Slobodanka Hrvaæanin osloboðena optu¾bi

Started by frckica-j, 11-01-2009, 13:28:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Slobodanka Hrvaæanin osloboðena optu¾be
Autor: Nezavisne novine

BANJALUKA - Slobodanki Hrvaæanin, biv¹em ¹efu katedre na banjaluèkom Medicinskom fakultetu, koja je bila optu¾ena zbog falsifikovanja diplome, juèe je u Osnovnom sudu u Banjaluci izreèena oslobaðajuæa presuda.

Hrvaæaninova je optu¾ena da je u martu 1992. godine zasnovala radni odnos u banjaluèkom Domu zdravlja na osnovu falsifikovanog uvjerenja Stomatolo¹kog fakulteta u Beogradu, kojim je stekla zvanje stomatologa.

Na osnovu tog falsifikovanog uvjerenja, Hrvaæaninova je, kako se navodi u optu¾nici, stekla i zvanje specijaliste oralne hirurgije, a potom i akademsko zvanje magistra stomatolo¹kih nauka i nauèni stepen doktora nauka.

Sudija Spasen Keleman rekao je da je optu¾enoj izreèena oslobaðajuæa presuda jer je nastupila apsolutna zastarjelost za radnje navedene u optu¾nici.

Vlado Raosavljeviæ, advokat odbrane, rekao je da je takva presuda bila oèekivana, iako je Tu¾ila¹tvo vodilo iscrpljujuæu borbu s ciljem da dezorijenti¹e Sud.

"Sud je u potpunosti ostvario svoju ulogu da kao organ sudske vlasti, osim da ¹titi dr¾avu od kriminala, takoðe na isti naèin ¹titi i pojedince od neosnovanih optu¾bi kojima se ru¹i njihov i psihièki i fizièki integritet", rekao je Raosavljeviæ.

On je istakao da je odbrana ponosna na èinjenicu da su u dono¹enju takve presude bili podjednako zastupljeni svi principi zakonitosti, ali i dodatni instrumenti pravednog suðenja, a to su razum, logika i izuzetna pravnièka vje¹tina sudije.

"Ova presuda je poruka graðanima da vjeruju u sud", dodao je Raosavljeviæ.

bozana

hhahahahaha.sad ce se ona vratiti na fax opet da predaje. :shock2:

Bred

a ko e doticna?

i zasto je ona bitna za siri auditorijum?

bozana

ona je bila prof na nasem faxu,sirila svoje znanje bez diplome

Bred

pa dobro, ali opet nije dokazano da je falsifikovala ...

bozana

frckica-j

Brede, ne èita¹ pa¾ljivo. Pi¹e u èlanku da je bila ¹ef katedre na na¹em faksu a bila je i prodekan za odsjek stomatologija. A onda je protiv nje podnesena prijava za falsifikovanje diploma (mislim da je prijavu podnio predsjednik udru¾enja stomatologa ili neèeg sliènog) i od tada se vodi spor a to je uzrokovalo veliku reviziju na fakultetu. A Bo¾ana, niko od nas ne mo¾e taèno da zna ¹ta je bilo, i da li je to uradila ili ne, jer je ne ne poznajemo a kamoli ¹ta drugo...

Bred

procitao sam sve sto si ti prepricala ... :P

frckica-j

Drago mi zbog tebe! :K

P.S. CCC, jedan akademski graðanin, magistar, ne bi trebalo da plazi jezik...  :a

Bred

frckica-j

Joj, da, ja sam mahinalno negdje u glavi smjestila da su i vama uveli titulu kao kod nas!  :wall: Nekako sam navikla da mi "prepisujemo" zakone, a ne da ih prvi usvajamo...  :wink:

P.S. CCC, jedan akademski graðanin, diplomirani farmaceut, ne bi trebalo da plazi jezik...  :a :K