Nemacka Liga - Bundesliga 2006/2007

Started by Dread Lord, 12-11-2006, 01:14:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

Hamburg gazi, novi kiks ©alkea
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4896986)
Fudbaleri Hamburga kao gosti su savladali vodeæu ekipu ©alkea rezultatom 2:0 i èetvrtom uzastopnom pobedom se vinuli na deseto mesto bundesliga¹ke tabele.

Golove za gostujuæi tim, koji se pre ove trijumfalne serije nalazio na samom dnu, postigli su Rafael van der Vart u 71. i Ivica Oliæ u 80. minutu.

©alke su mnogi veæ proglasili za novog prvaka, poslednji je to uèinio legendarni Franc Bekenbauer, ali sastav iz Gelzenkirhena je za samo pet dana do¾iveo dva poraza pred svojim navijaèima, a da pri tom nije postigao nijedan gol!

Kao protiv Bajer Leverkuzena (0:1), domaæin je napadao i proma¹ivao, a odbrana se pokazala nedovoljno èvrstom da to istrpi.

Uoèi preostalih meèeva 24. kola prvenstva Nemaèke, koji su na rasporedu u subotu i nedelju, ©alke ima 49 bodova, a prate ga ©tutgart sa 45, Verder sa 43 i Bajern sa 40. ©tutgart gostuje u Leverkuzenu, Bajern u Berlinu, dok bi Verder protiv Bohuma trebalo da ima najlak¹i posao.

Hamburg je osvojio 27 bodova, a pod vodjstvom Holandjanina Huba Stevensa zabele¾io èetvorostruko vi¹e pobeda u odnosu na period kada je na klupi sedeo Tomas Dol (samo jedna iz 19 prvenstvenih utakmica).

(MONDO)
Ствари полако долазе на своје место,бар када је Хамбург у питању.Па они имају најбољу екипу у лиги,а били су на самом зачељу.Еееее то нису заслужили,никако.Зато сада газе,4 утакмице,4 победа :Bog :Bog :Bog :Bog

Roben

BUNDES: Herta i dalje u krizi

Ekipa Energi Kotbusa savladala je u Berlinu Hertu sa 1:0 u prvom meèu 26. kola Bundeslige. Jedini strelac na meèu na Olimpijskom stadionu bio je Rumun Radu u 47. minutu.

Uprkos èinjenici da se Herta pojaèala u odnosu na predhodno kolo nakon povratka povredjenih i suspendovanih igraèa, ekipa Marka Panteliæa nije uspela da prekine neuspe¹nu seriju, koja se sada produ¾ila na ¹est kola, bez pobede.

Zanimljivo je i to da su strelaci na ovom meèu "postili" ¹to nije bio sluèaj na poslednja tri duela ovih ekipa, buduæi da su u proseku bele¾i po èetiri pogotka.

Herta je novim porazom, treæim zaredom na svom terenu, ostala na osmom mestu na tabeli sa 34 osvojena boda, dok je Energi sa nova tri boda napravio veliki korak i bar 24 sata biæe na devetoj poziciji.

©est meèeva 20. kola Bundeslige na programu je u subotu i snage æe odmeriti Alemanija – Arminija, Borusija Dortmund - Nirnberg, Ajntraht - Bajern, Hanover - Hamburg, ©alke - ©tutgart i Volfsburg - Bohum, dok su dueli Bajer Leverkuzen - Borusija Menhengladbah i Verder - Majnc zakazani za nedelju.

(MONDO)

Roben

Bajern zakuvao borbu za titulu

Pobedom nad ©alkeom 2:0, u derbiju 27. kola, fudbaleri minhenskog Bajerna vratili su potpunu neizvesnost u borbu za ¹ampionsku titulu u Bundesligi.

Nakon ovog poraza vodeæi tim nemaèkog ¹ampionata, ©alke, ima 53 boda, dva vi¹e od drugoplasiranog Verdera, koji je remizirao bez golova na gostovanju u Kotbusu, odnosno èetiri boda vi¹e od treæeplasiranog ©tutgarta, koji je u subotu na svom terenu presli¹ao Alemaniju iz Ahena sa 3:1.

Aktuelni ¹ampion je na "Alijanc Areni" put ka pobedi, koja ga je dovela na ¹est bodova minusa u odnosu na lidera, utro veæ u treæem minutu tropoteznom akcijom. Bastijan ©vajn¹tajger je prograo Holandjanina Marka van Bomela, ovaj je instiktivno prosledio loptu do sunarodnika Roja Makaja, koji je rezantnim udarcem pogodio mre¾u.

Nakon vodeæeg gola Bajern nije stao, veæ je nastavio da diktira tempo igre i stvara prilike, medjutim, u dva navrata goste je sjajnim intervencijama spasavao Manuel Nojer.

©alke je poku¹ao da uzvrati, a najbli¾i izjednaèenju gosti su bili posle poku¹aja iz daljine Kristijana Pandera, ali je lopta fijuknula par centimetara iznad preèke.

Dvanaest minuta pre kraja Bavarci, ipak, zaslu¾eno sti¾u do drugog gola, a sudbinu ©alkea zapeèatio je Hasan Salihamid¾iæ.

U pora¾enom timu Mladen Krstajiæ je odigrao svih 90 minuta, ali se nije proslavio, kao uostalom ni Marko Panteliæ, drugi sprski internacionalac u Bundesligi, koji je zamenjen u 59. minutu utakmice u Nirnbergu u kojoj je njegova Herta pora¾ena sa 2:1.

REZULTATI 27. KOLA:

Bajern - ©alke 2:0
(Makaj 3, Salihamid¾iæ 78)

Kotbus - Verder 0:0

Majnc - Bajer Leverkuzen 1:3
(Zidan 76 - Barbarez 42, 45, ©najder 52)

Borusija Menhengladbah - Ajntraht 1:1
(Insua 90 - Kirjakos 12)

Nirnberg - Herta 2:1
(Galasek 4, Engelhart 59 - Himenez 69)

©tutgart - Alemanija 3:1
(©treler 29, Laut 76, Kakau 84 - Si¹on 59)

U PETAK
Arminija - Borusija Dortmund 1:0
(Kamper 79)

U NEDELJU
Bohum - Hanover
Hamburger - Volfsburg

(MONDO)

микеле свака част погодио си  :pljes: :pljes: :pljes: :cvet

mikele

Џаба ми то,када ме сје**о глупи Ренџерс и квота од 1.25 :wall:

Roben

Pobede vodeæih

Nakon poraza u derbiju od Bajerna u pro¹lom kolu, lider Bundeslige ©alke ovog vikenda vratio se na pobednièke staze. Ekipa Mladena Krstajiæa na svojoj "Auf Areni" savladala je Borusiju iz Menhengladbaha 2:0, a oba gola domaæi su postigli u drugom poluvremenu.

Skoro sat vremena bilo je potrebno timu iz Gelzenkirhena da slomi otpor „fenjera¹a“, da bi to konaèno po¹lo za nogom D¾eraldu Asamoi, a krajnjih 2:0 postavio Kevin Kuranji u 71. minutu.

Pobedu u subotu ostvarila su jo¹ dva pretendenta na visok plasman, ekipe ©tutgarta i Bajerna. Preokretom u drugom poluvremenu Bajern je stigao do trijumfa u Hanoveru od 2:1, dok su "©vabe“ na gostovanju "unakazile“ Hamburg sa 4:2. Pobeda ©tutgarta mogla je da bude i znatno ubedljivija, ipak, domaæin je u drugom delu drugog poluvremena golovima Jarolima i Oliæa uspeo koliko-toliko da saèuva obraz.

Ovom pobedom ©tutgart je izbio na drugo mesto Bundeslige sa 52 boda, èetiri manje od lidera ©alkea i jednim vi¹e od treæeplasiranog Verdera, koji svoj meè 28. kola igra u nedelju. Bajern je èetvrti sa 50 bodova.

Herta, za koju ovog puta nije nastupio najbolji strelac tima Marko Panteliæ zbog povredie èlanka, nije uspela da prekine lo¹u seriju, po¹to je odigrala svom terenu samo nere¹eno 1:1 sa Arminijom iz Bilefelda. Novi neuspeh Berlinaca, koji veæ devet kola ne znaju za pobedu, èini se da je oznaèio i kraj ere Falka Geca na klupi tog tima.

Za raliku od Herte, koja je uzela bar bod, Alemanija iz Ahena i Ajntraht iz Frankfurta kao domaæini ostali su praznih ¹aka. Borusija iz Dortmunda protutnjala je kroz Ahen i pobedom od 4:1 stigla do mo¾da i presudnih bodova za opstanak u ligi, dok je Energi Kotbus u Frankfurtu slavio sa 3:1.

Strelci su bili raspolo¾eni i u Volfsburgu, gde su domaæi "vukovi“ savladali Majnc sa 3:2, a goste je sru¹io Meksikanac Manuel dos Santos golovima u 80. i 87. minutu.

