EPSA Twin - Portugalija - Srbija

Started by Natasa, 30-08-2006, 22:44:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Natasa

Naravno da vas smatramo kolegama....pa to i jeste...a neka dekani rade svoje, oni su prolazni :)

Kada se bude organizovao odlazak za NS bicete obavesteni preko foruma i preko NAPSer liste....for aje samo sto ne moze da se organizuje za 500000 ljudi....tj blago onom ko se bude latio toga...
jel' ovo dovoljno za moj jedan ljudski zivot?

Bred, 'ajde uredu je sa prozivkama, hoces li shvatiti da sam se u tom periodu oporavljala od Portugalaca i naucnog programa koji sam im drzala, i ispita...neka ti ljudi iz NS-a potvrde da me nije bilo tu, i da nisam bila za to zaduzena....i jako mi je krvo sto ih nisam videla...jer oduvek navijam da radimo svi zajedno, a ne u parcicima....

Bred

Upravo zbog toga te i "prozivam" Natasa.
Mogli smo da iskoristimo priliku da upoznamo kolege iz Nsa i pokazemo im da ni forum nije nista apstraktno i da su i ovde zivi ljudi kao i da inteziviramo saradnju i razmenu misljenja/ideja.

KaBoom

Da, tu je Nata¹a u pravu. Ne mo¾e se organizovati za jako puno ljudi poseta. Mo¾e jedan autobus... Jer treba te ljude onda negde i smestiti, organizovati ¾urku itd... Ali eto, posete NS-u æe biti, ne znam jo¹ kad.

pereca

Quote from: Bred on 20-11-2006, 14:45:23
Upravo zbog toga te i "prozivam" Natasa.
Mogli smo da iskoristimo priliku da upoznamo kolege iz Nsa i pokazemo im da ni forum nije nista apstraktno i da su i ovde zivi ljudi kao i da inteziviramo saradnju i razmenu misljenja/ideja.

Brede, nije u redu da prozivas Natasu, jer je u pitanju bio program Twin razmene, nesto na cemu se ozbiljno radilo i ljudima iz organizacije je sve to oduzimalo dosta vremena, ali i novca. I sam znas kako je tesko naci novac za neki projekat, stoga su mnoge stvari ogranicene zbog finansijskog momenta.  Ne mozes da zahtevas promociju foruma u toj prilici.
Ovako ispada da si ti nezdovoljan ovim programom zato sto tu nije ispromovisan forum.  :roll:
Ja cu pohvaliti organizaciju proteklog Twin-a i ljude koji su tu radili mesecima da bi sve izgledalo kako je izgledalo.
A ono sto je najbitnije jeste da smo se pokazali kao vrsni domacini i kolege iz Portugala su vise nego zadovoljni. To je bio cilj.

I da, VELIKI POZDRAV ZA KOLEGE IZ NOVOG SADA!

Natasa

thanks pereca :) stvarno je bilo tako...ja dva dana nisam mogla da se odmorim od naucnog programa, koji zapravo je bio samo 2 dana...pa bi neko rekao "maciji kasalj"....

ja cu se stvarno truditi da ispratim sve sto se desava i da vas obavestavam na forumu, ali i ja sam od krvi i mesa...isto tako imam privatni zivot (koji mi je jako ugrozen svim ovim), posao, fakultet i niz projekata koje vodim....zaista dajem sve od sebe...ako neko moze bolje, odmah neka preuzme...

mislim da ce tih poseta biti jos...i ja jako navijam za to...onda neka svaki put ide druga grupa ljudi i neka se medjusobno svi poupoznajemo....ipak su ovo pionirski koraci i treba odati zahvalnost onome ko se setio, ko je to uradio i slicno...iako deluje naivno treba sve to organizovani pa verujem da su organizatori toga pali na nos...

pozdrav

Bred

Ne verujem da niste mogle da razumete sustinu. Forum jeste nacin da se ljudi zblize online a posle i uzivo i samo zbog toga sam spomenuo forum. Sto se tice oglasavanja, ima boljih i efikasnijih nacina od ovoga, a verujte da smo mi medju studentima vec zastupljeni tako da nam ta populacija vise i nije toliko potrebna. :wink:
Ono sto me jeste iznerviralo jeste lazni elitizam kojim se tezi u pojedinim situacijaama tip asmao par ljudi zna to i to, smao par ljudi moze da ide/dodje itd. Kukamo na fakultet i neazurnost i nepravovremeno informisanja a kada je stvar do nas da obavestimo ostale studente o necemu sto im moze biti vazno-tu zatajimo i smiljamo razloge.
Kontate? Stvar je principa.

