Nokia N96

Started by Bred, 11-08-2008, 02:10:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Nokia N96 - Prikaz

Prodajno pakovanje:
Telefon
Li-Ion baterija (BL-5F)
USB kabl za prenos podataka (CA-101)
TV kabl (CA-75U)
Daljinski upravljaè i slu¹alice (AD-54, HS-45)
Punjaè za automobil (DC-4)
Punjaè (AC-5)
Pozicioniranje

Kao po pravilu proseèno razmi¹ljanje korisnika nije okarakterisano sofisticirano¹æu ili dubinom – sve o èemu proseèan korisnik vodi raèuna pri odabiru telefona jeste oznaka i njegova funkcionalnost. Uzmimo na primer model Nokia N95 – to je u svakom sluèaju vrhunski telefon tako da proseèni korisnik smatra da æe telefon koji nosi oznaku N96 imati pobolj¹ane performanse prethodnog u svakom pogledu. Ova logika donekle ima smisla ali ukoliko se malo vi¹e zagledamo u N96 shvatiæemo da to ba¹ i nije tako.

Nokia ima jasan cilj: izdati razlièita re¹enja da bi se razre¹ile razlike koje postoje a za to su potrebni telefoni sliènog dizajna koje karakteri¹u jedinstvene karakteristike. Buduæi da su slièni po pitanju dizajna, to im poma¾e da ostanu u okviru istog opsega onih modela koji su slièni i koji æe biti kupljeni samo zbog toga, iako ¹to se filozovije i hardvera tiène oni ne mogu biti vi¹e polarizovani. U su¹tini to je prièa koja prati model Nokia N96 koji je nasledio titulu „vodeæeg modela“, tako da se sada smatra najboljim S60-baziranim re¹enjem koje postoji, ¹to u su¹tini nije taèno. Ovo je proizvod koji treba da otvori opseg re¹enja sa sliènim karakteristikama, ne¹to ¹to kompanija Nokia do sada nije uradila.

Portfolio Nokia-e nudi par DVB-H re¹enja, naroèito model Nokia N77 i malo stariji model, N92. Nijedan od njih nije ¹iroko rasprostranjen buduæi da su kori¹æeni bilo u televizijskim pilot projketima ili su prilagoðeni za odreðene regione (kao N77 za Tajvan u jesen 2007). Zaista, imajuæi u vidu da veliki broj tr¾i¹ta jo¹ uvek nemaju omoguæenu DVB-H televiziju, replika N73, pobolj¹ana sa nekim funkcijama zaista je bila neumesna. U martu 2008 godine, evropske vlasti standardizovale su DVB-H i od tada se ula¾u svi napori da se to podr¾i. U tom smislu Nokia N96 ima velike ¹anse da izbegne ulogu ru¾nog paèeta koje nikada neæe biti objavljeno – na sreæu, mobilna televizija nije bila veliki fokus kod modela N96, veæ se nekako utopila meðu ostale funkcije.

Kao i veæina drugih re¹enja N serije, N96 je veoma bogat i dobro opremljen model po pitanju multimedijalnih sadr¾aja , naroèito kada je reè o video odeljku. Postoji i veliki broj ostalih stvari koje je vredno pomenuti – dijagonala ekrana, hardverska podr¹ka za H.264 enkodiranje, br¾i video i postolje koje omoguæava stajanje N96 modela na ravnim povr¹inama u toku snimanja.

Pogledajte ovu lepotu ...
:)): :K













OSTALO => http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/1676/Nokia/N96