Konaèno - iPhone u prodaji!

Started by Roben, 30-06-2007, 17:26:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Konaèno - iPhone u prodaji!

Na hiljade ljudi ¹irom SAD, nakon vi¹ednevnog kampovanja ispred radnji, napokon je doèekalo da kupi najnovije "èudo tehnike" - Apple-ov novi mobilni telefon, iPhone.

Neke prodavnice ostale su otvorene do ponoæi, a da je u redovima bilo i puno preprodavaca, svedoèi i èinjenica da je novi iPhone nudjen po trostrukoj ceni na ulici i po internet oglasima, jo¹ iste veèeri.

Uprkos izostanku veæe medijske kampanje, iPhone je i¹èekivan s vi¹e uzbudjenja i spekulacija nego i jedan drugi tehnolo¹ki novitet u posljednje vreme.

Novi model u sebi ima funkcije mobilnog telefona, iPod audio i video plejera, be¾iènog web pretra¾ivaèa, e-mail, fotoaparata, navigatora s Googleovim mapama i jo¹ neke druge funkcije, sve to u dimenzijima ostalih "smart-phonea" i uz poznatu Apple-ovu jednostavnost i moderan dizajn.

Uz sve te funkcije, iPhone ima najveæi ekran medju "smart-phone" mobilnim telefonima - "tuæ-screen" od 9 centimetara - i daleko najveæu memoriju - 4GB i 8GB zavisno od modela, ugradjeni Wi-FI, kao i bateriju koja mo¾e da izdr¾i osam sati razgovora, ¹est sati kori¹æenja interneta.

Cena iPhone-a od 499 dolara za verziju s 4GB memorije i 599 dolara sa 8GB znatno je vi¹a od cene sliènih vodeæih modela na amerièkom tr¾i¹tu, ali Apple uprkos tome se nada prodaji od 10 miliona komada ¹irom sveta do 2008. godine.

Najave da bi iPhone trebalo da postane treæi noseæi proizvod Apple-a, uz iPod i MaC, kao i procene da ga je èak 19 miliona Amerikanaca spremno da ga kupi, podigle su akcije kompanije za 40 odsto u poslednjih nekoliko meseci.

Kako je najavljeno, iPhone æe se na evropskom tr¾i¹tu pojaviti krajem godine, a na azijskom tokom 2008.

(Beta)

josefina87

:shock :shock
kakvo èudo od telefona(ako uop¹te mogu tako da ga nazovem)
¹ta li æe jo¹ izmisliti...
savr¹eno! :Bog

Loptica

Da,cudo od telefona,ali da cekas danima u redu ispred radnje da ga kupis cim se pojavi mi je malo kretenski! Mislim,kupices ga svakako ako imas para,nece nigde pobeci!

josefina87

Quote from: Loptica on 30-06-2007, 21:32:35
Da,cudo od telefona,ali da cekas danima u redu ispred radnje da ga kupis cim se pojavi mi je malo kretenski! Mislim,kupices ga svakako ako imas para,nece nigde pobeci!
tako pokazuju svoje odu¹evljenje..mo¾da i nestane..tolika zainteresovanost..kako oni imaju para,èoveèe! :roll:

wolfeitzckie

 Технолошки фетиш  :Bog

Bred

ali  mi se cini da je malo prevelik...

Favis

Pozdrav iz NY! pre 2 dana sam ga drzala u ruci...kosta oko 600 dolara i nije mnogo veci od ostalih "vecih" Nokia telefona pr. N70, 7650...i mnooooogooooo je dobar!

Sole

#7
ala ce kompanija da se obogati, majko mila! :shock
a telefon je za svaki respect! :Bog
kako je dobar... a005
neverovatno!
ja sam ocekivala da ce cena biti visa.
svaka im cast sta su napravili!
ajd' da vidim ko ce da ga kupi krajem godine!;-) :smekerica:
bez velike reklame ---> veliki uspeh!
to je ono pravo!

pig_am_am

kako sam nezainteresovana za tu tehniku...kako da se navucem na to?
kad bi se ja pitala, jos bih pisala guscjim perom. a tek pisma sto bi se slala... pa fotografije umesto digitalnih...
jel sam zaostala?

Bred


pig_am_am

 :>
...bas dobar taj telefon...
:>

igrackica

Telefon je bruka, ja bih cekala u redu! Vala bas tehnoloski fetis! Jedva cekam da dodje kod nas, pa to je kao da imas laptop, a nosis ga u dzepu, jedva cekam!!!

Enea

.. nije da ga ne bih posedovala...

Lence

  Ljudi, ma ja sam ga videla pre neki dan, drugarica ga ima! Izgleda fenomenalno! Ja sam se odusevila kad sam ga videla! Kako to stize tek kasnije u Evropu, kad je vec tu?
  Bar je mislim da je to taj. Izgleda kao ovaj sa slike. Samo je gledam kako kucka po ekranu. Prvo je kukala sto su slova poredjana kao na tastaturi, ali verujem da joj nece biti problem da se navikne. Ma ona nema pojma sta ima, kaze tata joj dao...
  Taaaaataaa, kuuupiiii mi iiiiiPhone  :loptica:

whatever

АјФоунови доступни код нас су декодиране варијанте. Углавном, као такве не губе ништа на функционалности (ако су умешно декодиране) али сваки покушај да се софтвер апдејтује ће резултовати у трајном блокирању телефона. За сада, колико је мени познато, само немачки Т-мобајл продаје некодиране телефоне и то по цени од 1000 евра, док се у Америци и Француској продају само варијанте кодиране за специфичне мреже...

Зашто Епл не пусти телефон и у слободну продају је за мене мистерија, али добро, никада нисам имао претерано смисла за бизнис...  :wink:

И да, поседовао бих га и ја  :>