Ima li pravo "sirotinja" da studira?

Started by Al-Jasmina, 24-09-2006, 12:41:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Al-Jasmina

(http://nono9.us)
sad je dosta!

Nego, sta mislite, da li se neko zdusno trudi da se studiranje pretvori u privilegiju bogatih?

hulio_salinas

ne mislim da je tako...

verovatno hoæe da malo isfiltriraju studente... verovatno se svakakvi pojavljuju... tako æe ostati samo oni koji hoæe stvarno da uèe...

Ne mislim da su cene skoèile samo da bi nama naneli ¹tetu... verovatno im je potrebno vi¹e priliva, zbog velikog tro¹ka sprovoðenja studija...

mo¾da lupam...

Al-Jasmina

hulio_salinas

Darker

E da, povodom izjave da siroma¹niji studenti nemaju privilegiju da budu lenji, uop¹te ne mislim da je to skandalozna poruka, nego realna i objektivna... ©ta, kuka¹ na pare, a do¹ao si da se za***va¹?

Bred

Da ti ja nesto reknem Darker...Ranije sam iskulirao tvoj takav stav i komentar ali sad stvarno nemam nameru. Ko je dosao da se zajebava? Zar ti stvarno mislis da je neko na farmaciju dosao da se zajebava? Pa nije ovo nieki dz fakultet s kojim nemas sta da radis kada zavrsis!
Ta izjava JESTE skandalozna. Zasto? Zato sto nekad polaganje ispita ne zavisi iskljucivo od studenta. Druga si, sad uksoro treca godina pa ces i sam videti. Dovoljno je samo da spomenem-farmaceutska hemija. Uostalom, videces kad ti dodju Sote i Agbaba pa cemo videeti iz kog ces puta poloziti :> Ok, jednom obnovis godinu-platis 10000din. U cetvrtoj ti opet zalomi neki takav baksuz ili ti se dese neke stavri u privatnom zivotu koje te sprece da normalno studiras i izvoli kesni 120000dinara. Od cega? Ja nemam! Niti su mi roditelji budze niti imam babu i dedu  u inostranstvu. Nemam bogate rodjake i nemam zemlje. I sta onda? Da se ubijem? A nisi ni svestan koliko takvih slucajeva ima na nasem faxu i to vrlo dobro zna i uprava zbog cega je ta izjava jos cinicnija. Plus sto vecina nasih studenata potice iz porodica srednje klase tacnije receno, spada u tu sirotinju.

I da jos nesto kazem-mislim da ce u buducnosti studiranje biti privilegija bogatih. Ka tome se polako ide...

Al-Jasmina

Problem je upravo u tome sto Bred navodi..u situacijama koje ne zavise od studenta!

Takodje, dodatni gorki momenat je i ogroman pritisak pod kojim studira siromasan student...
Ako je iole losije krenulo, nije se snasao, ili nesto trece
bice kao da je sopstvenu porodicu osudio na finansijsku propast...

pereca

Pa, u velikoj meri ce studiranje zaista postati privilegija bogatih.
Naime, novim sistemom studija je predvidjeno da ne mogu svi studenti koji redovno daju godinu budu na budzetu.
Postojace fiksni broj budzetskih mesta, pa ako se po nekim kriterijumima, bodovanjima i sl. rangiras u budzetu - super, a ako ti je npr. prosek nizi, nema veze sto dajes godinu za godinom, postajes samofinansirajuci.
Ne znam jos koji ce sve kriterijumi biti presudni za ovo.

Al-Jasmina

Tako je to uvek...
zakon je pisan za robote ali se primenjuje na ljude....
Na sudijama je da ga humanizuju!

hulio_salinas

u pravu ste ljudi...

sa ovako postavljenim pitanjem, sla¾em se u potpunosti sa vama...

malko su preterali...

Vampire 666

ne slazem se sa vama....ima jedna izreka - kolko para tolko muzike...ko bude imao para moci ce i da se zajebava, a ko nema morace dosta da guli stolicu...tako je svuda u svetu...nemozemo ni mi ostati izuzetak...

Al-Jasmina

Mislim da je u svetu mnogo prisutnije "koliko para - toliko paznje i dostupnih usluga"
Dakle, za pare koje date dobijate i pomoc,
tutore, i sve ostale koji se trude da ne zautate u obrazovnim vodama  :wink:

Istina za odredjenu sumu i odredjena titula!
Ali ovde je sve nivelisano na isto..
nemas izbora,
ili imas za to ili nemas za to

Masha

Slazem se sa Jasminom u potpunosti. :wink:

Lena

Èini mi se da u svetu oni koji gule stolicu imaju prilike da dobiju stipendiju od koje je moguæe platiti studije...postoje krediti, part-time poslovi...

Coolgemini

A ovde kod nas,i ti koji gule stolicu ce uskoro bankrotirati usled prevelikih troskova koje fakultet zahteva..Mislim to je stvarno apsurdno..Barem tako u svetu nije,a kod nas je doslo do ogromne promene vrednosti..Naslov teme je sasvim prikladan :/