Knjige

Started by Darker, 08-05-2006, 23:50:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 50 Guests are viewing this topic.

Kamicak

Glasam za Supermena :)

Smrda

Quote from: Kamicak on 30-05-2007, 17:02:03
Glasam za Supermena :)
reci mu,reci mu!

pojma on nema...
Superman rules!!!

mada ni Batman nije los,tj George nije los...hehhehe

Al-Jasmina

Bre zar to nisu stripovi? :>
Ako je tako onda ja glasam za DC comics najnovije izdanje
X-Mena :>

stef

Kundera- neverovatna lakoca zivljenja...djasvi mi se prica o slucajnostima

aziraphale

Quote from: Al-Jasmina on 31-05-2007, 22:53:43
Bre zar to nisu stripovi? :>
Ako je tako onda ja glasam za DC comics najnovije izdanje
X-Mena :>
koji tacno?

astonishing x-men ili ultimate x-men?

Al-Jasmina

Astonishing IPAK!!!!!!!!!!!!!
:Bog :Bog :Bog :Bog :Bog

Anka

Evo vam nekoliko knijga sve su dobre svaka na svoj nacin ....pa birajte...
Hanif Kurejsi-"Intimnost"
Nok Hornbi- " High Fidelity"
Skot Pek - "Put kojim se redje ide"
i Paulo Koeljo- "Alhemicar"....znam ,znam ...KOeljo,tih ali meni je trebalo osam godina da shvatim da je trebalo da ga procitam jer knjiga je sjajna...pa kad dodjete do pete godine studija ...pitate se cemu sve...ondak procitate ovu knjigu..i ...nastavite dalje sa studijama!
Koeljo kad zagusti.hehe

Al-Jasmina

:> definitivno je Koeljo tu kad zagusti...
cak i onih "11 minuta"
dovoljno je da se covek u ljubavi/zivotu smori pa da se priseti..

Mashrum

E da,stvarno..tih 11minuta..Da se èovek rastavi i sastavi od razmi¹ljanja..
A dobra je i "Zlatna krv".."Talisman"..ako si rad za zanimljivo pute¹estvije..  :wink:

aziraphale

kad pomenuste vec koelja, ne mogu da odolim da ne preporucim "O proseravanju" Harija G. Frankfurta. nije u pitanju kakva "psiholoska" knjizica veselih korica na temu "zivot je super, samo ste vi sranje" kakva se srece na prvoj polici sa desne strane svake bogom dane knjizare, niti je "poslednji iz bogate niske bestselera vodeceg pisca danasnjice" nepoznatog mi imena, cije nam se lice smesi na poledjini, ko da je, da prostite, malko umro. ovo je "filozofska analiza", po recima autora, o fenomenu proseravanja koji se uvukao u sve pore savremenog drustva, samim tim i ovoga foruma.

ne bih li zainteresovao malobrojne, prepisacu vam "onaj tekst na zadnjoj korici" (stvarno sam zaboravio kako se TO zove, ko zna neka napise)

"Za¹to ima toliko proseravanja?
Ko se i kada najvi¹e proserava? Za¹to?

Naravno da ne mo¾emo da budemo sigurni da danas ima vi¹e proseravanja nego u drugim vremenima. Ali vidimo da je danas proseravanje neizbe¾no kadgod okolnosti tra¾e od nekoga da govori o onome o èemu je neznalica, bilo da je reè o voðenju dr¾avnih poslova ili o politièkim prilikama u bilo kom delu sveta.

Proseravanje je jednako deo javnog, koliko i privatnog ¾ivota.
Ono je sveprisutno."

Smrda

jao Azira care moj!!!
ja isto ne podnosim Koelja,a ne znam zasto....mislim znam...ali necem da pljujem...

knjiga -Dnevnik jednog motocikliste...
(ovih dana sam pustolovno raspolozena)

mina-L

ja evo citam "Kuca sedam zena" od Letisije Vjeshovski,super je!

Al-Jasmina

Quote from: aziraphale on 05-06-2007, 15:00:25
"Za¹to ima toliko proseravanja?
Ko se i kada najvi¹e proserava? Za¹to?

Naravno da ne mo¾emo da budemo sigurni da danas ima vi¹e proseravanja nego u drugim vremenima. Ali vidimo da je danas proseravanje neizbe¾no kadgod okolnosti tra¾e od nekoga da govori o onome o èemu je neznalica, bilo da je reè o voðenju dr¾avnih poslova ili o politièkim prilikama u bilo kom delu sveta.

Proseravanje je jednako deo javnog, koliko i privatnog ¾ivota.
Ono je sveprisutno."

:trfr:
ondak je cak i dobro jutro koje  veselim glasom uputis komsiji
koji krmeljiv bira hleb u prodavnici -
proseravanje :>

Kakav koncept

Ne bih rekla da se Koeljo proserava-
mislim da je u pitanju komercijala
nasao covek neke stvari na koje reagujemo
makar tikom i voila-
postade mnogoprodavani :>

Maslacak

High Fidelity je na primer preslatka romantièna komedija - to jest film, ali mi nije za èitanje... suvi¹e laganica knjiga, ja volim malo ozbiljnije...

A ne volim ni ja Koelja...
odnosno, smatram ga piscem za ¹iroke narodne mase, neko ko jako dobro i sa¾eto ka¾e ono ¹to svi znamo i mislimo, i ima filozofiju ¾ivota koja se vrti u krug non stop i svuda spominje... ne znam, valjda sam ja svoju filozofiju ¾ivota nala, promislila, prevazi¹la, tako da ni¹ta ¹to sam kod njega proèitala me nije prosvetlilo niti bilo revolucionarno... pitko, simpatièno, i jasno sroèeno, ali ni¹ta vi¹e...

Smrda

ja,opet sa druge strane mislim da on samo kaze ono sto mi zelimo da cujemo i da je u trome cela caka...
zaista ne volim citati njegove knjige...suvise filozofije za moj ukus,zivot ipak nije toliko komplikovan...ali ljudi jesu...