Knjige

Started by Darker, 08-05-2006, 23:50:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 35 Guests are viewing this topic.

Maslacak

...ja se bojim da odem tamo... :ohwell:
..odlepim u prisustvu te kolicine knjiga...a nema se para za sve...

jelenasoldo

:loptica :loptica i ja malo da se prikljucim...Svaka cast kolege! :Bog  Prosto ste me odusevili ovom temom
obavezno procitajte ''DOLAZIM PO TEBE I VODIM TE SA SOBOM''-NIKOLO AMANITI,jedan mladi italijanski autor,a nije losa i,mislim da se zove ''NE BOJ SE'',isti pisac,a moje omiljene knjige su,zao mi je sto ih niko nije pomenuo, ''DEMIJAN''-HESE I ''SAMAC''-KAMI.. u ostalom sedmicno procitam bar 3 knjige,kad god spremam neki veliki ispit,prosto mi zao da ne citam,pa u pauzama od ucenja u cugu progutam neku knjizicu,jer je komsinica uclanjena u biblioteku,pa svake nedelje donese po 5 kniga,pa ja izaberem sta da procitam...a strasno volim da poklanjam knjige,tako da sam svim zenama koje volim poklonila ''CRVENI SATOR''-Anita Dajamant,zaista predivan poklon za sve mame....popisala sam sve knjige koje ste preporucili,a da nisam procitala,ili procitala nekada davno..tako da sutra pravac-sajam knjiga :run

pereca

Kupila sam srpsko izdanje Abbas-a (Imunologija), pa ako nekome treba da kopira -tu sam. (Posto kosta 1500 kinti  :F )

Darker

Quote from: jelenasoldo on 27-10-2006, 22:07:27
:loptica :loptica i ja malo da se prikljucim...Svaka cast kolege! :Bog  Prosto ste me odusevili ovom temom
obavezno procitajte ''DOLAZIM PO TEBE I VODIM TE SA SOBOM''-NIKOLO AMANITI,jedan mladi italijanski autor,a nije losa i,mislim da se zove ''NE BOJ SE'',isti pisac,a moje omiljene knjige su,zao mi je sto ih niko nije pomenuo, ''DEMIJAN''-HESE I ''SAMAC''-KAMI.. u ostalom sedmicno procitam bar 3 knjige,kad god spremam neki veliki ispit,prosto mi zao da ne citam,pa u pauzama od ucenja u cugu progutam neku knjizicu,jer je komsinica uclanjena u biblioteku,pa svake nedelje donese po 5 kniga,pa ja izaberem sta da procitam...a strasno volim da poklanjam knjige,tako da sam svim zenama koje volim poklonila ''CRVENI SATOR''-Anita Dajamant,zaista predivan poklon za sve mame....popisala sam sve knjige koje ste preporucili,a da nisam procitala,ili procitala nekada davno..tako da sutra pravac-sajam knjiga :run
Ja sam èitao Stranca, jedna od najboljih i retkih koje sam èitao vi¹e od jednom... Ali za Samca nisam èuo :hm :confused:

AquArius

@ jelenasoldo

Nikolo Amaniti je fantastican!
Mislim da je bio gost na nekom od prethodnih Sajmova knjiga, recimo pre dve godine.
Mene je Dolazim po tebe i vodim te sa sobom oduvala!  :a
Ne boj se je sjajna knjiga, po kojoj je i film snimljen... (davao se u BGu za vreme festivala italijanskog filma).
(Cak je Amniti nesto i sa Goranom Paskaljevicem pregovarao... )

jelenasoldo

ma na STRANCA  i mislim,izvinjavam se,lapsus...to mi se sve cesce desava..... :stid:

@AquArius...super sto je snimljen film, provjerila sam za NE BOJ SE..i izgleda da ce Paskaljevic da snima taj film...
Bila sam danas na sajmu,strava je ..kupila sam brdo knjiga,...prije par godina sam procitala ''VJESTICE ILI SVETICE''-ISIDORA BJELICA, knjiga je fenomenalna,njena najbolja,ali nema nigdje da se kupi..jurim je vec godinama,bas bih zeljela da je imam u svojoj biblioteci..savrseno,na njen nacin, je opisala zivot svih velikih Srpkinja.Ako nekad neko naidje na tu knjigu neka mi javi,please.....odmah trcim da je kupim

*spojila sam poruke*

Darker

Quote''VJESTICE ILI SVETICE''-ISIDORA BJELICA,
Tu ¾enu treba spaliti na lomaèi u spomen ve¹tica iz Harlema!!

nasty girl

Quote from: Darker on 28-10-2006, 22:16:18
Quote''VJESTICE ILI SVETICE''-ISIDORA BJELICA,

tu se slazem sa tobom...

Maslacak

Quote from: Darker on 28-10-2006, 22:16:18

A stooo, pa bas je caakana...buci buci gili gili... :roll:
Ona je meni nesto apsolutno najuzasnije sto se moze videti na tvu ovih dana...ili poslednjih 20ak godina... :K

Ja sam danas bila na sajmu...nisam imala nesto para da se troskarim...ali kupila sam "Price vetra i meseca", japanski pisac, ne znam ime, nije mi ovde knjiga... u pitanju je "9 pripovedaka o natprirodnom" :happy:
To me je bas zainteresovalo...nikad nisam citala nista japansko... :~

zoe

Ни хаику поезију? Ма јеси сигурно, бар нешто...

Maslacak

Haiku nesto malo, ali to ne racunam...
Ne, ostalo nista...

jelenasoldo

Ma ta knjiga ''VJESTICE ILI SVETICE'',je skroz OK,ja stvarno nista drugo nisam ni citala od nje,ali se sjecam da je knjiga fenomenalna

Smrda

japanci su super :Bog :Bog :Bog

Jack-Jack

Quote from: zoe on 08-10-2006, 11:59:31
@Jack-Jack
Drzim ti palceve da nadjes "Povest" na sajmu... Ja sam se ubila trazeci tu knjigu po gradu da bih je kupila na poklon! Ako je ne nadjes, rada sam pozajmiti...

Evo izvestaja. Na sajmu sam,izmedju ostalog, kupio "Sentimentalnu povest...". Al morace da saceka red. Trenutno citam "Kako upokojiti vampira" od Pekica, koja je naravno :Bog i za svaku preporuku(iako sam tek poceo), i sa velikim zakasnjenjem :stid: "Zlocin i kaznu", knjiga je,suvisno je reci, fenomenalna

Smrda

dostojevski....nema sta ne volim od njega....