Road Festival - Zrenjanin

Started by avgogh, 12-02-2007, 17:18:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

AquArius

#15
Na sajtu Mondo (http://www.mtsmondo.com/entertainment/music/story.php?vest=48115) je ispravljena greska, odakle je vest i preuzeta.



AquArius

Pure 007 umesto Road Festa u Zrenjaninu

Srbija æe ovog leta dobiti jo¹ jedan muzièki festival – pored EXIT-a u Novom Sadu, u Zrenjaninu ce biti odr¾an Pure 007, od 28. juna do 1. jula.

Kako MONDO nezvanièno saznaje, novi festival je zapravo najavljivani Road Fest, koji je iz nekog razloga promenio ime. Izmedju ostalog, navedeno je da æe Pure ugostiti i bend Riders On The Storm, formiran od preostalih èlanova The Doors.

Medjutim, izgleda da tvorci zvaniènog sajta festivala Pure.org nisu "uradili domaæi", pa na sajtu pi¹e da æe nastupiti sa D¾imom Morisonom, koji je umro jo¹ 1971. godine! Ridersi, inaèe, nastupaju sa biv¹im pevaèem grupe Fuel, Bretom Skelionsom.

Na festivalu æe navodno nastupiti i Kosheen, Junior Jack, Tomcraft, Daren Emerson, Glen Metlok i bend Cult.

Line up Road Festa najavljivao je i Metallicu, Motorhead, Jamiroquai, Foo Fighters i druge, ali samo je Motorhead potvrdio nastup, da bi ga otkazao nakon nekoliko dana. Kao pokrovitelj festivala naveden je i svojevremeni organizator Vudstoka Majkl Leng, koji je naknadno demantovao bilo kakvu vezu sa Road Festom. Zvanièni sajt festivala je nedugo zatim uga¹en.

Sajt Pure festivala takodje oskudeva informacijama, osim poziva volonterima da se ukljuèe u organizaciju. Navedeno je da se karte kupuju preko servisa Ticketline, na kojem jo¹ uvek nema informacija. Kao medijski pokrovitelji, navedene su televizije Metropolis i TV Muzièka televizija Srbije.

Ranije najavljivani organizatori Road Festa, Dragan Vujin i kompanija "SFL Europe", jo¹ uvek se nisu zvanièno oglasili o novom festivalu. Mediji, kao i fanovi muzike, ¾eljno oèekuju bilo kakve dodatne informacije.


MTS (http://www.mtsmondo.com/entertainment/music/story.php?vest=52188)

nasty girl

ja rekoh da d toga nema nista... :a

AquArius

Pure 007 definitivno otkazan


Misteriozni festival Pure 007 definitivno je otkazan, a na MySpace prezentaciji festivala (http://www.myspace.com/puremusicfestival) stoji da æe se organizatori uskoro obratiti javnosti povodom ovog "neoèekivanog" poteza.

Kako je MONDO ranije saznao, najpre je bio Road festival u Zrenjaninu, koji je promenio ime u Pure festival, zatim se "preselio" u Beograd... Zvanièni sajtovi su otvarani i zatvarani, a na veæinu poku¹aja kontaktiranja organizatora, novinari su uglavnom ostajali bez odgovora.

Jedino ¹to je pisalo na sajtovima bila su impresivna imena navodnih izvodjaèa (Jamiroquai, Dolores iz Cranberries, Motorhead, Metallica, Tiesto...), koji na svojim zvaniènim prezentacijama nisu potvrdjivali nastup u Srbiji. Karte su navodno "plju¹tale", jer su bile neuobièajeno jeftine, a obezbedjivale su posetiocima besplatan parking, sme¹taj i jedan obrok dnevno (?!).

Svi koji su govorili da je to "previ¹e dobro da bi bilo istinito", bili su u pravu. Odsustvo moguænosti kontakta organizatora, nedostatak reklamne kampanje iako je do "poèetka" festivala ostalo samo dve nedelje, neoèekivana "selidba" iz grada u grad ojaèali su sumnje publike i javnosti. Sada organizator Dragan Vujin tvrdi da je problem napravila zrenjaninska op¹tina, koja se opet brani i negira krivicu.

©ta god bili neèiji motivi za plasiranje ovakve prièe, istina je jedna - fanovi open air muzièkih dogadjaja iz Srbije i regiona opet su, na¾alost, prevareni.


(MONDO - Bojana Zimonjiæ)