Dejvis kup

Started by nasty girl, 15-09-2007, 16:25:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

tarantulica

Trebalo bi Troicki  :cvet

Sole

predao je mec...  a005
pa bolje nego da se muci onako  :ohwell: :ohwell: :ohwell: :)):

laclaire

Steta...Videli smo da i ovoliko hendikepirani povredama mozemo da namucimo Ruse koji su poslednjih par godina jedna od najboljih reprezentacija u Dejvis kupu...mislim da imamo potencijal za vrh u narednih par godina...uz Djokovica koga malo ko moze da pobedi, treba da iskoristimo Zimonjica kome je ostalo jos 3-4 godine do kraja karijere(bar na vrhunskom nivou), posto ove godine puni 32, a dubl igraci igraju i malo duze od singl igraca...a  i Janko, Viktor, pa i Bozoljac ce moci uvek da naprave poneki dobar rezultat...Sve u svemu, svaka im cast na svemu  :pljes:

Ivana_89

svaka cast Djokovicu...

trudio se maksimalno  :cvet

pop

Ðokoviæ morao da odustane, sjajni Troicki pobedio Tursunova
Nole predao meè, Rusija pobedila Srbiju
Autor: Blic online - Beta | 10.02.2008 - 14:16

Rusija se plasirala u èetvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa pobedom nad Srbijom rezultatom 3:2, nakon ¹to je Novak Ðokoviæ pri voðstvu od 2:1 u setovima predao meè Nikolaju Davidenku.

Nole je, iako oèigledno bolestan, uspeo da re¹i prva dva seta u svoju korist (6:4, 6:3), a imao je i 3:0 u nastavku. Ipak, Rus je preokrenuo na 6:4 posle èega je Novak morao da odustane.

U poslednjem meèu duela, koji nije imao rezultatski znaèaj, Viktor Troicki je jo¹ jednom pru¾io odliènu partiju i savladao je Dmitrija Tursunova sa 7:6, 4:6, 6:3.  Troicki je na svoj 22. roðendan upisao svoju prvu pobedu na Dejvis kupu i igrom najavio da æe ove godine jo¹ napredovadi na ATP listi.

Troicki: Ko zna ¹ta bi bilo da je Nole pobedio
"Bilo mi je krivo posle poraza Novaka Ðokoviæa, ali sam ostao motivisan. Mo¾da sam i bolje igrao zato ¹to meè nije imao rezultatski znaèaj. Bio sam opu¹teniji, igrao sjajno, slu¾io me je i servis. Ko zna ¹ta bi se desilo da je taj meè odluèivao i da se igralo na tri dobijena seta", rekao je Troicki na konferenciji za novinare posle pobede.
Pojedini ruski novinari insinuirali su da Tursunov, 34. teniser sveta, nije ulo¾io maksimalan trud, ali se Troicki nije slo¾io sa tim.
"Dmitri je profesionalac i ako je na terenu poku¹aæe da pobedi. Sigurno ne izlazi da se zabavlja", istakao je 114. igraè na ATP listi, koji je u prvom singlu u Moskvi u pet setova izgubio od èetvrtog tenisera sveta Nikolaja Davidenka.
Troicki je izrazio nadu da æe i on brzo napredovati na ATP listi i istakao da mu je cilj da se do kraja godine plasira meðu najboljih 50 tenisera na svetu.
"Do Rolan Garosa i Vimbldona ne branim mnogo poena, pa mogu brzo da uðem meðu 100 najboljih na svetu u èemu bi mogao da mi pomogne i dobar nastup na 'Gemaks' turniru u Beogradu... Nadam se i tituli u Beogradu", naveo je srpski teniser.
"U mojoj generaciji sam, ne raèunajuæi vrhunske igraèe poput Rafaela Nadala i Ri¹ara Gaskea, meðu vodeæim igraèima. Ipak, posle juniorske karijere sam kasno odluèio da preðem u profesionalce, ali se nadam da æu uspeti da prebrodim barijeru. Imam kvalitet za prvih 50", dodao je Troicki.
Tursunov je rekao da posle pobede Davidenka nad Ðokoviæem nije u meè sa Troickim u¹ao potpuno koncentrisan.
"Znao sam da je Ðokoviæ izgubio, pa se nisam sasvim koncentrisao na meè. Jednostavno sam iza¹ao i igrao... Troicki mi se posle meèa zahvalio ¹to sam mu dao lep poklon za roðendan", kazao je ruski teniser.

Ðokoviæ: Nisam ¾eleo da se igram sa zdravljem

Najbolji srpski teniser Novak Ðokoviæ izjavio je da nije imao snage da zavr¹i dana¹nji meè sa Rusom Nikolajem Davidenkom i da je odluèio da se preda kako ne bi rizikovao zdravlje.
"Pre poèetka meèa sam se dobro oseæao, ali sam znao da postoji moguænost da neæu izdr¾ati. ®eleo sam da se borim, ali sam u toku meèa shvatio da nemam dovoljno energije. Odluèio sam da stanem, jer nisam ¾eleo da se igram sa zdravljem", rekao je Ðokoviæ na konferenciji za novinare posle meèa.
Ðokoviæ, koji je meè predao pri voðstvu od 2:1 u setovima (6:4, 6:3, 4:6), rekao je i da je on sam prelomio da nastupi u duelu sa Davidenkom, jer je ¾eleo da doprinese pobedi Srbije nad Rusijom u osmini finala Dejvis kupa.
Desilo se, ipak, suprotno, po¹to je Rusija stigla do nedosti¾ne prednosti od 3:1.
"Moja je bila poslednja, ali je diskutabilno da li je ta odluka bila gre¹ka. Ne kajem se ¹to sam zaigrao, jer sam to uèinio sa pravim ciljem, da pomognem svojoj zemlji. Sve, ipak, ima granice i morao sam da prekinem", istakao je treæi teniser sveta.
Ðokoviæ je na kraju dodao i da ne odustaje od namere da u buduænosti sa reprezentacijom Srbije ostvari znaèajniji rezultat u Dejvis kupu.
"Ovo je samo jedan neuspeh, a imaæemo jo¹ mnogo prilika za uspehe u Dejvis kupu. Sada nije bio trenutak, a i dobili smo najte¾eg protivnika na ¾rebu... Nema veze, ostaæemo braæa", rekao je Ðokoviæ, koji se ranije novinarima izvinio ¹to æe zbog iscrpljenosti i lo¹eg zdravstvenog stanja propustiti konferenciju za novinare.
Ðokoviæ je, ipak, morao da se vrati iz hotela u koji je oti¹ao odmah po zavr¹etku meèa, jer je Teniskom savezu Srbije zapreæeno kaznom od 10.000 dolara ako se on ne pojavi na konferenciji.
Davidenko je rekao da nije oèekivao da æe mu Ðokoviæ predati odluèujuæi meè, ali je istakao da je znao da srpski teniser ne mo¾e da izdr¾i da odigra pet setova.
"Bio sam iznenaðen kada se Ðokoviæ povukao, posebno jer tokom meèa nisam primetio da ima probleme, igrao je vrlo dobro, imao kontrolu. Znao sam, ipak, da nije trenirao i da nije spreman za meè u pet setova. U treæem setu sam poèeo da igram mnogo bolje, a imao sam i sreæu i veliku podr¹ku sa tribina", rekao je Davidenko.
Ruski teniser je ocenio da su Ðokoviæevi zdravstveni problemi bili veliki plus za rusku reprezentaciju. "Razumem Ðokoviæa. Na Otvorenom prvenstvu Australije je bio u odliènoj formi, a tada vam opada imunitet. Meðutim, i mi smo bili nekompletni, po¹to Marat Safin nije igrao zbog povrede kolena i temperature od 39 stepeni", naveo je Davidenko, koga su novinari zamolili i za mi¹ljenje o Ðokoviæevoj pripremi za servis, koja traje neuobièajeno dugo.
"Èinjenica je da vam ne olak¹ava, po¹to dugo èekate, spremate se za prijem", rekao je Davidenko.

Nole dobio votku sa svojim imenom

Najbolji srpski teniser Novak Ðokoviæ danas je dobio votku sa svojim imenom. Ðokoviæu je, posle poraza od Nikolaja Davidenka u osmini finala Dejvis kupa u Moskvi, jedan ruski novinar poklonio fla¹u votke sa slikom 20-godi¹njeg Beograðanina i natpisom "Ðokovka". "Ne ¾elimo da ubuduæe gledamo ovako tu¾ne meèeve, pa se nadam da æe te ovaj poklon razveseliti. Jesi ponos srpskog naroda, ali si takoðe i ponos slavenskog naroda", rekao je novinar dnevnika "Argumenti i fakti" Dmitri Grancov.
Ðokoviæ je, inaèe, na konferenciji za novinare posle juèera¹nje pobede u dublu u ¹ali rekao da se od virusne infekcije leèio ¹ljivovicom. "To je jedna rakija. Vrlo jak alkohol. Obièno to pijemo kad nas ne¹to boli i odmah proðe... Ne¹to kao va¹a votka... Ljudi sa zapada to ne razumeju", rekao je tada Ðokoviæ.

Poznati svi èetvrtfinalisti Dejvis kupa
Rezultati:
Rusija - Srbija 3:2
Belgija - Èe¹ka 2:3
Argentina - Velika Britanija 4:0
©vedska - Izrael 3:2
Koreja - Nemaèka 1:3
Peru - ©panija 0:3
Rumunija - Francuska 0:5
Austrija - SAD 1:4
Parovi èetvrtfinala (11-13. april):
Rusija - Èe¹ka
Francuska - SAD
©panija - Nemaèka
Argentina - ©vedska
Reprezentacije  pora¾ene u 1. kolu æe u septembru igrati plej-of meèeve za ostanak u Svetskoj grupi. Osim njih u doigravanju æe uèestvovati kvalifikanti iz ni¾eg ranga.

www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)
_________________________________________________________________________________________

Uh, bili smo tako blizu, da su nasi bili samo malo zdraviji, svasta bi bilo. Sto rece moja keva, mora da je KGB umesao prste  :igra: , takvih specijaliteta iz ruske kuhinje je bilo i pre trovanja Tomija Hasa. Na zalost, nadmudrivanja naseg strucnog staba ipak nisu upalila, pa sad ostaje da igramo sa Belgijancima. U tom mechu smo favoriti, iako igramo u gostima, jer sumnjam da Fligen i Rohus (koji sad nije igrao) mogu da 'sevnu' i urade nesto vise protiv nase druzine.