Premijera CRNOG GRUJE

Started by MiKy, 18-01-2007, 11:25:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

#15
Uskoro drugi deo Crnog Gruje

Nagledaniji srpski film u pro¹loj godini "Crni Gruja i kamen mudrosti" imaæe svoj nastavak u komediji "Drug Crni u Narodnooslobodilaèkoj borbi", najavila je produkcijska kuæa "Intermedija netvork" (Intermedia Network).

Umesto prefriganog Crnog Gruje iz prvog filma sme¹tenog u doba Prvog srpskog ustanka, Nenad Jezdiæ æe u novom filmu i seriji igrati njegovog potomka ®ivotu Grujiæa zvanog Drug Crni, u vreme nemaèke okupacije Kraljevine Jugoslavije 1941. godine.

"Srpski narod se deli na izdajnike, sluge okupatora, èetnike i komuniste. Ni¹ta manje dosetljiv od svog pretka, Drug Crni poku¹ava da u¹iæari ne¹to od svake situacije. Idealna situacija se ukazuje kada je primoran da saraðuje sa svim bitnim glavama tada¹nje Evrope", saop¹tila je kuæa "Intermedija netvork".

Kako se navodi, Nikola Kojo igraæe Druga Starog - Tita. Dragan Jovanoviæ igra trostruku ulogu D¾ejmsa Bolda, beogradskog muftije i Adolfa Hitlera. Zoran Cvijanoviæ igra slovenaèkog kadra Janeza Kardelja, a Duda Stojanoviæ doktorku Druzilku Vidanoviæ.

Uz Jezdiæa ponovo æe biti njegovi stari pomagaèi - Boris Milivojeviæ je ovaj put Borisko Kalabiæ Boki, a Marinko Mad¾galj Èedomir Veljoviæ - Drug Èeda.

Specijalni gosti filma biæe glumci popularne akcione serije "Povratak otpisanih" Voja Brajoviæ, Dragan Nikoliæ i Zlata Numanagiæ, kao i tumaèi brojnih uloga u partizanskim filmovima Velimir Bata ®ivojinoviæ i Ljubi¹a Samard¾iæ.

Tu su i Milena Draviæ, Petar Bo¾oviæ, Jelisaveta Sabljiæ, Nikola Simiæ, Mira Banjac, Nikola Ðurièko i Neboj¹a Glogovac. Kao specijalni gost trebalo bi da se pojavi i Sergej Trifunoviæ koji je igrao Crnog Gruju na poèetku istoimene serije.

Umesto re¾isera filma "Crnog Gruje i Kamena mudrosti" Marka Marinkoviæa, "Druga Crnog u NOB-u" re¾iraæe njegov scenarista Rade Markoviæ Mlaði.

Poèetak snimanja predviðen je za 2. septembar, a bioskopska premijera za januar sledeæe godine, dok æe krajem 2009. godine iæi i 15 epizoda serije na televiziju Foks.

b92



:news:
Sme¹na strana na¹e istorije
Autor: S. Jovanoviæ | Foto:Z. Ra¹ | Blic

Filmski nastavak serijala o dogodov¹tinama Crnog Gruje pod nazivom „Drug Crni u NOB-u“ poèeo je juèe da se snima u Zemunu. I ovoga puta glumaèku ekipu predvode Nenad Jezdiæ, Boris Milivojeviæ i Marinko Mad¾galj, dok je za rediteljski posao, kao i za scenario zadu¾en Rade Markoviæ.

U starom delu Zemunu, podno Gardo¹a, koji izgleda ba¹ kao i Beograd 1941. u vreme nemaèke okupacije Kraljevine Jugoslavije, sme¹tena je prièa novog nastavka.
Sa malim ka¹njenjem, ekipe su vredno radile ne bi li prvi dan snimanja pro¹ao po planu. Iako je napolju bilo pomalo hladno, glavni glumci komedije nisu bili nervozni. U malo pohabanim i flekavim kostimima, sa zanimljivim frizurama, Jezdiæ, Milivojeviæ i Mad¾galj mirno su èekali na poziv reditelja, uve¾bavajuæi tekst, uz poneku pesmu. Kao veæ oprobani i, mo¾emo slobodno reæi, iskusni pevaè Marinko je, naravno, najglasniji.

- Ok. Sve je spremno. Mo¾emo da krenemo na snimanje prve scene - rekao je asistent i ekipa se uputila ka prvoj lokaciji.
Kao tri musketara, veseli i nasmejani Nenad, Boris i Marinko stigli su u usku ulièicu i po dolasku poèeli sa prvim probama. Ova trojka, kao Drug Crni, Brale Kalabiæ i simpatizer èetnika Veselin Èegoviæ Èe predstavljaju jezgro ilegalne grupe u, sticajem okolnosti, rasparèanoj i podeljenoj okupiranoj Jugoslaviji.
- Recite mi samo da li je ovo u redu? Koliko se vidi u ovom kadru? Da li ispadamo iz kadra? - bila su pitanja upuæena reditelju i snimatelju pre samog poèetka snimanja.

