Knjige

Started by Darker, 08-05-2006, 23:50:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 29 Guests are viewing this topic.

mary

eh da sjetih se...'tvrdjava' jedna od najboljih knjiga koje sam procitala.i danas koristim citate iz ove knjige 'al neka je prosto tvojoj bijednoj dusi...itd'neko spomenu da je bio zaljubljen u andreja bolkonskog,a ja sam u osmana vuka.jes da je 'negativac' al je lik >:D :stid:

Coolgemini

Quoteitd'neko spomenu da je bio zaljubljen u andreja bolkonskog,a ja sam u osmana vuka.jes da je 'negativac' al je lik 
u koga bwe?? :> :>
''Majstor i margarita'' je delo svoje vrste..takav spoj religije,fantazije,mitologije i ljubavi se nigde ne moze sreci...Bulgakov je originalan,mada su mu i druga dela jako kvalitetna...Sto kaze Zoe,mnogo nepodvucenih redova je ostalo pribelezeno u nekim vijugama...samo je pitanje vremena kad cemo osposobiti te vijuge :K
Za Ruse nemam komentar..Tolstoj je fantastican,osim sto me malo smara njegov opis dalekih a momentalnih okolnosti(koje nemaju veze sa glavnom fabulom),mada je i on mishic u ocima Balzaka..On mi je favorit :happy:

cvjetic

posto je neko predlozio lajosa zilahija,sad sam bila kuci za vikend i bukvalno progutala dvije njegove knjige.nesvakidasnje,po mom ukusu...

Darker

Pa nije to ba¹ najzdravije... Zna¹ ti da ima ukusnih stvarèica koje nisu dobre za probavu?!

mary

Quote from: Coolgemini on 05-12-2006, 12:33:54
u koga bwe?? :> :>
ko je citao tvrdjavu zna sta mislim...glavni 'negativac'
od rusa najvise  volim tolstoja mada mi je puskin super..

Smrda

a jeste li zavrsili o Rusima?
ili ima jos?
cita li neko Makina...polu rus,polu Francuz..

Alnus Glutinosa

sada mi nesto pade na pamet Majkovski... :`?

Smrda

viodi se da patis od nesanice.... :wink:
heheh... :cvet

Maslacak

Lolita? :> Nabokov...
Nikako da to procitam... a film sam gledala bar 3 puta :K

Adonis_Vernalis

Ne znam sta mi bi ni knjigu da procitam, ni film da odgledam... Ne kazem da su losi, naprotiv... ali, neke knjige i neki filmovi, jednostavno, ne legnu na pravo mesto u pravo vreme... i to je sve...

Maslacak

Slazem se, i mislim da je ovo posebno bas takav tip knjige/filma...
mora biti pravo vreme.

zoe

Месецима сам јурила у библиотеку не бих ли нашла Лолиту, увек је била неком већ издата... Не знам зашто сам била толико упорна да је пронађем и прочитам. У сваком случају, успела сам... и сад не знам шта да кажем о томе... Прва страна оставља (бирам речи) фасцинантан утисак. Чудан је осећај у желуцу док се та књига чита. Филм нисам гледала.

Јесте ли приметили како се читање неке књиге одражава на расположење? Код мене је увек драстично... Сад ми паде на памет страховити негативан набој Орканских висова...

Smrda

o..da..
mada tu knjigu nisam bas negativno dozivela...mracno-da...
ali znam o cemu pricas,..
na mene je tako uticao "Carobni breg"...uf...udarila me knjiga po sred cela.

cvjetic

Quote from: Darker on 06-12-2006, 14:06:48
Pa nije to ba¹ najzdravije... Zna¹ ti da ima ukusnih stvarèica koje nisu dobre za probavu?!
hi,hi,hi..... hvala na napomeni :) :) :cvet

vladimir

"Zlatna krv", roman o vampirima, skroz je OK, ima i elemenata epske fantastike, ko je igrao igricu "heroes of might and magic" neæe imati problema oko zami¹ljanja likova... :wink: