Knjige

Started by Darker, 08-05-2006, 23:50:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 56 Guests are viewing this topic.

willie the scot

that`s a terrible thing to say...ima nadahnutih farmaceuta.andrica treba citati na 5 godina,isto i selimovica,...jel citao neko oskara vajlda?malo je isfoliran,ali ima fenomenalne misli...

SandraD.

Quote from: willie the scot on 01-07-2006, 22:16:17
that`s a terrible thing to say...ima nadahnutih farmaceuta.andrica treba citati na 5 godina,isto i selimovica,...jel citao neko oskara vajlda?malo je isfoliran,ali ima fenomenalne misli...
na koje delo misli¹?

Al-Jasmina

:wink: Hvala, mislim da smo slicnih razmisljanja...
A sto se tice fakulteta,
odabrala sam ono sto ima neku tezinu... merljivost... svrhu i upotrebnu vrednost...
Oduvek sam bila svastar...  :)

willie the scot

Quote from: SandraD. on 01-07-2006, 22:20:43
na koje delo misli¹?
mislim na sva prozna dela...

SandraD.

Quote from: willie the scot on 01-07-2006, 22:24:14
Quote from: SandraD. on 01-07-2006, 22:20:43
na koje delo misli¹?
mislim na sva prozna dela...
Ja sam èitala jedino "Sliku Dorijana Greja",dosta davno!Mislim da mi se svidela,ali ne mogu ba¹ da se setim pojedinosti,samo okvirno.

Al-Jasmina

Cita li neko Borhesa....? :`
Tacnije njegove price Besmrtnik, Alef...

willie the scot

inspirativna knjishka...jel neko citao bregovi kao beli slonovi od hemingveja,ili lovac u zitu od selindzera(o odrastanju...ha,ha,svako se prepozna),jedna od omiljenih knjiga u srednjoj skoli mi je bila prodavnica tajni od dina bucatija-ko nije citao to je obavezno stivo,cak je i bajaga dao ime jednom svom albumu po toj knjizi,a svi znamo kako je bajaga fin mladic...

Al-Jasmina

:happy: eto meni ideje...
stalno zaboravim na neke od tih knjizica...a htela bih da ih procitam...

keep up the good work  :wink:

AquArius

Andric.
Ne mogu ga citati dugo.
Razmisljam o svemu i svakome o kom pise.
Tako jednostavne reci, a toliko mnogo kaze.
Jednom recenicom obuhvati sad i onda, ovde i tamo, njih i nas
I sva osecanja, izrecena i neizrecena izmedju. 

:happy:

Vampire 666

Quote from: willie the scot on 01-07-2006, 22:36:45
inspirativna knjishka...jel neko citao bregovi kao beli slonovi od hemingveja,ili lovac u zitu od selindzera(o odrastanju...ha,ha,svako se prepozna),jedna od omiljenih knjiga u srednjoj skoli mi je bila prodavnica tajni od dina bucatija-ko nije citao to je obavezno stivo,cak je i bajaga dao ime jednom svom albumu po toj knjizi,a svi znamo kako je bajaga fin mladic...

citao sam ja bucatija, ali mi je mnogo konfuzan...ipak mi najvishe lezi realizam...

nasty girl

Quote from: SandraD. on 01-07-2006, 20:06:06
Danas me ne¹to mnogo impresionira Herman Hese,proèitala sam "Sidartu","Pod Toèkovima","Stepskog Vuka","Igru staklenih perli",i jo¹ neke zapise...

Hese ja stvarno fenomenalan... :happy:

Quote from: AquArius on 01-07-2006, 23:25:54
Andric.
Ne mogu ga citati dugo.
Razmisljam o svemu i svakome o kom pise.
Tako jednostavne reci, a toliko mnogo kaze.
Jednom recenicom obuhvati sad i onda, ovde i tamo, njih i nas
I sva osecanja, izrecena i neizrecena izmedju.

:happy:

Mogu staima da ga citam...poenta kod citnja Andricevih dela je samo da sastavis dobru sliku u glavi i da pratis tokove radnji...

AquArius

QuoteMogu staima da ga citam...poenta kod citnja Andricevih dela je samo da sastavis dobru sliku u glavi i da pratis tokove radnji...

Da, znam.
Svi likovi postanu bliski. :smile:

yeca

A i likovi se prepliæu iz romana u roman...

SandraD.

Ja sad citam Dostojevskog "Idiota",jeste citali mozda?

willie the scot

meni je ipak malo tezak jer se vidi mnogo istorije ovog naroda i bode oci kako nista nije naucio...dostojevski mi je fenomen...spusti likove do dna ljudske egzistencije a na kraju ipak osetis neku nadu u svemu tome...jel citao neko prevera?-moja omiljena politicka pesma:

veliki covek

sreo sam ga kod kamenoresca u kuci
bas je uzimao meru za narastaj buduci.

kako kratka forma zna da ubode u pravo mesto...inace najkraca pesma je,ja mislim,od muhameda alija:me-we.