Uspesi Na¹ih Sportista

Started by yeca, 23-07-2006, 13:17:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

nasty girl


Chef

 
Plivaè Ivan Lenðer osvojio je zlatnu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu za juniore u Rio de ®aneiru u disciplini 100 metara delfin.

Lenðer je 100 metara preplivao za 54,31 sekundu.

"Bilo je jako te¹ko i nisam oèekivao pobedu", rekao je 16-godi¹nji Zrenjaninac, koji æe se u Rio de ®aneiru takmièiti i u disciplini 50 metara delfin.

Drugo mesto pripalo je Danijelu Vilijamu Begu iz Malezije, koji je bio 0,09 sekundi sporiji od Lenðera.

Rus Kiril Èibisov osvojio je bronzu preplivav¹i stazu za 54,63 sekunde. Priredio: Vladimir Novakoviæ

vladimir


hulio_salinas

#18


©ou Nikole ®igiæa u Taragoni

Doskora¹nji napadaè Crvene zvezde Nikola ®igiæ obele¾io je dan u Primeri. ®igiæ je bio dvostruki strelac u Taragoni, a njegovi golovi doneli su kantabrijskom klubu prvi bod u sezoni. Drugi gol ®igiæ je postigao u nadoknadi vremena, posle èega je preo¹tro startovao na protivnièkog igraèa, pa je dobio ¾uti karton. Do meèa u Taragoni Rasing nije dao nijedan gol u tri kola.


izvor: www.B92.net/sport

============

20/11/2006 | Izvor: B92


Titula Krasiæu, novi gol Lazoviæa



Posle utakmica 'A' reprezentacije sa Norve¹kom i mladog tima sa selekcijom Portugalije igraèi na koje raèunaju Klemente i Ðukiæ vratili su se u svoje klubove i, uglavnom, igrali u prvenstvenim meèevima.
Fudbaleri moskovskog CSKA obezbedili su titulu prvaka Rusije, a u pobedi 'Armejaca' na krajnjem istoku zemlje, u Vladivostoku, uèestvovao je i Milo¹ Krasiæ. Momak koji je pro¹le srede debitovao za reprezentaciju Srbije igrao je svih 90 minuta.
Lokomotiva je pobedila Amkar u Permu sa 3:1 a treæi gol za tim iz Moskve postigao je Branislav Ivanoviæ.
Manèester je i dalje vodeæi tim Premijer lige. 'Crveni ðavoli' osvojili su bodove u ©efildu a Vidiæ je igrao svih 90 minuta. Koroman je pobedu Portsmuta nad Votfordom (2:1) posmatrao sa klupe.



Lans Nenada Kovaèeviæa doèekao je ekipu Nanta i pobedio sa 2:0. Nekada¹nji kapiten Crvene zvezde Nenad Kovaèeviæ bio je meðu boljima u domaæem timu (dobio ¾uti karton), a Vladimir Stojkoviæ, i pored toga ¹to je pre utakmice tvrdio da se vraæa na gol, nije bio ni na klupi.
So¹o i Lil igrali su bez pogodaka, a Du¹ko To¹iæ utakmicu je posmatrao sa klupe.
Galatasaraj je pobedio u Antaliji, 1:0, a Sa¹a Iliæ igrao je 65 minuta za goste. Galata ima èetiri boda manje od vodeæeg Fenerbahèea koji je u gradskom derbiju sa Be¹ikta¹om osvojio jedan bod (0:0). Mateja Ke¾man u¹ao je u igru u 71. minutu.
Trabzonspor je jo¹ jednom izgubio, od Sivaspora sa 1:0, sada je na 14. mestu na tabeli, a Milan Stepanov igrao je svih 90 minuta. Gaciantep je izgubio od Ankaraspora, 2:0, Drinèiæ je odigrao ceo meè za goste.



Igor Duljaj i Zvonimir Vukiæ igrali su za ©ahtjor na gostovanju u Zaporo¾ju (3:0) za ©ahtjor), Vukiæ je zamenjen u 61, a Duljaj u 80. minutu.
Dinamo je u Kijevu bio ubedljiv protiv gradskog rivala Arsenala, 5:2. Marjan Markoviæ nije bio u timu, a Goran Gavranèiæ je u igru u¹ao u 66. minutu. Dinamo vodi sa 39 bodova, ©ahtjor ima èetiri manje.
Trevizo je osvojio bod na gostovanju Viæenci (2:2), a Vlada Avramov je branio za svoju ekipu.



