Knjige

Started by Darker, 08-05-2006, 23:50:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 45 Guests are viewing this topic.

Darker

E o tome i prièam, da sam ja sa takvim stavom u¹ao u èitanje, verovtano bih i ja bio odu¹evljen... Ovako me razrada nije odu¹evila, a kraj me razoèarao...
Kad god sam u neko delo zabavno/umetnièkog karaktera ulazio sa predrasudama-uvek sam na kraju nalazio drugo... .blah.
Jbg, kad proèitam da je neko delo fenomenlano, oèukejm mnogo i preèesto se razoèaram. a kad za neko delo èujem da ni¹ta ne valja onda oèekujem vrlo malo, pa me sve iznad toga odu¹evi, a to je objektivno mo¾da i mnaje vrednosti od onog prvog... Tako da volim da èitam lo¹e kritike :K

BK

Jel citao neko nesto od Danijela Borstina?
Imam Svet stvaranja...volim da cujem tudje utiske pre nego sto pocnem da citam...

cartman

Nekoliko knjiga koje su me odusevile:

Devojka s pomorandzama (o njoj je vec pisano)
Zlato Inka od Klajva Kaslera
Jadi maldoga Vertera by Dzej Vi Gete
Dozivljaji macka Tose :K , definitivno jedna od onih kojoj se najradije vracam i prototip moje savrsene knjige, kratka, jasna, iskrena, Branko Copic rules.

Skoro sam procitao i Kako sam postao glup od Martina Page-a i mislim da je vredna citanja.

Trenutno citam Afroditu od Izabele Aljende, i za sada mogu samo da je hvalim. Definitivno ima vise puteva do srca i srece, ali jedan koji sigurno vodi do njih, bar sto se mene tice, jeste onaj preko stomaka.

:namcor I'M NOT FAT, I just haven’t grown into my body yet you skinny bitch.

Darker

Proèitah Dnevnik jednog èarobnjaka od Koelja. a pre toga 84.tu jopen.( :ljubav:) Oba pisca me odu¹evljavaju na svoj naèin, a ove knjige su svetli primeri za¹to :cvet

tarantulica

"Beograd ispod Beograda"  :Bog

Upoznajte svoj grad da biste ga vi¹e voleli  :>

Wlada

Quote from: tarantulica on 19-11-2007, 20:23:44
"Beograd ispod Beograda"  :Bog

Upoznajte svoj grad da biste ga vi¹e voleli  :>

Ја упознао писца... добар је чика Видоје   :happy:

tarantulica

"Sponzoru¹e", Ma¹a Rebiæ

Nikad mi nije palo na pamet da èitam knjigu ovakvog naslova... Pitala sam se za¹to bi neko pisao o tome... Za¹to bi iko ¾eleo da èita o tome... A onda je knjiga krenula da me proganja... U samo nekoliko dana, u basu sam slu¹ala dve devojke kako prièaju o knjizi, zatim sam èitala intervju autorke romana u novinama, pa se na kraju knjiga pojavila u mojoj sobi... I popustila sam....

Poèela sam da je èitam, 200 strana, krupna slova, ne èini se obimno... Èitam, postaje mi lo¹e.... Za¹to? Ne znam... Emocije koje je knjiga u meni izazvala ne ¾elim nikad vi¹e da osetim... Muèim se, ali èitam do kraja, nadam se da ima poentu... Gre¹im... Bljutavi happy end, koji se nikako ne uklapa u prièu....

Knjiga ima veæ ne znam koliko izdanja, mo¾da je dobra, a ja nisam razumela kako treba...

Mada, tu temu ne verujem da æu ikad razumeti...

Wlada

Схватите зашто је Умберто Еко један од највећих ерудита данашњице, зашто се сматра врхунским познаваоцем историје, историје уметности и саме уметности, филозофије...

Умберто Еко - "Острво дана пређашњег"

Duke

Za mene ce Tolstoj uvek ostati zakon. Neko kaze da je opisivanje necijeg odevanja ili raspolozenja na dve strane previse, ali po meni to mogu samo povrsni ljudi. Malo sam knjiga u sebi doziveo toliko kao pojedine delove "Rat i Mir"-a. Prosto se identifikuje covek sa nekom situacijom, posto su toliko verno opisane, toliko shvati problem nekog lika kao da ga sam prozivljava.

tarantulica

©olohov, "Tihi Don"  :Bog

QuoteProsto se identifikuje covek sa nekom situacijom, posto su toliko verno opisane, toliko shvati problem nekog lika kao da ga sam prozivljava.

Duke  :cvet

joe13

Ovo sam vec negde napisala,ali je ta devojka duplirala temu,vidim da niko nije odgovorio,po meni:
Dervis i smrt-Mesa Selimovic(Sve je tu,sve je na dohvat ruke,samo se covjek ne smije predati...)
Timor mortis-Slobodan Selenic(i sve njegove knjige)
Sentimentalna povest britanskog carstva-Bora Pekic
Ljubav i izgnanstvo-Isak Basevis Singer(sto puta sam htela da je ostavim neprocitanu,a kada sam savladala otpor i procitala je,razmisljala sam o toj knjizi 2 meseca).

Jack-Jack

Quote from: Wlada on 06-12-2007, 13:04:23
Схватите зашто је Умберто Еко један од највећих ерудита данашњице, зашто се сматра врхунским познаваоцем историје, историје уметности и саме уметности, филозофије...

Умберто Еко - "Острво дана пређашњег"

Samo jedno  :pljes: za izbor, sla¾em se sa tobom i ni¹ta stvarno ne bih dodavao tvom komentaru osim da je i mene knjiga odu¹evila, stvarno je fenomenalna.  :Bog

Inaèe, poslednje izdanje te knjige je iz 1997, èini mi se, pa sam se dobrano namuèio dok je nisam na¹ao. Kupih je na kraju u knji¾ari u Domu omaldine i mislim da je bila poslednji primerak tamo. Ne bi ni palo na pamet da tamo ima (kad je veæ nije bilo u mnogo veæim kjni¾arama)da me nije uputio fin èovek iz neke druge knji¾are. Ovim putem mu se zahvaljujem, u sluèaju da prati forum :K

Darker

Naravno da svi prate forum, hahahahahah :116: :116: :siza: :siza:

dancho

Poklanjam gomilu knjiga zbog manjka ¾ivotnog prostora.
Od sutra su knjige na faksu, pa ko hoæe da im pru¾i sme¹taj i pa¾nju mo¾e da dodje i nosi...

Al-Jasmina

:smekerica: jel ima neki SF ili one klasicne..ako ima ocu ja da udomim  :happy:
(mojne samo Marksa, Kardelja i slicno, to imam  :>
cak i knjizicu manifesta komunisticke partije  :lol:)