Primer testa iz hemije za prijemni

Started by Bred, 06-06-2006, 00:35:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 16 Guests are viewing this topic.

Ljube

e bred da te pitam,kakva je farmacija na faxu,mislim e su zanimljive vezbe....posto ja idem u gimnaziju opsti smer tako da sve sto skoro ucim malo mi je apstraktno,pa me zanima kakva je praksa posto vise volim da ucim a da znam prakticno sta ucim....pozz :hm
:lol2: :>

Bred

Vezbe, kako koje. IMa generalno bas dosta vezbi i bas dosta onih koje se rade u laboratoriji.
Sve u svemu, sigurno ce biti zanimljivije nego u gimnaziji . I teze.
:wink:

Nesa_brucos

lelica

Cao svima.Ja sam uzela neku zbirku na fakultetu iz hemije i to spremam.Da li je to dovoljno?Koliko sam videla test od prosle godine,zadaci su isti kao u zbirci..

Bred

Verovatno bi to trebalo da bude to.
Mislim da su u ovoj temi ili bar u ovom forumu za prijemni ispit navedene tacne zbirke kao i imena autora.

misur

hvala.ako imas jos nesto iz hemije da mi nabavis

Bred

yes sir!
:lol: :wall: :K

nisam vise u tim vodama, jedino  neko od mladjih kolega ako ima sta da doda novo u odnosu na ono sto je vec receno  :wink:

milica_d

Evo jedna mladja da doda... :K

Ja sam,kao i vecina mojih generacijskih kolega(verovatno) spremala prvo iz zbirke za medicinki,jer je nasa izasla tek negde u aprilu(ako se ne varam ??? ),a nisam mogla da bacam zrna da li ce izaci ili nece....Elem,mislim da ti je samo ta dovoljna...mada se bas nesto ne secam da li su sva pitanja sa neseg testa bila iz nje... :hmm mislim da nisu sva...ali se od nas ocekivalo,kao na mnogim ispitima kasnije,da neke zakljucke donesemo samo...

Moj savet je ako imas vremena predji sto vise zadataka iz sto vise razlicitih zbiraka,a da ti ova nasa bude prioritet,mada onu sa poljoprivrednog nikako ne preporucujem,jako se konfuzna i obimna.

irenica

panika!!! danas sam pogledala kod druga njegovu zbirku iz hemije..ne znam kako se ranije nisam setila.organska se skroz razlikuje,a od pre 2 godine imam.on od prosle.ucila sam sa razumevanjem ali sam se vise skoncentrisala na pitanja iz zbirke!!moje!!problem je u manjku vremena! :shockjaoooo sta sad da radim??!?!?!?

Wlada

Ако си учила са разумевањем неће бити никаквих проблема...
Искрено, ја из органске нисам НИШТА вежбао из збирке, него само учио теорију...
На крају крајева, питања која долазе на пријемним из органске и јесу углавном теоријске природе.

Уради све из опште и неорганске, уради добро матиш,сигурно имаш доста бодова из средње,
а органску ћеш да учиш и научиш овде не брини  :wink:

Bred

pa valjda si do sad naucila i nesto iz teorije iz organske?
obavezno pogledaj i te zadatka odnosno pitanja koja dolaze.
skoro pa tradicionalno je organska teza od neorganske na prijemnom.

Bla_bla_blaaaa

Ja sam iz knjige ucila i samo presla onu zbircicu koja je prosle godine izasla...
Irenice kakva drugacija zbirka? Mislim do sad se vezbalo iz one za poljoprivredni,koja je extra teska i iz zbirke za medicinski...

Bred

Nema potrebe opterecivati se tom zbirkom za poljoprovredni ...

Bla_bla_blaaaa

Pa to kazem...dok nije izasla ova zbircica za nas fax...vezbalo se iz te dve(tj vise iz ove za medicinu)...znaci to je bilo do pre 2 god..
A ovu zbircicu koju je izdao nas fax mozes da predjes za nekoliko dana, bar ta pitanja iz organske hemije... :cvet
bez panike, bice sve ok :cvet

irenica

ma idi,ubacio me drugar skroz,nije imao korice...pogledala sam malo bolje ,to je ona za medicinu..sad i nije frka..radim po ovoj maloj nasoj,i ne brinem..,ne odstupaju mnogo.forsira se biohemija ,sto je ok ,jer su nas gruvali time u medicinskoj.panicim oko svega.. bice sve ok.mora. kako uopste sve to izgleda,ulazenje u salu,jel jedan po jedan,jel sami sedamo ili oni postavljaju,jel odmah daju testove,...???jos nedelju dana,i posle zivot!!!