KaBoom

Mislim da nije reèeno svima, celom fakultetu, jer je ovo prvenstveno bila poseta PSANS-a NAPSer-u, t.j. da Novosadski studenti posete va¹ fakultet... U su¹tini èemu javljati svima na va¹em faksu ili svima sa foruma da doðu kad smo mi razgledali laboratorije, muzej i bili na "predavanju" ili razgovoru sa va¹im dekanom. Sa nama su bili trojica studenata i to èlanovi NAPSer-a...

Posle je bila organizovana ¾urka, opet za nas, nije bilo ne¹to preterano studenata BG farmacije, verovatno samo NAPSer-ovci i mo¾da jo¹ neko... Ne znam. A treba i uzeti u obzir da se organizuje ¾urka za poprilièan broj ljudi, treba naæi prostor, dogovoriti sve...

I kod nas su u posetu i¹li veæina sa pete godine, a onda su bukvalno popunili taj broj nama sa 4-te godine, do tada nismo ni znali da se ide i bile 2 - 3 devojke sa treæe...

Da je i¹la cela 5-ta godina ne znam da li bi bus bio dovoljan i da li bi mi ostali uop¹te bili upoznati sa time. Dobro, ja i jo¹ par ljudi sa 4-te bi, jer smo u PSANS-u...

Brede nemoj se jediti, veæ se pripremaj za posetu NS-u. ;) :)

Bred

E, dakle zadatak za buducnost-zurka za studente farmacije u Nsu i Bgu na jednom mestu :)

KaBoom

Quote from: Bred on 21-11-2006, 15:38:05
E, dakle zadatak za buducnost-zurka za studente farmacije u nSu i Bgu na jednom mestu :)

Ovde ti ide veliko N... :K :D

Bred- hvala :K

pereca

Za TWIN program je obavestenje bilo postavljeno na nekoliko mesta: na ovom forumu, na sajtu NAPSer-a, na oglasnim tablama i mnooogo ljudi se prijavilo (spisak prijavljenih je bio dostupan na sajtu NAPSer-a), ali je broj ogranicen, odnosno broj ucesnika iz Srbije je isti kao i broj ucesnika iz Portugala.
Zbog visegodisnje saradnje sa PSANS-om, kolege iz NS-a su bile pozvane, a pre svega zbog motivacije da i oni organizuju neku twin razmenu i da tako sto vise stranih kolega dovedemo u Srbiju. Sve to je bilo krunisano jednom lepom zurkom.  :~

Naravno da treba vise zurki NS-BG gde ce biti sto vise ljudi, ali molim da se razume da ovo nije bila prilika za to (zbog prirode projekta, koji se sprovodi sirom sveta)

Svo zainteresovani za ucesce u NAPSer projektima su dobrodosli, a ako nigde drugde, onda se mozete informisati na sajtu NAPSer-a www.napser.org

Natasa

Svi su pozvani da pogledaju veste sa NAPSer-a i vide koliko je to "elitizam" i slicno...svi znaju jer se pisalo na milion mesta o tome (Bred ti prvi kao admin znas)...i sam znas koliko energije utrosis da se nadjes sa 25 ljudi, a sada zamisli ovo...a nije samo nalazenje vec ozbiljno organizovanje...

NS i NAPSer izmedju ostalog se i nalaze i upoznaju kako bismo kvalitetnije razumeli jedne druge i poceli vece, bolje i cesce projekte da radimo zajedno...Tako da je ideja bila potpuno suprotna od "prilivegija"...Takodje NS kolege su te koje su imale inicijativu da dodju i to je nesto predivno i sto jako jako odrzavam....

U svakom slucaju ne mislim da nisam shvatila sto pises, vec mislim da se moje reci ne citaju nego tumace unapred i preko brda....Bred, zaboga pa znas i sam kako radimo i koliko radimo...

No da zakljucim, posto se ipak smatram da se razumemo - zurke jesu dobar pocetak i trebali bi da ih organizujemo cesce....eto moze Forum da organizuje jednu zurku  :~

Natasa

Hola svima,

Evo fotografija sa Twina-a...enjoy!

http://napser.org/srpska-verzija/foto-galerija/galerija_index.htm

pozdrav