Knjige

Started by Darker, 08-05-2006, 23:50:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 52 Guests are viewing this topic.

Smrda

e pa evo mene...
mada davno je to bilo...ali znam da sam bila fascinirana....

Maslacak

Majstor i margarita...
bese ludo iskustvo :K
I dalje nisam sigurna da li mi se svidja ili ne... ali definitivno je bilo zanimljivo citati, zestoko razbuktava mastu :happy:

Inace, procitala sam konacno Sto godina samoce, pre oko nedelju dana...
WOW WOW WOW WOW WOW!
Apsolutno fantasticno!!!

Alnus Glutinosa

Quote from: Maslacak on 01-12-2006, 00:35:53
Majstor i margarita...
bese ludo iskustvo :K
I dalje nisam sigurna da li mi se svidja ili ne... ali definitivno je bilo zanimljivo citati, zestoko razbuktava mastu :happy:

i ja bih tako nesto rekla....  :happy:

zoe

Када сам ја помињала Мајстора и Маргариту нико живи ништа коментарисао није.... :F
Што се те књиге тиче, мислим да ћу морати још једном да је прочитам! Много ми се свидела али имам невероватан утисак да ту има још брдо ствари до којих мој мозак није успео да допре... Ето, чекам да још мало порастем! :>

Darker

E ja imam traume od Rusa, od kada sam umesto da, je l'te, proèitam - odgledao sva tri dela Tihog Dona na VHS-u, neka crno bela ruska verzija iz 50-ih... To je bio blagi u¾as/tiha jeza, od tada zaobilazim Ruje u ¹irokom krugu... Mada, kontam, nepravedno vrlo...
A za 100 godina samoæe, Maslaèak-rekao sam ti...

Smrda

meni su rusi zakon....nema sta nema kod njih...
doduse...sa spancima dele prvo mesto u mojoj skromnoj citaonici...

stef

Quote from: Darker on 01-12-2006, 11:37:15
E ja imam traume od Rusa, od kada sam umesto da, je l'te, proèitam - odgledao sva tri dela Tihog Dona na VHS-u, neka crno bela ruska verzija iz 50-ih... To je bio blagi u¾as/tiha jeza, od tada zaobilazim Ruje u ¹irokom krugu... Mada, kontam, nepravedno vrlo...
A za 100 godina samoæe, Maslaèak-rekao sam ti...
Trebao si da procitas.Ja sam za 5 dana procitao komplet, bukvalno sam gutao stranice.

Alnus Glutinosa

Nikad nije kasno...  :/ 
Ja bas volim Ruse...citam,citam...i traje...divno!  :happy:

Smrda

kad smo kod Rusa jedino delo koje vise citati necu je rat i mir...to jedino

Alnus Glutinosa

Rat i mir...ja sam bila zaljubljena u Andreja Bolkonskog...  :stid:

Smrda

hahaha....blago tebi,pa nemoj da se stidis...

SPRING

I ja sam sa odusevljenjem citala "Tihi Don" i planiram ponovo.... :loptica

Maslacak

E ja "Ruse" ne posmatram generalno...zato sto npr Dostojevskog obozavam, ali Tolstoja bas i ne... A i Puskina onako.
Moram uzeti da procitam Lolitu...gledala sam film neka bar 3 puta...
Tihi Don sam bas nedavno procitala, konacno, posto nisam morala u skoli... ali samo prvi deo.
Jako dobra knjiga, ali zaista ima puno teskih i brutalnih delova...ne mogu ni da zamislim kako je to u filmu prikazano...
Plus, stvarno ne volim kad nijedan lik ne moze da mi se svidi...a tamo nije.

E, a jeste li culi pricu da Solohov ustvari nije napisao prvi deo TD, nego je negde valjda nasao rukopis, i izdao kao svoj, a kad je dozivelo uspeh, napisao nastavke...i da zato kazu da nastavci nisu ni priblizno dobri kao prvi deo? Nemam pojma da li je istina, samo sam cula tu pricu :>

Jack-Jack

Quote from: Maslacak on 03-12-2006, 23:38:07
E, a jeste li culi pricu da Solohov ustvari nije napisao prvi deo TD, nego je negde valjda nasao rukopis, i izdao kao svoj, a kad je dozivelo uspeh, napisao nastavke...i da zato kazu da nastavci nisu ni priblizno dobri kao prvi deo? Nemam pojma da li je istina, samo sam cula tu pricu :>

E, cuh ja tu pricu. Al relativno skoro sam citao da je zavrseno neko istrazivanje na zvanicnom nivou(jer, ipak nije Rujama svejedno da li je njihov nobelovac plagijator ili ne), neki univerzitet valjda ili tako nesto i da su dokazali da je ipak njegova knjiga. Inace, jedan od "argumenata" je bio da takvu knjigu ne moze da napise neko tako mlad  :][  (imao je valjda 20-ak i kusur godina).

Kad smo vec kod Ruja, potpuno se slazem sa Maslackom
Quote from: Maslacak on 03-12-2006, 23:38:07
E ja "Ruse" ne posmatram generalno...zato sto npr Dostojevskog obozavam, ali Tolstoja bas i ne... A i Puskina onako.

I da, Majstor i margarita mi je u medju nekih 10 omiljenih kjniga. Stvarno me je odusevila   :Bog

hulio_salinas

e "majstor i margarita" je vrhunska knjiga... odusevio sam se...
kakav prikaz djavola... alal vera... djavo je u nama!!!