Knjige

Started by Darker, 08-05-2006, 23:50:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 72 Guests are viewing this topic.

Bred

Ha ha Dnevnik Adrijana Mola, ne mogu da verujem da to ima jos negde da se nadje. Citao sam to kao klinac. Btw, moja familija je zaludjena za knjige, da ne spominjem koliku biblioteku imaju i koliko su se para nadavali na knjige, a iskreno da vam kazem, kada prodje vreme, samo se pitam sta cu sa njima, kako da ih se ratosiljam jer knjigu uzmes, procitas, vratis u biblioteku a onu koja ti se posebno svidi-kupis

AquArius

Ima na Kalisu (cim udjes) neki mini sajam ovih dana. Ko voli...

Vampire 666

traje do 3. jula....

yeca

Quote from: Bred on 21-06-2006, 10:49:17
Ha ha Dnevnik Adrijana Mola, ne mogu da verujem da to ima jos negde da se nadje. Citao sam to kao klinac. Btw, moja familija je zaludjena za knjige, da ne spominjem koliku biblioteku imaju i koliko su se para nadavali na knjige, a iskreno da vam kazem, kada prodje vreme, samo se pitam sta cu sa njima, kako da ih se ratosiljam jer knjigu uzmes, procitas, vratis u biblioteku a onu koja ti se posebno svidi-kupis

ДА ЛИ СИ ТИ ЛУД ДА СЕ РАТОСИЉАШ КЊИГА??
па биће генерација иза тебе којима ће те књиге послужити..
НЕ, НИКАКО!!!

AquArius

Darkeru, ja jos uvek citam Na Drini cuprija  :embarrased: a odlicna je knjiga!
Sad sam uzela Broken music od Stinga. Slucajno, ali sam cula dobre kritike. Svejedno, gotivim njega  :>

yeca

Quote from: AquArius on 29-06-2006, 14:13:31
ja jos uvek citam Na Drini cuprija :embarrased: a odlicna je knjiga

¹to jo¹ uvek? pa knjiga je neprevazidjena. prolaznost i postojanost je uvek aktuelna...
ja mogu i 5. put da joj se vratim...
inaèe veoma volim andriæa... ima fantastiène misli!!

Al-Jasmina

Andric je...wau!
Ja sam procitala skoro sve sto je pisao i ne zalim vremena i zakrvavljenih ociju...

Ja bih preporucila Karmilu...
onako, kao zalogajchic  :>
po njoj je kasnije napisan Drakula...
to je tek prica ali ima neki gotski dark shmek momenat kad slusate pripovedanje
nekoga uz kamin u olujnoj noci... :)

I ceo komplet DINA- Pescana planeta....
fantasticno putovanje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BTW, ako se neko zeli ratosiljati knjiga
ja usvajam  :happy:

AquArius

Quote from: yeca on 29-06-2006, 17:54:12
Quote from: AquArius on 29-06-2006, 14:13:31
ja jos uvek citam Na Drini cuprija :embarrased: a odlicna je knjiga

¹to jo¹ uvek? pa knjiga je neprevazidjena. prolaznost i postojanost je uvek aktuelna...
ja mogu i 5. put da joj se vratim...
inaèe veoma volim andriæa... ima fantastiène misli!!

Vidis yeco, citam je vec neko vreme. Vec drugi put, obnavljam gradivo. Prvi put mi se nije dopala, sad je 2. pesma!  :shock

zoe

Мене је апсолутно одушевила и Проклета авлија!!!!

Vampire 666

Quote from: zoe on 30-06-2006, 09:36:13
Мене је апсолутно одушевила и Проклета авлија!!!!

...e jeste extra knjiga...

nasty girl

sve andriceve knjige su fenomenalne...ja tog coveka obozavam... :wink:

SandraD.

Ja volim da èitam Andriæa,èesto èitam Ex Ponto.Andriæ je na¹a biblija èovekoljublja i du¹e.Njega treba èitati na kolenima,kao ¹to je Isidora Sekuliæ na kolenima slu¹ala Betovena. Vidi se dosta uticaj Kjerkegora i njegove filozofije,¹to je divno,kao ¹to je na primer èesto potencirani princip "veènog ponavljanja",u Andriæevim delima.Kjerkegor je zapravo bio Andriæev duhovni srodnik iako je ¾iveo èak èitav vek pre njega,nije èudno ¹to je vidan njegov uticaj.Èitala sam dosta i Kjerkegora. On je pravi egzistencijalistièki filozof.Danas me ne¹to mnogo impresionira Herman Hese,proèitala sam "Sidartu","Pod Toèkovima","Stepskog Vuka","Igru staklenih perli",i jo¹ neke zapise...

zoe

Ух тај егзистенционализам је мене врло уздрмао у време кад сам читала Камија! :shock

Al-Jasmina

:happy: istina...
Mene su knjige vodile na najlepsa putovanja...
Andric je uspeo da od  "principa ponavljanja"
izatka nit koja svetluca i uliva se u beskonacnost...
ali bez samosazaljenja i patetike u kojoj zavrsi vecina pisaca koji se sa beskrajem uhvate u kostac...

Kao zavrsetak "ljubavne price" u "Na Drini cuprija"

To je uspelo i u onoj narodnoj prici o "Devojci brzoj od konja"...
Tako jednostavan kraj...
presek uz iznenadjenje
Prosto pisac je pogledu dao da bude beskraj...

Pardon, zanela sam se  :happy:

SandraD.

Jasmina,divno razmi¹lja¹,da nisi mo¾da odabrala pogre¹an fakultet?