REZULTATI 28. KOLA


Alemanija - Borusija Dortmund 1:4
(Ibi¹eviæ 62 - Verns 14, Frej 54, 58, Tinga 61)

Ajntraht - Kotbus 1:3
(Mejer 63 - Radu 59, Projs 76ag, Munteanu 90)

Hamburger - ©tutgart 2:4
(Jarolim 66, Oliæ 75 - Kakau 10, Kedira 13, Manjin 40, Meira 51)

Hanover - Bajern 1:2
(Brugink 44 - Demikelis 53, ©vajn¹tajger 71)

Herta - Arminija 1:1
(Ebert 72 - Kuèera 19)

©alke - Borusija Menhengladbah 2:0
(Asamoa 57, Kuranji 71)

Volfsburg - Majnc 3:2
(Klimovic 41, Marselinjo 81, 87 - Zidan 21pen, 79)

U NEDELJU
Bajer Leverkuzen - Bohum
Verder - Nirnberg

(MONDO)

hulio_salinas

13. april 2007. | Izvor: B92 | Vladimir Novakoviæ
Pobeda Hamburgera u Menhengladbahu



Fudbaleri Hamburgera pobedili su kao gosti Borusiju Menhengladbah rezultatom 1:0, u prvom meèu 29. kola Bundeslige. Jedini gol na utakmici postigao je Hose Paulo Gerero u 90. minutu utakmice. HSV se tim trijumfom probio u gornju polovinu tabele prvi put u sezoni, dok je Gladbah zakucan za dno tabele, sa veoma malim ¹ansama za opstanak.

Meè na Borusija Parku poèeo je slabom igrom oba tima, a do 40. minuta gotovo da nije viðena ozbiljnija ¹ansa.

U fini¹u prvog poluvremena "zeleno-crno-beli" izvr¹ili su ozbiljan pritisak, ali nisu uspeli da postignu gol.

U nastavku su gosti izgledali ozbiljnije, ali do samog fini¹a nije bilo promene rezultata.

Odluka je pala kada je u 89. minutu u igru u¹ao Peruanac Hose Paulo Gerero. U prvom sledeæem napadu Mehdi Mahdavikija je pro¹ao po desnoj strani i odigrao odliènu povratnu loptu, koju je Gerero smestio u mre¾u. Na semaforu su nedostajale tri sekunde do isteka 90. minuta.

©estom pobedom u deset meèeva od kada je Hub Stevens preuzeo ekipu HSV se popeo bar privremeno na sedmo mesto, sa istim brojem bodovam, ali boljom gol-razlikom od èak èetiri kluba. Borusija je sada èak pet bodova ispod crte, a do kraja sezone ima samo jo¹ pet meèeva.

Roben

©alke ponovo na èelu karavana

Èetiri kola pre kraja Bundelige tri tima ostala su u ¹ampionskoj trci. Lider na tabeli ©alke je golovima u drugom poluvremenu savladao Kotbus 2:0 i tako zadr¾ao dva boda prednosti nad prvim pratiocem Verderom, koji je u petak pobedio Alemaniju 3:1.

Uz ©alke i Verder u konkurenciji za „salataru“ ostao je jo¹ samo ©tutgart. U derbiju kola „©vabe“ su na svom terenu nadigrale Bajern sa 2:0 i tako Bavarce praktièno eliminisale iz ¹ampionske trke.

©tutgart nakon ovog trijumfa ima 58 bodova, èetiri manje od ©alkea, dok je Bajern ostao na 53.

Pitanje pobednika u derbiju fudbaleri ©tutgarta re¹ili su sredinom prvog polvremena, kada su u razmaku od dva minuta postignuta oba gola na susretu.

Do prvog gola „©vabe“ su stigle u 22. minutu prilièno sreæno. Rikardo Osorio je centrirao sa desne strane, Kakau je proma¹io èitav fudbal, medjutim, nakon intervencije Kristijana Lela lopta je Brazilca pogodila u potiljak i zavr¹ila u mre¾i.

Oliver Kan nije imao ¹anse da odbrani, a potpuno nemoæan golman Bajerna bio je i dva minuta kasnije. Ovog puta Sami Kedira je sa desne strane odlièno proigrao Kakaua, koji je iz blizine poslao u mre¾u.

