VIP - novi mobilni operater

Started by benefit, 10-06-2007, 21:16:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

igrackica

062, 3 4 5 7 i 9 su zauzeti (dva poslednja u CG, a jos uvek je se okrece samo pozivni br. iako im je novi kod za zemlju +382), 066 je VIP uzeo za Crnu Goru, znaci ostaje 061 i 068, mada mi nije jasno kako 061 kad je to bio Mobtelov pozizvni  :hmm
061 je krajnje pretenciozno, rekla bih, hoce da budu br. jedan, kako su krenuli, bice poslednji  :K

pig_am_am

a ko je 060? jel moze to? ja sam se tome nadala.

igrackica

Aha, pa i jeste, bar kako sam ja obavestena, to je za post pad VIP-ove korisnike, 060.

Bred

#48
verovatno je mobtel izgubio pravo na taj pozivni broj 061...
----

"Vip" nakasnije do 9. jula
5. jul 2007. | Izvor: Tanjug 
Beograd -- Treæi mobilni operater u Srbiji, èlan "Mobilkom Austrija grupe" - "Vip mobajl" trebalo bi da poène rad do kraja ove sedmice.

Kako je obja¹njeno, ostalo je samo da se preciziraju neki tehnièki i administrativni detalji i "Vip mobajl" je spreman da se pojavi na tr¾i¹tu Srbije. "Mobilkom Austrija" dobio je licencu za treæeg operatera mobilne telefonije 1. decembra pro¹le godine, kao jedini uèesnik na tenderu, a licenca je plaæena 320.000.001 evro, odnosno evro vi¹e od poèetne cene.

Licenca je dodeljena na 10 godina, s moguænosæu automatskog produ¾etka na jo¹ deset godina. Ugovorom je predvidjeno da novi operater u prvih godinu dana pokrije 20 odsto stanovni¹tva i tri pravca autoputa.

Treæi operater æe, kako je ranije reèeno, koristiti mre¾u predajnika "Telekoma Srbije", dok ne postavi sopstvenu i pozivne brojeve 060 i 061.

Dva postojeæa operatera mobilne telefonije na srpskom tr¾i¹tu - "Telenor" i "Mobilna telefonija Srbije", trenutno imaju oko ¹est miliona korisnika.

b92

igrackica

Pa, ajde neka pocnu vise!
Kako su poceli, bice do kraja godine, a ne sedmice!
Bred, bese ti nisi kupio br.? :)
Ja cekam da vidim kakve ce uslove za post paid da daju, ako neko zna nesto neka kucka.

lycos

toliko o odgovornosti..kako su krenuli, proradice u avgustu !

Bred

neeeeeee, ovaj put se nisam navukao :wink:
prvo nek se dokazu i pokazu pa MOZDA i postanem njihov korisnik... :wink:

maya

evo mene su vec ukljucili... :>

iako je receno da od sutra pocinju...doduse mogu da zovem sve osim 063...ali kazu i da ce to uskoro biti moguce...

*

#53
Evo najskorijeg obavestenja:

Beograd, 6. juli, 2007

Vip nudi novu, jednostavnu, veoma privlaènu, jedinstvenu pripejd tarifu od svega 4.9 dinara po minutu i 1.9 dinara za SMS poruku, poèev¹i od 10 jula. Ova tarifa va¾i prema fiksnoj i svim mobilnim mre¾ama u Srbiji, 24 sata, 7 dana u nedelji. Na dana¹njoj konferenciji za novinare, Vip je najavio puni izlazak na tr¾i¹te i predstavio sledeæu promociju: svaka dopuna do kraja godine æe biti udvostruèena. Ova ponuda va¾i do 31. decembra 2007. godine. Svaka dopuna, ukljuèujuæi i bonus, va¾iæe 6 meseci, bez obzira na to da li je uplaæena kao elektronska dopuna na vi¹e od 10.000 prodajnih mesta, ili preko vauèera.


Cena novog pripejd SIM paketa/broja je 200 dinara (sa PDV-om), a uz nju se dobija i 200 dinara redovnog kredita.

Pored nove tarife i promocije, korisnici mogu besplatno da pozivaju Vipov Korisnièki servis 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Nema dodatnog plaæanja za obave¹tavanje o propu¹tenom pozivu, kao ni za uslugu govorne po¹te. Preslu¹avanje govorne po¹te je, takoðe, besplatno do kraja godine.

Vipovi korisnici sa telefonima koji podr¾avaju WAP æe imati pristup raznovrsnim uslugama na mobilnom portalu, kao ¹to su: zvuci zvona, slike, melodije na èekanju i “Moj Vip uslu¾ni centar”. Vip nudi vi¹e od 1000 hitova, sa ekskluzivnim pravom na pesme Orkestra Bobana Markoviæa, kao i na druge muzièare iz Grand Production, City Records, PGP RTS :smekerica:, BMG Music i Warnera. Da bi obezbedili pristup sadr¾ajima na portalu, Vipovi korisnici treba samo da pozovu Korisnièki servis na 0601234 i da zatra¾e odgovarajuæe pode¹avanje za svoj telefon. Ovi pozivi su, takoðe, besplatni, a uputstvo o pode¹avanju æe im u kratkom roku stiæi SMS-om.

Vipova mre¾a æe biti pu¹tena u rad sutra, 7. jula, a signal æe pokrivati celu zemlju. Vlasnicima prvih promotivnih pripejd SIM kartica æe kartice biti aktivirane preko vikenda, i oni æe najkasnije u ponedeljak, 9. jula poèeti da tro¹e svoj bonus kredit od 1000 dinara i da koriste Vipove usluge.


Izvor : www.vipmobile.co.sr


mikele

Ја сам на ТВ-у чуо да они за сада неће имати пост-паид пакете,већ само при-паид.Кажу да им се то не исплати јер само 20% грађана Србије користи пост-паид,а и ти што користе веома се тешко одлучују на прелазак на неку другу мрежу,што је тачно.

tarantulica

Ja sam prochitala da ce se udvostruchavati samo dopune preko 1000 dinara  :hmm

Bred

pa i nisu im cene nesto bogzna koliko snizene. spekulisalo se da ce sms biti 0.6din ao ni stavili 1.9 sto je preskupo s obzirom na to da oba postojeca operatera nude tarifne dodatke po veoma povoljnim cenama...

igrackica

Pa, neka istrce sa ponudom za postpaid, pa cu da vidim da li cu da predjem! Umesto da obore cene ovim divljacima, oni jos gori!
Svuda u svetu je mobilni bukvalno dzabe, ovo kod nas je skandal!
Pa, jeste Bred, skroz si u pravu, Telenor nudi poruke za 1 din ko zna od kad!

lycos

Sto se tice tog tarifnog paketa..uzeo sam ga, poruke po ceni od 1 din-odlicno..
Ali sam morao da okrenem ortaka, pricali smo oko 20 sekundi i skinuli su mi skoro 15 din !


*