Sanse za stipendiju?

Started by apotekarka, 06-09-2007, 19:45:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

apotekarka

da li postoji nacin da apsolvent farmacije u nisu sa teskom materijalnom situacijom i prosekom ocena 8,83 i jos 5 ispita do kraja dobije neku stipendiju?

Bred

pa uvek mozes da pokusas sa velikim kompanijama ili veledrogerijama mada sumnjam da ces tako ista uraditi.
najbolje je da nadjes neku privatnu apoteku u NIsu ili jos bolje u selilma ili manjim mestima da ih pitas da li bi hteli da te stipendiraju. treba da znas da obicno svi traze da radis kod njih minimum isti onaj vremenski period za koji su te finansirali a najcesce je to 2x vise vremena.  :wink:

pH

Ja gledao ali nigd nisam mogao da nadjem temu. Je l biste mogli malo da prodiskutujete o stipendiranju pre svega od strane nasih a i stranih farmaceutskih kompanija?Koji su uslovi,obaveze,itd..A naravno i sve ostale "jace" stipendije.Znaci sve osim drzavnih kredita i stipendija,to svi(uglavnom) znamo.
Evo ja bih poceo sa domacim npr.Hemofarm? Kako tu idu stvari?

crazy ball

hemofarm, cini mi se, nefde u oktobru obicno u politici objavi konkurs za stipendije i imas nekih 15ak dana da predas dokumenta za konkurs...to je po secanju...
za ostale ne znam...

Enea

Quote from: apotekarka on 06-09-2007, 19:45:01
da li postoji nacin da apsolvent farmacije u nisu sa teskom materijalnom situacijom i prosekom ocena 8,83 i jos 5 ispita do kraja dobije neku stipendiju?

obzirom da si apsolvent, gotovo sam sigurna da ne mozesh.

stipendije, uopshteno: mach sa dve oshtrice.

pH

a malo opsirnije? koju bi vi preporucili,iskustvo,itd...

Bred

Eh sad, kako mislis koju bi mi preporucili ?
:>

Pa najbolje je uzeti republicku, ili stipendiju grada/opstine iz koje ste ...

:wink:

sunchica

A kolika je sansa da brucos dobije stipendiju i kolika je stipendija?

Bred

Republicku stipendiju?
Isto mala, cak i da je bio i vukovac u srednjoj , brucosi uglavnom dobijaju krediti.

Mada i ovde postoji mogucnost da vam se posreci, zato treba pokusati ...  :wink:

I republicki kredit/stipendiju su po 5100din a stipendije fonda za razvoj naucnog podmlatka su mislim duplo vece ...

philoserbiana

za pomoc se treba obratiti ministarstvu za rad i socijalnu politiku...oni imaju razradjen plan i program za pomoc licima koji su materijalno ugrozeni ...po statistici siromasna porodica je ona koja ima manje od 8883 din po odraslom clanu porodice mesecno  :ohwell:

schumaher

Da li mogu sa prosekom 8,48 da konkurisem za stipendiju ili ne?
Znam da je potrebno 8,50 ali ne znam da li se oni slepo drze tog pravila..

Bred

Mislim da se drze jer je njima u interesu da sto vise studenata uzme kredit, ali pokusaj ...  :wink:

philoserbiana

trenutno na b92 pricaju o stipendijama za ucenike i studente  :cvet

pH

Je l zna neko sta treba  za prelazak sa stipendije na kredit,mislim postupak,papiri?
Ili ne treba nista posebno

philoserbiana

kada prelazis sa republicke stipendije na kredit nista ti ne treba,to se automatski radi...samo treba da potpises menicu...skracen postupak