Kako su tonci imali malo problema, sa lave¾om pasa iz susednih dvori¹ta poèele su i ¹ale na raèun toga, koje su samo jo¹ vi¹e zagrejale atmosferu.
- Ima li neko neku hranu za pse? Trebalo je da kupimo one granule i da im damo - dovikivali su tonci.
Shvativ¹i da lave¾ neæe prestati, kao i da mo¾e da poslu¾i kao autentièna atmosfera, poèeo je i ozbiljan rad. Veæ nakon tri ponavljanja, scena je „kupljena“, a reditelj, zadovoljan, sa osmehom je ispratio ekipu na sledeæu lokaciju.
Ovoga puta priprema za snimanje trajala je malo du¾e jer je i scena bila zahtevnija i sa specijalnim efektima i oru¾jem, a udvostruèio se i broj glumaca. Pridru¾ili su se protivnici i negativci, odnosno Nemci, koje igraju Dubravko Jovanoviæ, Vladan Dujoviæ i Goran Danièiæ.

- Molim te, popravi mi brkove - po¾alio se maskerki Marinko Mad¾galj, kome se odlepio ve¹taèki brk pre poèetka snimanja druge scene.
Dok su glumci odraðivali svoj deo posla i bacali bombe, hrabri momak zadu¾en za specijalne efekte nije imao puno problema i bez straha se popeo na krov ne bi li doèarao scenu eksplozije na najverniji naèin, bacajuæi pesak i kamenje na glumce.
I dok su se du¾ ulice sa pi¹toljima i bombama u rukama jurili Nemci i glavni junaci, znati¾eljni stanovnici Zemuna poku¹avali su da vide ¹ta se to de¹ava u njihovom uobièajeno mirnom kom¹iluku. Najuporniji i najmlaði fanovi èak su uspeli i da uzmu autograme od prisutnih glumaca, koji su nakon uspe¹no obavljenog posla, krenuli na zaslu¾eni ruèak.

Premijera u januaru
Bioskopska premijera filma „Drug Crni u NOB-u“ oèekuje se u januaru, dok æe televizijski gledaoci moæi da ga vide u decembru 2008. na TV „Foks“. Ovoga puta Nenad Jezdiæ glumi ®ivotu Grujiæa - Druga Crnog, koji je potomak Crnog Gruje, koji je kao i junak Prvog srpskog ustanka vrlo domi¹ljat i ¾eli da ne¹to uæari iz svake situacije. Drugu Crnom dru¹tvo prave drug Brale i Drug Èe, te oni zajedno èine pokret otpora Hitlerovoj vlasti, a sve pod voðstvom druga Tetka (Nikola Kojo). U ostalim ulogama naæi æe se i Dragan Jovanoviæ, Zoran Cvijanoviæ, Neboj¹a Glogovac, Nikola Ðurièko, Milena Draviæ, Mira Banjac, a pojaviæe se i glumci iz „Otpisanih“ Voja Brajoviæ, Dragan Nikoliæ, Zlata Numanagiæ, kao i Bata ®ivojinoviæ i Ljubi¹a Samard¾iæ.



:news:
Nove avanture starih junaka
Autor: M. Èule | Blic

Novo filmsko ostvarenje Radeta Markoviæa, komièan prikaz vremena i ¾ivota za vreme Drugog svetskog rata „Drug Crni u NOB-u”, premijerno æe biti prikazano 29. januara „Sava centru”. Glavni junak filma Nenad Jezdiæ (Drug Crni) ka¾e da æemo dobro poznate junake gledati u nekim novim, pre svega sme¹nim situacijama.


U glavnim rolama pored Jezdiæa su Dragan Jovanoviæ, Nikola Kojo, Marinko Mad¾galj, Boris Milivojeviæ, Lena Bogdanoviæ... Radnja filma sme¹tena je u vreme Drugog svetskog rata. Glavni junaci, Drug Crni (Jezdiæ), Brale (Boris Milivojeviæ), Èe (Marinko Mad¾galj), Drug Tetak (Nikola Kojo)... inaèe potomci slavnih predaka iz vremena Prvog srpskog ustanka, su ilegalci u narodnooslobodilaèkoj borbi u okupiranom Beogradu.
- To su neki ljudi koji slede koju svoju genetsku prirodu i crpu iz onih likova iz prethodnog filma iz serijala „Crni Gruja”, Boleta, Èede, Velje... samo su u nekim novim okolnostima koje zapravo i nisu tako te¹ke da bi se prièalo o tim karakterima i o tim naravima koje mi kao narod imamo - prièa Nenad Jezdiæ i obja¹njava.
- Mi ¹ezdeset i vi¹e godina prièamo o nekom vremenskom periodu koji je bio takav kakav je bio, a mi se ovde trudimo da ga demaskiramo i èinimo ga lako èitljivim i prihvatljivim. Taj period je bio autentièan, a mi ga kroz ovaj film tumaèimo i predstavljamo ne ba¹ onako kako je zaista izgledao. Jer uvek za sve ima neka zaleðina - ka¾e Jezdiæ i otkriva kakva je atmosfera na snimanju.
- Atmosfera je super. Svi smo toliko bliski i poznajemo jedni druge da taèno znamo ¹ta kome smeta a ¹ta koga raduje pa se trudimo da se jo¹ vi¹e raduje. Tako da se odlièno provodimo - prièa Jezdiæ kojeg æemo, osim u filmu i seriji „Drug Crni u NOB-u”, gledati i u seriji „Ranjeni Orao”.
- Radim seriju „Ranjeni orao” koju smo, nadam se samo trenutno prekinuli da snimamo i „Belu laðu” - ka¾e Jezdiæ.