©alke, za koji zbog povrede nije igrao Mladen Krstajiæ, muèio se protiv Energija. Odbrana gostiju odolevala je na “Auf Areni” taèno sat vremena, a onda ono ¹to nije uspelo napadaèima domaæih po¹lo je za nogom kapitenu ekipe iz Kotbusa Timu Rostu. Hamit Altintop je centrirao sa desne strane, a Rost je u poku¹aju da otkloni opasnost glavom pogodio sopstvenu mre¾u. Èetiri minuta kasnije Bordon je posle kornera Linkolna obezbedio pobedu domaæinu.

Herta je ponovo razoèarala svoje navijaèe. Borusija iz Dortmunda je odnela sva tri boda iz Berlina, a gol za pobedu “milionera” postigao je defanzivac Markus Brzenska u 50. minutu. Marko Pateliæ pru¾io je jo¹ jednu slabu partiju i zamenjen je veæ na poluvremenu.

REZULTATI 30. KOLA

Herta - Borusija Dortmund 0:1
(Brzenska 50)
Bajer Leverkuzen - Nirnberg 2:0
(©najder 19, 59)
©tutgart - Bajern 2:0
(Kakau 23, 25)
Ajntraht - Bohum 0:3
(Gekas 32, Epale 58, 69)
Volfsburg - Arminija 2:3
(Dos Santos 16, Boakje 53 - Vesterman 8, Ajgler 71, Vi¹njiarek 86)
©alke - Kotbus 2:0
(Rost 60, Bordon 64)

U PETAK
Verder - Alemanija Ahen 3:1

U NEDELJU
Hamburg - Majnc
Hanover - Borusija Mehnengladbah

mikele

Видим ја да ће Пантелић ускоро да добије педалу. :trfr:

hulio_salinas

28. april 2007. | Izvor: B92 | Aleksa Gutoviæ
Hamburg skinuo skalp i Bajernu



Fudbaleri Hamburga su sa dva kasna gola pobedili Bajern na Alianc areni 2:1, i tako ih i definitivno izbacili it trke za titulu. U ostalim utakmicama 31. kola nemaèke Bundeslige ©tutgart je pobedom nad Menhengladbahom u gostima 1:0 izbio na drugi mesto na tabeli i pri¹ao vodeæem ©alkeu na samo bod zaostatka, a Herta je bila ubedljiva na gostovanju Ahenu 4:0 uz pogodak Marka Panteliæa posle du¾eg vremena.

Hamburg nastavlja da ru¹i favorite na gostovanjima. Van der Vart i drugovi su nakon pobeda u Bremenu protiv Verdera i ©alkea u Gelzenkirhenu ovoga puta pobedili i veliki Bajern i to na Alianc areni.

Hasan Salihamid¾iæ je prvi imao priliku, a nakon toga su Jarolim Van der Vart i Huan Pablo Sorin u periodu od 20. do 30. minuta imali tri vezane prilike, ali bez rezultata. „Bavarci“ propu¹tene ¹anse Hamburga ka¾njavaju u 35. minutu, strelac je bio Peruanac Klaudio Pizaro a tim rezultatom se i oti¹lo na odmor.

Gosti su i drugom poluvremenu nastavili sa pritiscima na gol Kana, a nakon proma¹aja Sorina i Atube, do zaslu¾ene prednosti su do¹li u 71. minutu kada je strelac bio Rafael Van der Vart. ©est minuta kasnije Hamburg je kompletirao preokret, a gol je postigao Hose Paolo Gerero, biv¹i igraè Bajerna, nakon samo sedam minuta provedenih na terenu. Bajern do kraja nije uspeo da se vrati, a defanzivac gostiju Atuba je u poslednjem minutu zaradio iskljuèenje.

Hamburg je tri kola pre kraja 9. sa 39 bodova, a Bajern je èetvrti sa 53 boda.



©tutgart je petom uzastomnom pobedom u Bundesligi istakao najozbiljniju kandidaturu za titulu. Izabranici Armina Feha su iskoristili poraz ©alkea, i pobedom u Menhengladbahu su do¹li na korak od prvog mesta. Jedini gol na utakmici postigao je Roberto Hilbert u 53. minutu.

©tutgart je drugi sa 61 bodom, a Menhengladbah je praktièno veæ drugoliga¹ sa 25 bodova, 8 manje od zone spasa.

Herta je zabele¾ila tek drugi trijumf u poslednjih 11 utakmica u Bundesligi. Berlinci su do prednosti u Ahenu stigli veæ u 7. minutu, a strelac je bio Brazilac ®ilberto. Ahen je u 16. minutu imao sjajnu priliku za izjednaèenje, ali je Regekamp proma¹io jedanaesterac, pa su gosti na poluvremenu vodili.

U drugom poluvremenu viðena je potpuna dominacija Herte. Do 2:0 gosti dolaze odmah po poèetku drugog dela, u 48. minutu a gol je postigao Kristijan Himenez. Srpski reprezentativac Marko Panteliæ, koji je ovu utakmicu poèeo na klupi, a u igru u¹ao u 73. minutu, veæ u 77. je postigao svoj 12. gol u Bundesligi ove sezone za ubedljivih 3:0

Turèin Jildiraj Ba¹turk u 80. minutu posti¾e i èetvrti gol za ubedljivu pobedu Herte nad Alemanijom. Berlinci su 7. na tabeli sa 41 bodom, a Ahen je 16. sa 33 boda.

U nedelju su na programu i poslednje dve utakmice 31. kola Bundeslige, a sastaju se Arminija - Verder i Kotbus - Leverkuzen.

mikele

BUNDELIGA: ©tutgart na korak od titule
(http://nono9.us)

Pretposlednje kolo Bundeslige donelo je, po svemu sudeæi, rasplet borbe za ¹ampionsku titulu. Nakon velikog preokreta i pobede u Bohumu èelo tabele zaposeo je ©tutgart, buduæi da je do ovog kola vodeæi ©alke pora¾en u Dortmundu. Verder je iznenadjujuæe poklekao na svom terenu u duelu sa Ajntrahtom i tako ispao iz svih kombinacija za titulu.

U subotu je uz odluku o najverovatnije novom ¹ampionu, s obzirom da ©tutgart uoèi poslednjeg kola ima dva boda vi¹e od ©alkea, razre¹ena i borba za opstanak. Pored od ranije otpisane Borusije iz Menhengladbaha u drugoj ligi naredne sezone igraæe Alemanija i Majnc.

©tutgart je dva puta gubio u Bohumu, ali je u drugom poluvremenu zahvaljujuæi golovima Gomeza i Kakaua uspeo da napravi preokret i stigne do najverovatnije ¹ampionskih bodova.

©alke, za koji je ponovo ceo meè odigrao Mladen Krstajiæ, posustao je u Dortmundu. Ekipa iz Gelzenkirhena napadala je gotovo svih 90 minuta, medjutim, dve gre¹ke odbrane skupo su ih ko¹tale. Prvi kiks zadnje linije gostiju kaznio je Aleksandar Fraj u 44. minutu, a drugi Ebi Smolarek pet minuta pre kraja susreta.

©tutgart æe u poslednjem kolu doèekati Energi Kotbus, dok æe ©alke ugostiti Arminiju iz Bilefeleda.
Najveæe iznenadjenje ovog vikenda priredio je Ajntraht koji je autogolom Nalda stigao do pobede od 2:1 u Bremenu kojom je izbacio Verder iz ¹ampionske trke. "Zeleni" kolo pre kraja imaju 63 boda, dva manje od ©alkea i èetiri manje od ©tutgarta.

Napadaè srpske reprezentacije Marko Panteliæ postigao je gol u porazu svoje Herte u Berlinu od Bajera iz Leverkuzena 2:3.

REZULTATI 33. KOLA:
Alemanija - Volfsburg 2:2
(Leman 65, Nemet 68 - Lampreht 81, Klimovic 86)

Arminija - Hanover 3:1
(Vi¹njarek 22, Beme 32, Vata 65 - Rozental 30)

Bohum - ©tutgart 2:3
(©reder 4, Maltric 42 - Hicl¹perger 24, Gomez 61, Kakau 72)

Borusija (D) - ©alke 2:0
(Fraj 44, Smolarek 85)

Kotbus - Bajern Minhen 0:3
(Makaj 33, van Bujten 35, Santa Kruz 61)

Herta - Bajer Leverkuzen 2:3
(Panteliæ 32, Himenez 51 - Braker 13, Voronjin 34, ©najder 65)

Majnc - Borusija (M) 3:0
(Zidan 32, Ruman 45, Fojlner 72)

Nirnberg - HSV 0:2
(Van der Vart 39, Jarolim 41)

Verder - Ajntraht 1:2
(Hunt 34 - Amanatidis 13, Naldo 69ag).

Tabela: ©tutgar 67, ©alke 65, Verder 63, Bajern 57, Bajer 48, Nirnberg 45, Borusija (D) 44, Hanover 44, Hamburg 42, Arminija 42, Bohum 42, Herta 41, Kotbus 41, Ajntraht 40, Volfsburg, Alemanija 34, Majnc 34, Borusija (M) 26 bodova.

(MONDO)