Knjige

Started by Darker, 08-05-2006, 23:50:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 87 Guests are viewing this topic.

stef

Citao sam i ja...Lucius Shepard? Nije lose, iznenadila me malo, ocekivao sam nesto drugo.

cvjetic

''Zudnja za zivotom'' -Irving Stoun  ....knjiga o Van Gogu,meni se mnogo svidjela,upravo sam je procitala...
           a knjizica koja me iznova odusevi ''Knjiga za kisni dan'' -Bredli Trevor Griv  .......mala,glupa,ilustrovana knjizica,ali tako slatka i poucna.... :happy:

Alnus Glutinosa

Quote from: cvjetic on 23-12-2006, 20:26:53
a knjizica koja me iznova odusevi ''Knjiga za kisni dan'' -Bredli Trevor Griv .......mala,glupa,ilustrovana knjizica,ali tako slatka i poucna.... :happy:
Ja sam danas tati kupila, na foru kisnog dana, knjizicu, "Dragi tata"...bas je slatko, nadam se da ce se i njemu dopasti  :happy:

cvjetic

da,ima ih svakakvih...meni su one mnogo slatke.. :C

zoe

Од тих малих слатких сам од друштва добила "Књигу за оне који превише раде" :run
Али ипак су ме мама и тата најстрашније испрозивали кад су ми пре једно 2-3 недеље поклонили штиво "Како уловити мужа" :][ Мислим стварно... :][ :][ :][ :K

willie the scot

kombinuj znanje iz obe knjige... :>
knjiga koja me obara s nogu-praktikum farm. tehnologije(emulzije,suspenzije i polucvrsti preparati)... :cvet za sve uzivaoce iste.e sad bi mi dobro dosao onaj darkerov hevi metalski smajli...
citam irwin welsh-trainspotting screenplay...koma!!!!savremeni skotski sleng!

cvjetic

Quote from: zoe on 24-12-2006, 14:52:18
Од тих малих слатких сам од друштва добила "Књигу за оне који превише раде" :run
Али ипак су ме мама и тата најстрашније испрозивали кад су ми пре једно 2-3 недеље поклонили штиво "Како уловити мужа" :][ Мислим стварно... :][ :][ :][ :K
e moja zoe... :K :K :K

zoe

Изгледа да се за празнике није читало, а сад рок...

Добила сам на поклон Историју лепоте, приредио Умберто Еко.
Обожавам овакве ствари, није историја уметности, али је тако свеобухватно! А и савршено је за време испитног рока, јер не мора да се чита по реду... а кад год је освежење потребно, књига је ту...

Текстови филозофа, песме непознатих ритера из средњег века, Шекспир и Едгар Алан По..., фотографије (репродукције) познатих слика, скулптура... а све у славу Лепоти! :Bog

У славу Лепоти... то ме подсети на Томаса Мана и Смрт у Венецији, али о овоме сам сигурно већ писала...

Masha

Zoe, lep si poklon dobila! Imam i ja tu fenomenalnu knjigu i stvarno je vredi imati i prouciti. Ja preporucujemo Nabokova, sta god vam dodje pod ruku, a i "Zovem se crveno" Orhana Pamuka vredi procitati. "Komo" i "Dnevnik druge zime" Srdjana Valjerevica takodje.

Darker

Trenutno èitam Holywood od Bukovskog... Fenomenalno kao i sve ostalo...

willie the scot

Quote from: Darker on 31-01-2007, 00:20:58
Trenutno èitam Holywood od Bukovskog... Fenomenalno kao i sve ostalo...
citaj pesme od bukovskog :Bog
zoe...lepota-poljski cetrnaestogodisnji decaci...mmmmmmmmmmmmm :> :> :>

zoe

Quote from: willie the scot on 31-01-2007, 23:10:01
zoe...lepota-poljski cetrnaestogodisnji decaci...mmmmmmmmmmmmm :> :> :>

Перверзњаку! :batina

"Управо овде се лепота налази истински виђена: Кад год (у неком) опазиш разбор (phronesis) и задивиш се не гледајући његово лице - јер, оно би могло бити ружније - и кад тежиш за његовом унутрашњом лепотом одбацивши свако обличје. Ако тебе ово још не подстиче да кажеш како је такав (човек) леп, тад се нећеш обрадовати као нечему лепом ни самом себи, кад погледаш у (своју) унутрашњост. Tако би узалуд, кад си такав, тражио ону (лепоту), јер тражићеш је нечим што је ружно и што није чисто. Због тога расправе о оваквим стварима нису за свакога; али ако си и ти видео да си леп, запамти то."

Плотин

Darker

Ne bih da prièam ovde o lepoti unutra¹njosti, ali evo samo æu spomenuti knjigu u kojoj je to bolje opisano: "Pièke" - Huan Manuel de Prada :-):-)
©ta god mislili, super je knjiga...

darusaz

Чим ми прође рок бацам се на књигу коју сам добио од друга из Канаде, који је дошао овамо на одмор.

"Gimp" написао Марк Зупан и колико ми је познато нема је ни у fancy књижарама код нас.

Masha

A je`l ovde poenta u knjizi ili to sto je nema ni u fancy knjizarama kod nas? , Kad procitas javi o cemu se radi. A evo i malo statistike :

Najprodavanije knjige u JANUARU 2007. godine

Rezultati istrazivanja koje je Knjizara.com sprovela u dvadeset dve knjizare su pokazali koji su naslovi bili najtrazeniji u JANUARU. U istrazivanje je ovog meseca bilo ukljuceno dest beogradskih knjizara: Beopolis, Papirus - Rad, Dereta, Narodna knjiga, Plato, Globosino Aleksandrija, Geca Kon - Prosveta, Stubovi kulture, Znak Plus - Cigoja, Laguna, kao i Kultura - Banja Luka, Gradska knjizara - Podgorica, Karver – Podgorica, Uliks - Kotor, Knjizara So - Herceg-Novi, Teatar i knjizara Agora - Zrenjanin, Danilo Kis - Subotica, Sova i Knjizara Kulturnog Centra - Sabac, Klub kulture - Kragujevac i Knjizara Libris - Novi Pazar.
Najprodavanija knjiga iz svake pojedinacne knjizare je ocenjena sa dvadeset poena, svaka sledeca knjiga dobijala je poen manje, dok je 11 poena dobijao onaj naslov koji se nalazio na desetom mestu po traznji.

Sabirajuci poene dosli smo do sledecih rezultata:

1. Zovem se Crveno, Orhan Pamuk - 241
2. Idi, vreme je, Marija Jovanoviæ - 205
3. Uspon i pad Parkinsonove bolesti, Svetislav Basara - 193
4. Istanbul, Orhan Pamuk - 181
5. Dnevnik jednog èarobnjaka, Paulo Koeljo - 158
6. Tvoj sam, Mirjana Bobiæ Mojsiloviæ - 127
7. Komo, Srðan Valjareviæ - 93
8. Sve crvenkape su iste, Marko Vidojkoviæ - 83
9. Ju¾no od granice zapadno od sunca, Haruki Murakami - 76
10. Zahir, Paulo Koeljo - 59
11. Leonardovi labudovi, Karen Eseks - 45