Dejan Stankoviæ je igrao svih 90 minuta za Inter koji je, pobedom nad ekipom Reðine ostao sam na prvom mestu u Seriji A.
Aleksandar Lukoviæ nije bio u ekipi Askolija koja je na svom terenu igrala nere¹eno sa Fiorentinom (1:1).
Marko Panteliæ nije bio strelac za Hertu na gostovanju u Dortmundu (2:1) a na terenu je proveo 70 minuta. Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Daniel Ljuboja je na gostovanju Majncu igrao do 72. minuta. Utakmica je zavr¹ena bez pogodaka.
©alke je sam na prvom mestu Bundeslige, a u pobedi ekipe iz Gelzenkirhena na gostovanju u Kotbusu Mladen Krstajiæ proveo je na terenu ceo meè.



Nikola ®igiæ igrao je celu utakmicu za Rasing u Madridu (1:3), Bo¹ko Jankoviæ za Majorku u duelu sa Barselonom (1:4), a Ivica Dragutinoviæ nije bio u timu Sevilje.
Sevilja je ubedljivo pobedila Valensiju (3:0).
Bazel je i posle pobede nad ekipom Siona (3:1) ostao na petom mestu na tabeli, a Ivan Ergiæ odigrao je dobro, svih 90 minuta.
Danko Lazoviæ postigao je novi gol, osmi u sezoni, ali je utakmica njegovog Vitesea u Den Hagu prekinuta pri voðstvu gostiju od 3:0.
Varegem je igaro sa Vesterloom 2:2, Dragan Mrða nije bio u timu.

=============

27/11/2006 | Izvor: B92

Reprezentativci Srbije - pregled



'A' i mlada fudbalska reprezentacija Srbije neæe igrati nijednu utakmicu do proleæa a veèina igraèa koji su u planovima Haviajera Klementeas i Miroslava Ðukiæa u dboroj su formi.

Golove su prethodnog vikenda postigli Nikola ®igiæ, Bo¹ko Jankoviæ, Milo¹ Krasiæ, Sa¹a Iliæ, Marko Panteliæ i Goran Gavranèiæ.

CSKA je na proslavi prvaka Rusije izgubio od gradskog rivala Dinama, 2:1, a Milo¹ Krasiæ igrao je 90 minuta i postigao jedini gol za nove-stare ¹ampione.

Lokomotiva je u poslednjem kolu osvojila tri boda u duelu sa ekipom Rostova, a Branislav Ivanoviæ igrao je svih 90 minuta.

Manèester junajted je zadr¾ao vodeæu poziciju u Premijer ligi Engleske remijem sa ekipom Èelsija (1:1), a Nemanja Vidiæ je igrao standardno svih 90 minuta.

Poraz Portsmuta u Njukaslu (1:0) Ognjen Koroman posmatrao je sa tribina.



Posle devet utakmica van ekipe Vladimir Stojkoviæ je branio za Nant u utakmici sa Pari Sen ®ermenom (1:1). Savladan je jednom, a njegov klub nalazi se na 18. mestu, sa dva boda vi¹e od poslednjeplasirane ekipe Sedana. Poslednjih 20 minuta na Znat odigrao je i Milo¹ Dimitrijeviæ.

Lans je gostovao u Le Manu (1:1) a Nenad Kovaèeviæ je igrao svih devedeset minuta i dobio ¾uti karton. Du¹ko To¹iæ je u¹ao u igru u 60. minutu, a So¹o je pobedio na gostovanju Lorijenu.

U derbiju 15. kola prvenstva Turske Fenerbahèe je pobedio u Trabzonu sa 2:1, a Mateja Ke¾man igrao je dobro svih devedeset minuta. Ceo meè odigrao je i Milan Stepanov za domaæu ekipu, koja je posle serije lo¹ih rezultata na 14. mestu.

Galatasaraj je bio bolji od Sivaspora (3:1), Sa¹a Iliæ je postigao drugi gol za Galatu, a zamenjen je u 88. minutu. Gaciantep (Drinèiæ igrao 90 minuta) je izgubio na svom terenu od Kajzerispora.

Vodi Fenerbahèe sa 31 bodom, Galatasaraj ima 27, Be¹ikta¹ 25.



©ahtjor utakmicu 16. kola igra u ponedeljak a Dinamo je pobedom nad ekipom Èernomoreca u Odesi stekao sedam bodova prednosti.

Goran Gavranèiæ postigao je drugi gol za Kijevljane, a i on i Marjan Markoviæ igrali su svih 90 minuta.

U prvenstvu Nemaèke i dalje vodi ©alke. Ekipa iz Gelzenkirhena pobedila je u petak Bohum sa 2:1, a Mladen Krstajiæ igrao je 90 minuta.

Marko Panteliæ je trenutno najbolji strelac lige. U pobedi Herte nad Alemanijom iz Ahena (2:1) reprezentativac Srbije je svoj deveti prvenstveni gol postigao u 41. minutu, a zamenjen je u sudijskoj nadoknadi vremena. Herta je posle 14 kola na petom mestu.

Hamburger je na svom stadionu izgubio od Bajerna, a Danijel Ljuboja nije bio u timu.



Inter je pobedom u Palermu stekao èetiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Romu, Dejan Stankoviæ igrao je svih 90 minuta i dobio ¾uti karton.

Askoli je izgubio u Rimu od Lacija (3:1), a Aleksandar Lukoviæ nije bio u ekipi. Trevizo je na svom terenu igrao nere¹eno (1:1) sa Veronom, Avramov je branio za trenutno 14. tim Serije B.

Nekada¹nji reprezentativac Nikola Lazetiæ bio je strelac za Torino u duelu sa Atalantom u Bergamu.

Nikola ®igiæ bio je igraè Utakmice Rasing – Rekreativo. Reprezentativac Srbije postigao je dva pogotka za ekipu iz Santandera, nad njim je napravljen prekr¹aj za jedanaesterac i jedan igraè gostiju iskljuèen je zbog faula nad ®igiæem.

Bo¹ko Jankoviæ igrao je do 67. minutu i postigao prvi gol za Majorku koja je pobedila u Taragoni (3:2). Strelac je bio i nekada¹nji reprezentativac Savo Milo¹eviæ u duelu Osasuna – Deportivo (4:1).

Sevilja je pobedila Atletik u Bilbau (3:1) uz dobru partiju Ivice Dragutinoviæa koji je zamenjen u 76. minutu.

Bazel je i dalje peti, u prethodnom kolu izgubio je od Ciriha (3:2), a Ivan Ergiæ igrao je svih 90 minuta.

Vitese je izgubio na gostovanju Tventeu (2:0), a Danko Lazoviæ bio je u ekipi. Varegem je pora¾en od Bri¾a (4:1), Dragan Mrða nije igrao.

nasty girl

Jevtiæ treæa, Marke¹eviæ drugi
Srpska atletièarka Olivera Jevtiæ osvojila je broznanu medalju na ¹ampionatu Evrope u krosu, koji je odr¾ano u italijanskom mestu San Ðorðo di Lenjano.

Jevtiæeva je bila samo èetiri sekunde sporija od pobednice Ukrajinke Tatjane Golovèenko, dok je drugo mesto zauzela Ruskinja Marija Konovalova.

U konkurenciji mlaðih seniora (do 23 godine) Du¹ko Marke¹eviæ osvojio je srebrnu medalju. Prvo mesto pripalo je Maðaru Bornoba¹u Beneu.

Bene je stazu pretrèao za 23 minuta i 14 sekundi, a na¹ reprezentativac je u foto fini¹u uspeo da kroz cilj prodje ispred Italijana Danijela Manèija. Obojica su imali vreme od 23 minuta i 16 sekundi.

U konkurenciji seniorki Srbija je imala èetiri reprezentativke, pa se kvalifikovala za ekipno takmièenje, u kojem je osvojila sedmo mesto. Osim Jevtiæeve trèale su i Sonja Stoliæ (30), Marina Munæan (43), Biljana Joviæ (52).

U konkurenciji seniora na¹ jedini predstavnik bio je Mirko Petroviæ, koji je osvojio 42. mesto, dok na¹a juniorka Azra Eminoviæ nije zavr¹ila trku. Pobednik u konkurenciji seniora bio je Britanac Mo Fara.

Èaviæ osvojio zlato u Helsinkiju !

Srpski plivaè Milorad Èaviæ osvojio je zlatnu medalju u disciplini 100 metara delfin stilom na Evropskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Helsinkiju.

Èaviæ je u finalu ostvario vreme od 50 sekundi i 63 stotinke, ispred Slovenca Petera Mankoca (+0.15) i Rusa Nikolaja Skvorcova (+0.54).

Srbin iz Kalifornije tako je odbranio zlato sa ¹ampionata u Dablinu pre tri godina, kada je postavio i svetski rekord u toj disciplini.

To je prva zlatna medalja za Srbiju u istoriji na¹e zemlje. Èaviæ je u èetvrtak osvojio i srebrnu medalju u disciplini 50 metara slobodno.

Srpska plivaèica Danijela Ðikanoviæ nije uspela da se plasira u finale trke na 50 metara leptir stilom.

Ðikanoviæ je u polufinalu postavila vreme od 27 sekundi i 73 stotinke ¹to je novi  novi nacionalni rekord, ali je osvojila tek osmo mesto.

b92