Najèe¹æe gre¹ke zbog kojih ¾ena ostane sama

Started by lijepa bosanka, 17-08-2007, 16:46:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

lijepa bosanka

Najèe¹æe gre¹ke zbog kojih ¾ena ostane sama (1)

Ivana Milakoviæ
17.08.2007.



Ima ¾ena koje su lepe, pametne, imaju uspeha na poslu i u dru¹tvu - a ipak su same, i to ne zato ¹to tako ¾ele. Naravno, i pametna ¾ena mo¾e da pogre¹i u neèemu i zato evo najèe¹æih gre¹aka koje spreèavaju dame da naðu sebi partnera. Ovo nije tekst protiv ¾ena i naravno da gre¹ke prave i mu¹karci - ali ovo je tekst o gre¹kama koje prave ¾ene.

Mislite da nikada neæete naæi ljubav jer je niste vredni: èesta gre¹ka, i mo¾e vam upropastiti ¹anse da naðete nekog. U nekim sluèajevima ¾eni su se de¹avale lo¹e stvari, imala je razoèaranja u vezama, i s vremenom je zakljuèila da je problem najverovatnije u njoj, da nije dovoljno dobra ni vredna ljubavi. A takvo uverenje æe, na nesvesnom nivou, terati sve, pa i potencijalne partnere, od vas - plus æete i vi, opet nesvesno, flertovati s onim mu¹karcima za koje mislite da nemate stvarno ¹anse kod njih. ©ta tu uraditi? Jedno je da prestanete da mislite da niste vredni ljubavi i pa¾nje - to jednostavno nije taèno - i da sebi ponavljate da ste divna i predivna osoba koja zaslu¾uje istog takvog partnera. Mo¾ete i u jednu svesku poèeti da zapisujete svakog dana pone¹to lepo o sebi, a kad poène da vam ponestaje ideja, zovite i bliske prijatelje da vam pomognu u popunjavanju sveske. Jednom kad im objasnite o èemu se radi, biæe im drago da vam pomognu. Ne brinite, ako su vam dobri prijatelji, neæe vam se smejati, mo¾da æe èak neko od njih i sam poèeti da radi isto ¹to i vi.

Jo¹ jedna èesta gre¹ka: prosto se lepite za lo¹e momke. Nekada su ti lo¹i momci kriminalci, narkomani, alkoholièari, nekada samo ¹armantni, ali neozbiljni tipovi koji æe vam brzo reæi da vas vole, ali æe vas èesto lagati, varati, neæe vam se javljati, a uz svakog od njih æete se oseæati toliko lo¹e i poni¾eno (i to u najboljem sluèaju) da æete same raskidati s njima (pod pretpostavkom da niste "zaglavile" s te¾im sluèajem koji æe vas poslati u bolnicu ili na groblje). Ako vam se èini da veèito zavr¹ite s momkom s kojim se oseæate lo¹e, razmislite zbog èega to èinite (ka¾njavate sebe; va¹ otac ili prvi deèko su bili takvi?) i prekinite da izlazite s takvima. Mo¾ete i da sastavite spisak svih povreda i poni¾enja koje ste pretrpele od takvih mu¹karaca (potrajaæe) - to bi trebalo da vam pomogne da se suzdr¾ite sledeæi put kad ugledate taj tip. Umesto njemu, osmehnite se nekome ko vam deluje fino - zaslu¾ujete ga.


minica

 Meni se ne svidjaju dobri momci, suvise su naporni. Moras da pazis na svaku rec, na ponasanje, moras da im poklanjas stalnu paznju...

Darker


Kamicak

Ih bre Ivana,pa ti zensko nisi..ali za glupost sa sveskom 5 bambija  :pljes: :plez

lijepa bosanka

Najèe¹æe gre¹ke zbog kojih ¾ena ostane sama (2)

Budite svesne da ljubav nije sinonim za kavez niti za hirur¹ko spajanje dvaju ljudskih biæa. Jeste, oboje puno radite, nemate mnogo vremena koje mo¾ete provesti zajedno - ali to ne znaèi da svom dragom treba da zabranite da izlazi i sa svojim ortacima (bez vas), niti da se osami i bude u ti¹ini onda kada oseti potrebu za tim. Ima ¾ena koje tra¾e da im se partner posveti 24 sata dnevno - ali to ne donese bliskost, nego se on oseæa kao da je u kuænom pritvoru ili kao da ga ¹etate na veoma kratkoj uzici. Pre ili kasnije on æe po¾eleti da pobegne iz zatvora i to æe i uèiniti. Oboma vam je i u vezi potrebno vreme koje neæete provoditi jedno s drugim. To æe vam, verovali ili ne, poveæati bliskost i pru¾iti vam vi¹e toga ¹to mo¾ete da podelite.

O preljubi neæemo, jasno je da æe to naru¹iti odnose, ali treba izbeæi i emocionalno neverstvo, izdaju partnera. ©ta to znaèi? Znaèi da jedno drugom treba da budete na prvom mestu. Ako va¹i prijatelji veèito pre va¹eg dragog saznaju sve bitno ¹to vam se de¹ava u ¾ivotu, udaljiæete se od voljene osobe. A ako jo¹ poènete da delite s prijateljima neke intimne detalje o svom dragom i on za to sazna, osetiæe se poni¾eno i izdano - s pravom. Stvarno nije neophodno da va¹i prijatelji saznaju da je njemu jedan testis upadljivo manji od drugog.

Jo¹ jedna gre¹ka: glavno vam je da doka¾ete da ste u pravu; uvek, o èemu god da se radi, velikom ili malom. Jo¹ je gore, naravno, ako je i va¹ dragi isti takav - veèito æete se svaðati, uglavnom oko nebitnih stvari. A neæete biti popustljiviji ni oko onih bitnih, ¹to æe va¹eg partnera s vremenom navesti da vas ostavi kako bi ¾iveo ¾ivot kakav ¾eli i u kome su i njegovo mi¹ljenje i ¾elje bitni.

                                                                                Ivana Milakoviæ
                                                                                    18.08.2007.


Smrda


lijepa bosanka

Tekst je preuzet sa www.krstarica.com ,a Ivana je autor istoga!!!


Al-Jasmina

Ne valja kad stiskas,
ne valja kad previse pustas

:batina

:> :> :>

aziraphale


Duke

Quote from: Smrda on 18-08-2007, 22:49:54
a ko je Ivana Milakovic?

Jedna uspesna novinarka koja je eto sama u krevetu  :gay:

Souris


wolfeitzckie


Al-Jasmina


vlada89

A i vi zene ste nemoguce...Sto vise odbijas neku i pokazujes koliko ti nije stalo do nje,ona se sve vise lozi. A cim joj kazes da ti se bas svidja,ona te vrti u mali mozak. Cak znam i veliki slucaj,oboje se vole,ali nece to da priznaju,i samo udaraju kontre jedan drugom... :wall:

Al-Jasmina

 :)):

onda to nije samo do nje...vec do njih dvoje
:>