Posjeti Simple Machines! Posjeti Simple Machines!

SMF pomoć korisniku: Registracija



UvodRegistracijaPrijavaProfilSlanjePrivatna porukaPretraga


SMF je zajednica komunikacije. Više je načina komuniciranja, slanje poruka u forume, slanje privatnih poruka, putem e-maila, ICQ-a, AIM-a i YIM-a. Ali SMF-ov vlastiti sastav privatnih poruka, dostupan registrovanim članovima foruma, je često naprikladnija od ovih opcija.

  1. Slanje privatnih poruka
    1. Opis
    2. Čitanje svojih poruka
  2. Zašelje privatnih poruka
    1. Pocetak ili odgovaranje na poruku

Slanje privatnih poruka

Opis

Iako e-mail dobar način komunikacije s članovima foruma, postoji nekoliko nedostataka u svrhe foruma: potebno je otvoriti aplikaciju za pisanje i slanje e-mail poruka, primalac za proveru e-maila takođe mora učiniti isto, poslane poruke mešaju se s ostalima koje ima primalac, i katkad su potrebne minute ili sati da poruka stigne do primaoca.

Kao alternativa e-mailu, SMF nudi brži, privatniji način. Slanje privatnih poruka omogućava trenutno slanje poruka u privatni sandučić primaoca. Ta pošta se šalje i prima samo kroz SMF, tako da pošiljatelj ni primaoc ne moraju koristiti drugi program ili izlaziti iz SMF-a. Slanje privatnih poruka takođe omogućava veću privatnost pošiljatelju i primaocu, jer se ne otkriva prava e-mail adresa. Privatne poruke prikazuju i ukazuju samo na forumska imena obeju strana.

Ako primatelj nije online, privatne poruke čekaju ga u njegovom sandučiću sve dok se ne prijavi na forum, pročita ih i/ili obriše. SMF privatne poruke čine samoodrživ sastav pošte visokog stepena privatnosti.

Čitanje svojih poruka

Za čitanje privatnih poruka potrebno je biti prijavljen, i pratiti vezu koja kaže 'Pozdrav, [username], imaš x poruka, x su nove'.

Zašelje privatnih poruka

Začelje privatnih poruka funkcioniše slično kao i message index. Ovde je prikazano začelje dolaznog sandučića, dok odlazni sandučić izgleda gotovo jednako:

+  Ime foruma
|- +  Privatne poruke
| |- +  Dolazni sandučić
Obrisati sve dolazne poruke iz pretinca Odlazni pretinac Nova poruka Provjeri nove poruke
Datum  Naslov Od
Datum i vreme poruke Naslov poruke Drugi član
Stranica: [1]



Poretanje ili odgovaranje na poruku

Više je različitih načina za pisanje nove privatne poruke, ali svaki zahteva da korisnik bude prijavljen: