr¹nog odbora "Findomestik banke" Vladimir Markoviæ

Bankari ka¾u i da je buduænost elekronskog bankarstva u onlajn kreditima koji æe se odobravati bez odlaska u banku.

Takoðe, najavljuju i da æe uskoro biti moguæe plaæanje mobilnim telefonom, jer æe jedan klik biti dovoljan da se novac sa raèuna preusmeri na pravu adresu.

Johnson

Samo kad ne bi morao da se koristi IE za pristup portalu bilo bi super.... :>

Bred

#2
Eh, da je samo to problem ...
Meni jedino intesin e-banking nekako radi, da ne pricam da u EFG banci i nakon vise od godinu dana dosadjivanja, molbi, pretnji ( :K) itd nisu u stanju da mi aktiviraju e-banking ...
:wall:
:siza: