Jat i Er Indija osnivaju firmu

Started by Korisnicko Ime, 04-01-2007, 10:39:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

darusaz

Ево га и пригодан текст из "Политике" који иде у прилог мојим информацијама. ;)

ат све ближи партнерству са „Ер Индијом”
Индуси нуде авионе
„Ер Индија” заинтересована да пилотска академија у Вршцу прерасте у факултет

„Ер Индија” у преговорима са нашим „Јат ервејзом” о оснивању заједничког предузећа, које би требало да задржи бренд нашег националног авио-превозника, намерава да у будућу компанију уложи шест авиона типа „боинг 737” серије 800. Ове летелице би трајно биле у Београду, одакле би заједно са постојећом Јатовом флотом превозиле путнике из наше земље, али и са индијског потконтинента. Ако дође до овог партнерства, „Ер Индија” озбиљно рачуна да путнике које ће до Београда допремати својим редовним линијама, даље по Европи развози летовима заједничког предузећа са Јатом.

А да ово није још једна празна прича, у стилу Београд и Србија као центри региона, сведочи прошлонедељни боравак делегације „Ер Индије” у нашој земљи. Тим стручњака „Јат ервејза” и гости из Индије разговарали су о конкретним видовима могуће сарадње, на основу које би, између осталог, пилотска академија у Вршцу требало да добије статус факултета, који ће издавати дипломе саобраћајних инжењера.

атови пилоти били би ангажовани и на летовима преко Атлантика, јер би „Ер Индија” неке од својих летова ка Северној Америци преусмерила ка Београду, где би имали међуслетање. Јат већ има обучене посаде за „боинг 767” и оне би могле да буду брзо оспособљене за веће и модерније летелице. Тако би се и „Ер Индији”, уз постојећи проблем са мањком пилота, исплатило да у Београду Јатове пилоте ангажује на месту копилота, а своје копилоте ослободи за повратак у Индију где би били на располагању компанији.

Уколико се наведена могућност оствари, Београд ће поново добити директну авио-линију ка Америци, ка којој Јат неуморно тежи, али не може самостално да лети, јер домаћи ваздухопловни прописи још нису усклађени са законима Америчке федералне агенције за ваздухопловство.