Analitièka hemija(iskustva sa usmenog i pismenog ispita,komentari,diskusije,pitanja)

Started by zivanshe, 01-07-2006, 23:33:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.



marer_86


Masha

Ne znam kako to sada izgleda, ali kada sam ja polagala drugi kolokvijum, znaci kvantitaivni deo, dobijali smo papir i sa kvalitativnim i kvantitativnim delom kao i oni koji polazu ceo ispit, s`tim sto smo mi radili samo kvantitaivni deo sto znaci da  nam nije bilo ni lakse, a ni teze. Ja sam tada pogledala i kako izgledaju pitanja iz kvalitativnog dela i znam da su bila prilicno ujednacena po tezini kao i nasa na prvom kolokvijumu. Ja ispit iz analiticke nisam ni osetila bas zahvaljujuci kolokvijumima, ali i tome sto nisam isla na usmeni, i uvek sam svima savetovala da na kolokvijume izlaze.

buba

Ne znam za ostale,ali meni je ova kvantitativna toliko naporna.Toliko informacija i pored svega davim se sa nekim zadacima.Zanima me jel obicno profesorke izaberu teze ili lakse zadatke za pismeni? Mada je i to relativo sta je kome tesko,a sta lako.

Maza15


nasty girl



Vanja9

Moze li neko od srarijih kolega da mi kaze kakva je pr.Vera Kapetanovic na usmenom,na cemu najvise insistira?Da li se pise koncept i koliko imas vremena?HVALA

avgogh


Ksenija

i mene zanima mirjana aleksic...da li se izvlace pitanja,da li postoje kombinacije?moram li da izvlacim jedno pitanje iz kvalitativnog dela(pitanja su preobimna iako znam sve one reakcije)
kakve ocene deli ,obara li?

Maslacak

Quote from: buba on 18-06-2007, 13:55:18
Zanima me jel obicno profesorke izaberu teze ili lakse zadatke za pismeni? Mada je i to relativo sta je kome tesko,a sta lako.

Ja kad sam polagala pre dve godine u junu, izabrali su ba¹ one te¾e, odnosno one gde ima baa¹ puno da se radi i pi¹e :>
Savetujem ti da obavezno dobro proradi¹ zadatke, to ti je va¾nije od teorije za kvantitativni deo, nosi vi¹e poena...a i mnogo je zanimljivije...bar meni.

farmacoa

Quote from: Ksenija on 01-07-2007, 15:23:50
i mene zanima mirjana aleksic...da li se izvlace pitanja,da li postoje kombinacije?moram li da izvlacim jedno pitanje iz kvalitativnog dela(pitanja su preobimna iako znam sve one reakcije)
kakve ocene deli ,obara li?
Jos uvek nisam bio na ispitu, ali sam cuo da ti profesorka izdiktira tri pitanja od kojih je jedno iz kvalitativnog dela. Generalno ne obaraju (bas ako nista ne znas) i ne sitnicare. To je sto sam cuo generalno, a ako je neko bio kod Mire Aleksic, nek iznese svoje utiske.  :K

avgogh

evo, da ja iznesem svoje utiske sa usmenog, kod prof mire aleksic, iako je ispitni rok gotov, mozda nekom zarteba... rekli su mi, ne daje lako visoke ocene, ali nece ni da obori... boga mi, kad sam ja polagala, podelila je dosta lepih ocena... pitanja se vuku u laboratoriji, i tamo se pise koncept, a odgovara se u kabinetu, tako da, mozete da iskoristite priliku nesto da dopisete usput :) kad udjete kod nje, jako je prijatna i opustena... mozete da pijete vodu, razgledate slike (dok neko drugi odgovara), pa cak i da izadjete u WC... moja jedina zamerka je sto mnooooogo prica, na razne teme! :) tri sata sam sedela kod nje, a bila sam sesta na redu... ne gnjavi mnogo sa podpitanjima, lepo napisan koncept (sa kog se cita dok se odgovara) zlata vredi! zato, svi oni koji u spetembru budu polagali kod nje, samo opusteno! jednoj devojci je cak i zamenila pitanja, kaze, nemojte to, ima mnogo da se pise, evo vam ovo lakse!

rea