Jeftiniji roming sa CG i RS

Started by benefit, 14-06-2007, 01:48:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

benefit

MTS: Jeftiniji roming sa CG i RS
14:14 | Izvor: Beta, Tanjug 
Beograd -- Mobilna telefonija Srbije æe u julu izaæi sa novim, ni¾im cenama telefoniranja izmeðu Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.


Sledeæe nedelje preuzimanje Telekoma Srpske, u julu operater i u Crnoj Gori
Direktor MTS-a Vladimir Luèiæ ka¾e da æe cene rominga izmeðu te tri dr¾ave biti "veoma povoljne", ali je dodao da ne mo¾e da ih "otkrije zbog konkurencije".

On je objasnio da bi Telekom Srbije, vlasnik MTS-a, sledeæe sedmice trebalo da zavr¹i preuzimanje Telekoma Srpske, dok bi mobilni operater u Crnoj Gori u komercijalnu upotrebu trebalo da bude pu¹ten poèetkom jula.

"Smatramo da na¹a kompanija ima prednost jer smo jedini operater koji posluje u tri telekomunikacione sredine koje su veoma povezane", rekao je Luèiæ i dodao da MTS ima udeo od 63 odsto na tr¾i¹tu Srbije sa 4,7 miliona korisnika, od èega je samo od poèetka ove godine dobio 470 hiljada novih klijenata, od kojih je 180 hiljada u postpejdu.

Predstavnici MTS-a su najavili da æe naredne sedmice pripejd korisnicima omoguæiti da koriste 3G servise za meseènu pretplatu od 299 dinara, a u ponudi je i nova pripejd tarifa "laki" u kojoj cena minuta razgovora u MTS mre¾i ko¹ta 2,8 dinara, a razgovor van mre¾e 6,4 dinara po minutu.

U nameri da privuèe nove korisnike i preðe broj od pet miliona MTS je sa Lutrijom Srbije organizovao nagradnu igru za sve nove pripejd korisnike u kojoj za 200 dinara dobijaju broj i greb sreæku. Glavna nagrada je stan u Beogradu, naveo je Luèiæ, dodajuæi da je u prodaji pola miliona brojeva.


Bred

Quote...a udeo od 63 odsto na tr¾i¹tu Srbije sa 4,7 miliona korisnika, od èega je samo od poèetka ove godine dobio 470 hiljada novih klijenata, od kojih je 180 hiljada u postpejdu.
A Srbija ima koliko stanovnika? Pri tom se mobtel ranije hvalio da ima 3 miliona korisnika sto je sasvim logicno posto kod nas svaki stanovnik ima bar po 2 broja i isto toliko telefona...

darusaz

Quote from: Bred on 14-06-2007, 11:40:39
Quote...a udeo od 63 odsto na tr¾i¹tu Srbije sa 4,7 miliona korisnika, od èega je samo od poèetka ove godine dobio 470 hiljada novih klijenata, od kojih je 180 hiljada u postpejdu.
A Srbija ima koliko stanovnika? Pri tom se mobtel ranije hvalio da ima 3 miliona korisnika sto je sasvim logicno posto kod nas svaki stanovnik ima bar po 2 broja i isto toliko telefona...
Пардон Бреде, 3 фона и три оператера. :)
Нокиа за 99 динџи код mt:s уз бел50 на две године и friend card, сони-ериксон К750и фабрички откључан са telenor FUN-ом ииииии vip prepaid са сони-ериксон Т610. ;)

pereca

Bivsa bosanska Mobis mreza promenila je naziv u MTS i cene razgovora MTS Srbija - MTS Bosna vise nisu po medjunarodnoj tarifi. Tarifiraju se kao razgovori u istoj mrezi  :V

lijepa bosanka

#4
Quote from: pereca on 24-06-2007, 13:17:22
Bivsa bosanska Mobis mreza promenila je naziv u MTS i cene razgovora MTS Srbija - MTS Bosna vise nisu po medjunarodnoj tarifi. Tarifiraju se kao razgovori u istoj mrezi  :V

mislim ja je m:tel  :hmm
:cvet

na sajtu im još ništa ne piše u vezi toga da nisu po međunarodnoj tarifi...
ali ako će tako da bude.. :V :V :V :V
to je sjajno!!!

pereca

Moj bata dobio obavestenje SMS-om, pa mi javio  :)

lijepa bosanka

http://www.mtel.ba
i ja dobila porukicu...pa mi pi¹e ovako...
:cvet :cvet

pereca

Bzvz. Mogli su da budu i on mts. Mobilna telefonija Srpske  :)
A jesu li ti pominjali nesto o cenama. Ja na sajtu nista nisam nasla.

pereca

#8
Evo nadjoh  :)

M:TEL, novi brend Telekoma Srpske


Novo rukovodstvo Telekoma Srpske predstavilo je u èetvrtak novi brend "m:tel" koji æe, uz slogan "Imate prijatelje!", biti za¹titni znak mobilne telefonije u BiH.

"Telekom Srpske ostaje kao registrovani naziv preduzeæa, a m:tel je novo komercijalno ime pod kojim æemo poslovati na podruèju cele BiH i iza kojeg stoji vi¹e usluga za manje novca", rekao je generalni direktor Telekoma Srpske Predrag Æulibrk.

"Svi korisnici m:ts mre¾e u Srbiji i m:tel mre¾a u Crnoj Gori i BiH u ove tri zemlje moæiæe da telefoniraju i ¹alju poruke veæ od 1. jula po cenama koje va¾e u njihovoj zemlji", rekao je Æulibrk na prvoj redovnoj konferenciji za novinare.

Po njegovim reèima, novo rukovodstvo je samo nekoliko dana nakon preuzimanja Telekoma Srpske poèelo uvodjenje novih usluga i tehnologija, automatizaciju poslovnih korisnika, edukaciju i zaposlenih i korisnika, ¹irenje tr¾i¹ta i pro¹irenje kanala prodaje, te da æe taj proces biti trajan. On je dodao da vi¹e od 30.000 akcionara Telekoma Srpske "mo¾e biti ponosno na akcije kojima raspola¾e".

Telekom Srpske ima licencu i za fiksnu i za mobilnu telefoniju na podruèju cele BiH i, zasad, nije zainteresovan za deonice druga dva telekomunikaciona operatora u BiH. "Oèekujemo fer i korektnu tr¾i¹nu utakmicu. Za dru¹tvo je dobro da postoje tri ozbiljna operatora koji su spremni da se bore za svoje korisnike", rekao je Æulibrk.

Izvr¹ni direktor za mobilnu mre¾u Milenko Cvijanoviæ najavio je veæ od 28. juna startovati novi pripejd tarifni model kojeg æe karakterisati povoljne cene poziva od 24 feninga (12 evro centi) prema mobilnim mre¾ama u BiH, a 20 feninga (10 evro centi) æe ko¹tati minut razgovora sa fiksnim mre¾ama.

Osim toga, korisnici Start i Smart postpejd tarifnih modela m:tela mogu po povoljnim cenama na svim prodajnim mestima da kupe nove mobilne telefone.

Wap portal Mobis MONDO od danas se zove isto kao i u Srbiji - MONDO.

Izvr¹ni direktor za finansije Jasmina Lopièiæ podsetila je da je Telekom Srbija u 2006. godini ostvario prihod od 800 miliona evra i profit 180 miliona evra. "Investicije u pro¹loj godini dostigle su 269 miliona evra, a za 2007. godinu planirano je 360 miliona evra investicija, od èega 50 miliona evra za Telekom Srpske", rekla je Lopièiæ. Ona je dodala da je u proteklih pet godina Telekom Srbija u svoj razvoj ulo¾io 1,4 milijarde evra, a u protekle tri godine akcionarima isplatio 270 miliona evra.

Telekom Srbija je akcionarsko dru¹tvo 80 odsto u vlasni¹tvu PTT Po¹te Srbije i 20 odsto u vlasni¹tvu grèke telekomuniacione komapnije Ote. Zapo¹ljava oko 10.000 radnika i ima vi¹e od sedam miliona korisnika - 2,8 miliona u fiksnoj i 4,5 miliona u mobilnoj telefoniji. Telekom Srbija za 65 odsto dr¾avnog kapitala u Telekomu Srpske izdvojio je 646 miliona evra.

(MONDO)

Spojila bih ove postove, ali opet nemam tu opciju  :roll:

Bred

eto bosanke, sad cete moci da telefonirate mnogo jeftinije :)

pereca

Da, sad ce roditelji da me smaraju pozivima.  :luda
Do sad su se kontrolisali zbog troskova, ali sad vrag odneo salu.

Bred

i zvanicno

QuoteAko se ovog leta nalazite u Crnoj Gori ili Republici Srpskoj odaberite m:tel mre¾u i pozivajte vama drage osobe u Srbiji, Crnoj Gori i Republici srpskoj za samo 8,00 dinara po minutu, a svi dolazni pozivi su besplatni. Ako ste ljubitelj SMS poruka, a odabrali ste m:tel mre¾u, slanje SMS poruke ko¹ta neverovatnih 6,50 dinara bez obzira na destinaciju gde ste poslali poruku.


Od 1. jula do 31. jula svi va¹i pozivi iz mre¾e T-Mobile Crna Gora ka Srbiji Republici Srpskoj i Crnoj Gori tarifiraæe se po ceni od 8,00 dinara po minutu, a svi dolazni pozivi biæe potpuno besplatni.


http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=232

darusaz


Enea

Ovaj... hmm..
da vam kazem da iako je jeftiniji roming, morash imati jako veliko strpljenje za ostvarivanje dolazecjih i odlazecjih poziva i poruka, u CG..

nasty girl

i vise nema tog jeftinijeg rominga...